Κομισιόν: Σχέδιο συγχώνευσης και πώλησης των θυγατρικών των ελληνικών τραπεζών στα Βαλκάνια

Σχέδιο συγχώνευσης των θυγατρικών των ελληνικών τραπεζών στην περιοχή των Βαλκανίων έως το τέλος του 2015 και πώλησή τους εντός του 2016, επεξεργάζεται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Σύμφωνα με την Καθημερινή, το σχέδιο προβλέπει ότι μέχρι το τέλος του χρόνου όλες οι θυγατρικές σε κάθε βαλκανική χώρα θα πρέπει να έχουν μετατραπεί σε μια ενιαία τραπεζική οντότητα, πριν πωληθούν.

Για παράδειγμα, στη Ρουμανία όπου δραστηριοποιούνται και οι τέσσερις συστημικές τράπεζες, θα πρέπει να δημιουργηθεί μια νέα κοινή εταιρεία, στην οποία και οι τέσσερις θα εισφέρουν το σύνολο των δραστηριοτήτων τους στη χώρα. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, η ενοποίηση ων δραστηριοτήτων θα συνοδευτεί από σημαντικές περικοπές δαπανών, κλείσιμο καταστημάτων και μείωση θέσεων εργασίας.
Το σκεπτικό του σχεδίου εδράζεται στην απελευθέρωση πόρων από το κλείσιμο των θυγατρικών στις χώρες της ΝΑ Ευρώπης και στην επικέντρωση στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα τραπεζικά ιδρύματα στην εσωτερική αγορά.
Εν τω μεταξύ, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρώην διοικητής της ΤτΕ, Γιώργος Προβόπουλος, ο οποίος αναλαμβάνει αρμοδιότητά στον διεθνή τομέα της Eurobank, πρόκειται να τοποθετηθεί σε θέση – κλειδί στη θυγατρική της τράπεζας (Postbank) στη Βουλγαρία. Κίνηση που πιθανότατα συνδέεται με τις δρομολογούμενες εξελίξεις στις θυγατρικές των Βαλκανίων.
Σε κάθε περίπτωση, επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται από τη Eurobank εντός της ημέρας.

Το μήνυμα των μετόχων της Eurobank και η επιστροφή του Γ. Προβόπουλου


Ο πρώην κεντρικός τραπεζίτης κ. Γ. Προβόπουλος, ένας τραπεζίτης που αντιμετώπισε την κρίση του 2012, επιστρέφει στην Postbank Bουλγαρίας (θυγατρική της Eurobank) ως πρόεδρος.
Τα θέματα που θα έχει να αντιμετωπίσει στη γειτονική χώρα είναι αρκετά, κυρίως, με την κεντρική τράπεζα. και δεν πρόκειται για μια απλή τοποθέτηση. Παράλληλα, αποτελεί ένα ισχυρό μήνυμα των μετόχων – ιδιωτών της τράπεζας Eurobank. H αποκατάσταση της αξιοπιστίας ξεκινά από τους ανθρώπους κι αυτό ισχύει για όλους τους εταιρικούς οργανισμούς.
ΔΗ.ΠΑΦ
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...