ΕΡΤ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ : Ξέσπασε πάνω στον Ηρακλή με «πεντάρα» η ΑΕΚ

Με τον καλύτερο τρόπο ξεπέρασε τη συντριβή από τον Ολυμπιακό η ΑΕΚ που συνέτριψε με 5-1 στο ΟΑΚΑ τον Ηρακλή για την 8η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκα.
Ιδανικό το ντεμπούτο για τον Στέλιο Μανωλά ως υπηρεσιακός προπονητής στον πάγκο της «Ενωσης» που σκόραρε με τους Βάργκας (31΄, 60΄) Αραβίδης (38΄) Μπαρμπόσα (67΄) και Μπουονανότε (89΄).
Ο «γηραιός» είχε μειώσει προσωρινά με τον Βέλλιο στο 64΄, ενώ η ΑΕΚ είχε και δοκάρι με τον Μάνταλο στο 75΄.
Χωρίς πολλές φάσεις κύλισε το πρώτο 20λεπτο με τους γηπεδούχους να ανεβάζουν σταδιακά στροφές και στο 31΄ άνοιξε το σκορ: Ο Βάργκας άνοιξε το σκορ με κεφαλιά, αφού πετάχτηκε ανάμεσα στο κεντρικό αμυντικό δίδυμο του Ηρακλή μετά από ιδανική σέντρα του Μπαρμπόσα. Στο 34΄ μετά από μαγική ενέργεια του Μάνταλου, ο Αραβίδης εκτέλεσε με το αριστερό τον Περνίς, που φέρει ακέραια την ευθύνη. Εξιλεώθηκε, ωστόσο, αμέσως μετά όταν στο 38΄ σταμάτησε με εκπληκτική εκτίναξη τον «κεραυνό» του Μάνταλου.
Με τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα (60΄), ο Βάργκας με σουτ πάνω στην κίνηση από σέντρα του Γκάλο, έγραψε το 3-0 και λίγο αργότερα (64΄) ο Απόστολος Βέλιος μείωσε το σκορ με υπέροχο τελείωμα από ασίστ του Πασά. Στο 67΄ ο Μπαρμπόσα σούταρε από μακριά, η μπάλα βρήκε στο πρόσωπο τον Στάμου, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα του Περνίς (4-1). Στο 75΄ από έξοχη ασίστ του Μπουονανότε (στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα), ο Μάνταλος σημάδεψε το δοκάρι. Ο Αργεντινός σκόραρε για τέταρτη φορά στο πρωτάθλημα και διαμόρφωσε το τελικό 5-1 στο 89΄ μετά από λανθασμένη απόκρουση του Περνίς σε σουτ του Γιόχανσον.
Η ΑΕΚ στον πρώτο της αγώνα της «Μετά-Δέλλα» εποχής και με τον Στέλιο Μανωλά ως υπηρεσιακό, ήταν εμφανώς πιο απελευθερωμένη. Ειδικά το γεγονός ότι ο Ρόναλντ Βάργκας ήταν κορυφαίος της αναμέτρησης, μία εβδομάδα μετά από τον αποκλεισμό του από τη 18άδα στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, είναι ενδεικτικό. Ο Μανωλάς, ωστόσο, εμπιστεύθηκε το 4-2-3-1 του προκατόχου του, επαναφέροντας στην άμυνα τον Κολοβέτσιο και τοποθετώντας τον Βάργκας αντί του Πλατέλλα στο δεξιό άκρο.

 Διαιτητής: Τριτσώνης (Αθηνών)
Κίτρινες: Κολοβέτσιος, Ντιντάκ, Λαμπρόπουλος – Μπαρτολίνι, Μπουλούτ
ΑΕΚ (Στέλιος Μανωλάς): Μπαρόχα, Γκάλο, Κολοβέτσιος, Λαμπρόπουλος, Ντιντάκ, Σιμόες (83΄ Κορδέρο), Γιόχανσον, Βάργκας (74΄ Μπουονανότε), Μάνταλος, Μπαρμπόσα, Αραβίδης (54΄λ.τρ. Κρισάντους)
ΗΡΑΚΛΗΣ (Νίκος Παπαδόπουλος): Περνίς, Μπουκουβάλας, Μπαρτολίνι, Στάμου, Σαραμαντάς (46΄ Μπουλούτ), Μακρής, Πορτουλίδης (70΄ Περόνε), Κυριακίδης, Τσιλιανίδης (46΄ Ρομάνο), Πασάς, Βέλλιος
* Από την αρχή του αγώνα, μερίδα των οργανωμένων φώναζε συνθήματα εναντίον του Ντούσαν Μπάγεβιτς. Στο 86΄ του αγώνα, ταυτόχρονα με το «Ντούσαν προδότη», ακούστηκαν κι οι αποδοκιμασίες των υπολοίπων προς τους οργανωμένους.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: eurokinissi/actionimages (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ)

Ο Σάκης Κεχαγιάς νέος τεχνικός στην εθνική πόλο γυναικών

Αλλαγή φρουράς στον πάγκο της εθνικής μας ομάδας πόλο γυναικών, όπου ο Σάκης Κεχαγιάς αντικατέστησε τον Γιώργο Μορφέση που συμπλήρωσε επτά χρόνια ως ομοσπονδιακός προπονητής από το 2008 και αναλαμβάνει τεχνικός διευθυντής στην ΚΟΕ.

Τρίτος στον κόσμο ο Ζησίδης στη σφαιροβολία

Δεύτερο μετάλλιο για τα ελληνικά χρώματα στη Ντόχα του Κατάρ, όπου διεξάγεται το 7ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ΑμεΑ, όπου ο Δημήτρης Ζησίδης κατέκτησε την τρίτη θέση στην κατηγορία F32 στην σφυροβολία και ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου των νικητών.

Μεγάλο «διπλό» με 2-1 στο Αγρίνιο ο Πλατανιάς

Δεύτερη συνεχόμενη νίκη για τον Πλατανιά που πέρασε νικηφόρα από το Αγρίνιο επικρατώντας με 2-1 του Παναιτωλικού και ξέφυγε σημαντικά από την επικίνδυνη ζώνη της βαθμολογίας στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκα.

Ατρόμητος: Πρόβλημα με Ναπολεόνι

Ολοκληρώθηκε η προετοιμασία του Ατρόμητου, για το Κυριακάτικο(25/10) παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, με ένα πρόβλημα της τελευταίας στιγμής. Πιο συγκεκριμένα, ο Ναπολεόνι, ένιωσε ενοχλήσεις στην γάμπα και η συμμετοχή του είναι αμφίβολη.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...