Στη Βουλή το νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες...Απάντηση Σταθάκη σε Αμυρά και...Mega

Η δεύτερη μεγάλη «μάχη», μετά τα προαπαιτούμενα, θα δοθεί στη Βουλή επί του νομοσχεδίου για τις τηλεοπτικές άδειες, την κατάθεση του οποίου ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, την ερχόμενη Δευτέρα.
Ήδη το νομοσχέδιο διαβίβασε στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, προκειμένου να λάβει την απαιτούμενη οικονομική έκθεση.
Το νομοσχέδιο αναμένεται να εισαχθεί άμεσα στις αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές προς επεξεργασία και να ψηφιστεί από την Ολομέλεια.
«Τηρούμε την δέσμευσή μας. Ελπίζω να τηρήσετε κι εσείς τη δέσμευσή σας να ψηφίσετε τη μεγάλη τομή για το πολιτικό σύστημα. Σας βλέπω ανήσυχους» είπε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος προς τα έδρανα της αντιπολίτευσης.
Ενώπιον των ευθυνών της είχε θέσει και ο υπουργός Επικρατείας την ΝΔ, όπως και τα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης, όταν κατά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης στις 7 Οκτωβρίου, ο Ν. Παππάς ενημέρωσε το Σώμα για την επικείμενη κατάθεση του νομοσχεδίου και άσκησε κριτική για την αντιφατική στάση ιδίως του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο θέμα.
«Το νομοσχέδιο μέσα στο μήνα θα έρθει και θα ψηφιστεί από τη Βουλή. Και ο καθένας θα αναλάβει τις ευθύνες του» είχε τονίσει ο κ. Παππάς, ο οποίος προανήγγειλε επίσης, ότι στο εν λόγω νομοσχέδιο, εκτός από την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών, θα εμπεριέχεται και η σύσταση θυγατρικής της ΕΡΤ, η οποία με βάση τον νόμο της ίδρυσής της, γίνεται και πάροχος ψηφιακού δικτύου, «οπότε θα περάσουμε σε μια εποχή όπου θα παύσει το καθεστώς του ιδιωτικού μονοπωλίου». Ακόμη, το νομοσχέδιο θα ρυθμίζει θέματα της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, θα συγκροτεί το Εθνικό Συμβούλιο Επικοινωνιακής Πολιτικής «για να μπορέσουμε με συντονισμένο τρόπο να αξιοποιήσουμε τι δυνατότητες της Πολιτείας για να βελτιώσει την εικόνα της χώρας διεθνώς» όπως είπε ο κ. Παππάς και θα ιδρύει Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων. Τέλος, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Επικρατείας θα προχωρήσει η σύσταση Μητρώου Διαδικτυακών Μέσων Ενημέρωσης έτσι ώστε «να διαμορφώσουμε το ρυθμιστικό πλαίσιο λειτουργία αυτού του χώρου, ο οποίος χαρακτηρίζεται από την ασυδοσία και τις αρρύθμιστες εργασιακές σχέσεις και να συμβάλλουμε στην τακτοποίησή του» .

Γ. Σταθάκης: Δεν απέκρυψα κανένα στοιχείο και οι τρεις δηλώσεις μου είναι στην κρίση της Επιτροπής


Γ. Σταθάκης: Δεν απέκρυψα κανένα στοιχείο και οι τρεις δηλώσεις μου είναι στην κρίση της Επιτροπής

Photo Copyright - Eurokinissi

«Tα περιουσιακά μου στοιχεία είναι όλα δηλωμένα από το 2013 και το 2014. Οι ατέλειες του 2012 έχουν πρακτικά πλήρως καλυφθεί. Δεν απέκρυψα κανένα στοιχείο και οι τρεις δηλώσεις μου είναι απόλυτα πλήρεις και στην κρίση της Επιτροπής» δηλώνει στην εφημερίδα Αγορά ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, για το ένα εκατ. ευρώ που δεν δηλώθηκε στο πόθεν έσχες του 2012.
Ερωτηθείς για το αν θα δοθούν σε ξένα funds τα μεγάλα επιχειρηματικά μη εξυπηρετούμενα δάνεια, απαντά ότι το θέμα βρίσκεται στη διαδικασία της διαπραγμάτευσης με τους εταίρους και συνδέεται με τη διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, ενώ όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία θα υπάρξουν και οι σχετικές νομοθετικές ρυθμίσεις. Διαβεβαιώνει, πάντως, ότι το θεσμικό πλαίσιο που αφορά τα εταιρικά δάνεια, θα βελτιωθεί τόσο σε επίπεδο δικαστικής διευθέτησης όσο και σε επίπεδο εξωδικαστικών συμβιβασμών, ενώ θα συσταθεί ανεξάρτητη αρχή για την παρακολούθηση της πιστοληπτικής ικανότητας φυσικών και νομικών προσώπων «με απόλυτο σεβασμό στη διαχείριση προσωπικών δεδομένων». «Εμείς επιμένουμε ότι πρέπει να βρεθούν λύσεις εντός του τραπεζικού συστήματος και να αποφευχθεί η προσφυγή στην εξωτραπεζική αγορά» συμπληρώνει.
Αναφερόμενος στο θέμα των επενδύσεων, ο Γ. Σταθάκης σημειώνει ότι «το βασικό εργαλείο είναι ο νέος αναπτυξιακός νόμος, το προσχέδιο του οποίου βρίσκεται στο στάδιο της δημόσιας διαβούλευσης», ενώ εκτίμησε ότι θα έχει ψηφιστεί έως το τέλος του χρόνου. Βάσει αυτού, εξηγεί ο ίδιος, το νέο αναπτυξιακό μοντέλο που προωθείται, στηρίζεται στα μικρά και μεσαία χρήσιμα έργα, στις παρεμβάσεις με έντονο κοινωνικό και οικολογικό αποτύπωμα, σε μια νέα επιχειρηματικότητα. Σταθερός στόχος παραμένει η κινητοποίηση ξένων και ελληνικών επενδύσεων.

Απάντηση Σταθάκη σε Αμυρά και...Mega


Απαντήσεις για τη μισθολογική κατάσταση στον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ) έδωσε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, μετά την σχετική ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής του Ποταμιού, Γιώργος Αμυράς και την παράλληλη μετάδοση του θέματος από το Mega Channel, το οποίο "έβγαλε" πριν λίγο στον "αέρα" του κεντρικού του δελτίου το βουλευτή του Ποταμιού για να μιλήσει για το θέμα.

Ο κ. Αμυράς στην ερώτησή του ανέφερε πως «97 υπάλληλοι του ΟΒΙ είχαν μισθούς ακόμη και πάνω από 7.000 ευρώ τον μήνα» και στο πλαίσιο αυτό ζήτησε να μάθει σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος, που άσκησε η Εισαγγελέας Διαφθοράς κα Ράικου στα στελέχη του ΟΒΙ, εάν παραμένουν σήμερα στις θέσεις τους και με τι καθήκοντα, καθώς και ποιες είναι σήμερα οι μηνιαίες αμοιβές του προέδρου, των μελών του ΔΣ, των διευθυντών και του λοιπού προσωπικού του ΟΒΙ.

«Ήδη από το 2012 οι μισθοί των εργαζομένων έχουν περικοπεί κατά 25%, ακολουθώντας τις επιταγές των νόμων 4024/11 και 4093/12», απάντησε o υπουργός και έκανε λόγο για «αυτοχρηματοδοτούμενο Οργανισμό, που δεν επιβαρύνει με οποιοδήποτε τρόπο τον κρατικό προϋπολογισμό», διαψεύδοντας το βουλευτή του Ποταμιού.

Πρόσθεσε, δε, ότι «οι μισθοί στον ΟΒΙ θα προσαρμοστούν σε όσα προβλέπει το Ενιαίο Μισθολόγιο» και πως «συνολικά το θέμα βρίσκεται προς εξέταση στη Δικαιοσύνη».

Η απάντηση του Γιώργου Σταθάκη έχει ως εξής:

"* Ήδη από το 2012 οι μισθοί των εργαζομένων έχουν περικοπεί κατά 25%, ακολουθώντας τις επιταγές των νόμων 4024/11 και 4093/12. Σύμφωνα με αυτούς, πέραν του συγκεκριμένου ποσοστού ενεργοποιείται αναστολή περικοπής και άρα δεν μπορεί να υπάρξει μεγαλύτερη μείωση.

* Πρόκειται για αυτοχρηματοδοτούμενο Οργανισμό, που δεν επιβαρύνει με οποιοδήποτε τρόπο τον κρατικό προϋπολογισμό.

* Οι μισθοί στον ΟΒΙ θα προσαρμοστούν σε όσα προβλέπει το Ενιαίο Μισθολόγιο, όπως ο νόμος 4093/12 ορίζει.

* Συνολικά το θέμα βρίσκεται προς εξέταση στη Δικαιοσύνη, με προσφυγές των εργαζομένων (αίτηση αναίρεσης στον Άρειο Πάγο σχετικά με τις μειώσεις των μισθών), του Οργανισμού (αίτηση ακύρωσης στο ΣτΕ αναφορικά με το νομικό του καθεστώς) αλλά και του Δημοσίου (ποινική δίωξη εις βάρος μελών απελθούσας Διοίκησης του Οργανισμού για ανεπαρκή μείωση των μισθών).

Το Υπουργείο περιμένει τις σχετικές τελεσίδικες αποφάσεις, έχοντας πλήρη εμπιστοσύνη στην ανεξάρτητη λειτουργία της Δικαιοσύνης".

Θετικά αποτιμά η κυβέρνηση τα αποτελέσματα της συνόδου κορυφής

Γιάμαλη Αναστασία
Θετικά αποτιμά η κυβέρνηση τα αποτελέσματα της συνόδου κορυφής
"Από τη διαχείριση του προσφυγικού κρίνεται το μέλλον και ο χαρακτήρας της Ευρώπης" είπε ο Αλέξης Τσίπρας χθες από του βήματος της Βουλής. Λίγες ώρες νωρίτερα στις Βρυξέλλες, στη σύνοδο κορυφής, η προσπάθειά του ήταν ένα κατ' εξοχήν ευρωπαϊκό θέμα να μην το επωμίζεται άνισα η χώρα μας, ...

Γ. Σταθάκης: Δεν απέκρυψα κανένα στοιχείο και οι τρεις δηλώσεις μου είναι στην κρίση της Επιτροπής

Γ. Σταθάκης: Δεν απέκρυψα κανένα στοιχείο και οι τρεις δηλώσεις μου είναι στην κρίση της Επιτροπής
«Tα περιουσιακά μου στοιχεία είναι όλα δηλωμένα από το 2013 και το 2014. Οι ατέλειες του 2012 έχουν πρακτικά πλήρως καλυφθεί. Δεν απέκρυψα κανένα στοιχείο και οι τρεις δηλώσεις μου είναι απόλυτα πλήρεις και στην κρίση της Επιτροπής»

Τζακ Λιου προς Ντάϊσελμπλουμ: Προχωρείστε σε ουσιαστική ελάφρυνση χρέους στην Ελλάδα

Τζακ Λιου προς Ντάϊσελμπλουμ: Προχωρείστε σε ουσιαστική ελάφρυνση χρέους στην Ελλάδα
Ο υπουργός Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Τζακ Λιου συνομίλησε με τον πρόεδρο του Eurogroup και υπουργό Οικονομικών της Ολλανδίας Γερούν Ντάισελμπλουμ τηλεφωνικά και κάλεσε την Ευρωπαϊκή Ένωση να προσφέρει ουσιαστική ελάφρυνση χρέους στην Ελλάδα

Στη Βουλή το νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες

Στη Βουλή το νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες
Το νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες διαβιβάστηκε στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους από τον υπουργό Επικρατείας, Νίκο Παππά, προκειμένου να λάβει την απαιτούμενη οικονομική έκθεση. Το νομοσχέδιο αναμένεται να εισαχθεί άμεσα στις αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές προς επεξεργασία

Ο Αλ. Τσίπρας ζήτησε την παραίτηση της Κ. Σαββαΐδου

Παπαδημητρίου Νίκος
Ο Αλ. Τσίπρας ζήτησε την παραίτηση της Κ. Σαββαΐδου
Σύμφωνα με πληροφορίες από την κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ζήτησε από τον προϊστάμενό της υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο να επικοινωνήσει με την Αικατερίνη Σαββαΐδου και να της ζητήσει να διευκολύνει την κυβέρνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...