PRO NEWS ΕΙΔΗΣΕΙΣ:Κινεζικές ειδικές δυνάμεις καταδιώκουν ισλαμιστές στο Χαλέπι - Πολεμική εμπλοκή από το Πεκίνο (φωτο, vid)

Κινεζικές ειδικές δυνάμεις καταδιώκουν ισλαμιστές στο Χαλέπι οι οποίοι έχουν βρεθεί περικυκλωμένοι από Ιρανούς Φρουρούς και Κινέζους κομάντος της περίφημης δύναμης «Snow Leopard» σύμφωνα με ρωσικά ΜΜΕ.
Υπενθυμίζουμε ότι η Κίνα έχει ήδη στείλει συστήματα επιτήρησης, πυρομαχικά, δορυφορικά συστήματα επικοινωνιών και
SUV BJ2022 Brave Warrior στην Συρία  ενώ θα καταδιώξει τους 3.500 Ουιγούρους Τούρκους που έχουν αναπτυχθεί στη Χάμα.
Το BJ2022 Brave Warrior είναι ένα ελαφρύ όχημα πολλαπλού ρόλου 4 × 4. Η βασική έκδοση είναι εξοπλισμένη με ένα κινητήρα diesel 3.2 λίτρων με 6κύλινδρη μηχανή 140 ίππων!
Η απόσταση ανάμεσα στον μπροστά και και στον πίσω άξονα είναι 2.8 μέτρα ενώ τα αντίστοιχα Αμερικανικά Ηummer H1 είναι 4.67 μέτρα.
Φαίνεται ότι η Κίνα έχει στείλει ειδικές δυνάμεις στην Συρία σύμφωνα με ρωσικά ΜΜΕ. Συγκεκριμένα, το Πεκίνο πήρε θέσεις μάχης σ΄αυτή τη διεθνή σύγκρουση μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας γεγονός που δείνει ότι η παρουσία ενός ακόμη γεωπολιτικού παίκτη στην περιοχή θα επιταχύνει τις εξελίξεις.
Αν και η εξωτερική πολιτική της Κίνας είναι πολύ συγκεκριμένη σε τέτοιες περιπτώσεις εντούτοις δεν μπορεί να αφήσει αναπάντητες τις προκλήσεις από τους Ουιγούρους Τούρκους.
Το 2012, το Πεκίνο κάλεσε την διεθνή κοινότητα να μην παρέμβει στις εσωτερικές σχέσεις της Συρίας ενώ μαζί με τη Μόσχα μπλόκαρε ψήφισμα του Σ.Α του ΟΗΕ που επέτρεπε στη Δύση να εμπλακεί στρατιωτικά Δαμασκό. Τον Σεπτέμβριο του 2013 μετά την άφιξη του αμερικανικού στόλου στην περιοχή, εμφανίστηκαν πολεμικά πλοία της Κίνας και της Ρωσίας. Το 2014 το Πεκίνο δήλωσε έτοιμο για αεροπορικές επιδρομές εναντίον θέσεων του ISIS στο Ιράκ.
Όλα αυτά δείχνουν την επιθυμία των Κινέζων να σταματήσουν τις τρομοκρατικές οργανώσεις στην περιοχή και να αποτρέψουν την διάδοση του ισλαμικού εξτρεμισμού στην κεντρική Ασία και στην επαρχία Xinjiang από τους Ουιγούρους. Έτσι θα υπάρξει μια σταθερή ροή προμηθειών προς την κινεζική οικονομία.
Αλλωστε τον προηγούμενο χρόνο, ο αρχηγός του ISIS, Abu Bakr al-Baghdadi, απείλησε την Κίνα λόγω των μουσουλμάνων Ουιγούρων στην επαρχία Xinjiang.
Η Κίνα θα καταδιώξει τους Ουιγούρους Τούρκους του TIP (Toυρκικό ισλαμιστικό κόμμα) που έχουν στρατόπεδα εκπαίδευσης σε Συρία και Ιράκ και ευθύνονται για τρομοκρατικές επιθέσεις στην επαρχία Xinjiang όπου χιλιάδες έχουν πεθάνει ενώ το ISIS έχει δηλώσει πως θέλει να αυξήσει την επιρροή του στην Κίνα.
Τέλος, η China National Petroleum Corporation έχει αναγκαστεί να εγκαταλείψει τις πετραιλαιοπηγές της Συρίας ενώ η Κίνα εκμεταλεύεται πετρελαιοπηγές και στο Ιράκ και θα χάσει πολλά αν πέσουν στα χέρια του ISIS.
Δείτε φωτογραφίες από στρατόπεδο εκπαίδευσης του TIP στην Jisr al-Shughur και σε Χάμα.
To BJ2022 Brave Warrior
Embedded image permalink
..Για πρώτη φορά εδώ και 30 χρόνια η Μουσουλμανική Αδελφότητα δεν συμμετέχει στις εκλογές της Αιγύπτου
 ..
Συμφωνία για το ζήτημα των «εξαφανισθέντων» στην Κολομβία
..
 Διαψεύδει η Κούβα ότι έχει στείλει στρατεύματα στη Συρία
..
 Πάνω από 4 εκατ. Σύροι έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους- Ο πόλεμος μαίνεται στη χώρα από το 2011
..
 
Με το ζόρι η Μέρκελ θέλει να "μοιράσει" το Αιγαίο: "Χρειαζόμαστε μια καλύτερη συνεργασία στα ελληνοτουρκικά σύνορα"!
..
 
Ο συριακός Στρατός κατέλαβε στρατηγική πόλη στο ανατολικό Χαλέπι - Συνεχίζεται η προέλαση στη νότια περιφέρεια (vid)
..
Ρωσία σε Ισραήλ: "Αν εισέλθετε στον συριακό εναέριο χώρο τα μαχητικά σας θα καταρριφθούν" - Su-30SM εγκλώβισαν ισραηλινά F-15 (φωτο)
 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...