Τρίπολη: Η ΚΕΔΗΤ μονοπώλησε τη συνεδρίαση του Δ.Σ Τρίπολης

Η κ. Θεοδώρα Μπρακουμάτσου που μέχρι σήμερα κατείχε τη θέση της αντιπροέδρου, αναλαμβάνει τα ηνία της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου της Τρίπολης.
Αντιπρόεδρος της επιχείρησης θα είναι ο κ. Δημόπουλος και μέλη οι κ.κ. Παπαχρόνης και Τρανός. Οι ορισμοί των προσώπων έγιναν κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου Τρίπολης που ξεκίνησε λίγο μετά της 4.00 το απόγευμα
στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης. Τη συζήτηση μονοπώλησε για μια ακόμη φορά το θέμα της ΚΕΔΗΤ, ο έλεγχος που είναι σε εξέλιξη και η αναγκαστική παραίτηση του πρώην προέδρου της Επιχείρησης κ. Τσούκα.
Στη συνεδρίαση δεν ανακοινώθηκε το πόρισμα της Επιτροπής ελέγχου για την ΚΕΔΗΤ και για αυτό αποχώρησαν αρχικά ο κ. Σμυρνιώτης και στη συνέχεια ο κ. Κούρος από την αντιπολίτευση. Ο δήμαρχος Τρίπολης Δημήτρης Παυλής λαμβάνοντας το λόγο είπε ότι τόσο ο διαχειριστικός όσο και ο οικονομικός έλεγχος είναι σε εξέλιξη, οι ορκωτοί λογιστές ξεκίνησαν τον Σεπτέμβριο και συνεχίζουν το έργο τους.



Ο κ. Τσαμούλος δεν θέλησε να τοποθετηθεί για το ζήτημα της ΚΕΔΗΤ, προέβη όμως σε δυο προτάσεις, να λειτουργήσει ο δήμος Τρίπολης κοινωνικό φροντιστήριο και να του δοθεί ο φάκελος της διεκδίκησης της πολιτιστικής πρωτεύουσας της Τρίπολης για να καταθέσει και η παράταξη του την δική της πρόταση.
Ο κ. Νικολάου σχετικά με το θέμα της ΚΕΔΗΤ τόνισε πως υπάρχει δυσπιστία στην κοινωνία και πως θεωρεί σωστό να μείνουμε αυστηρά στο ότι υποχρεώθηκε σε παραίτηση ο κ. Τσούκας επειδή δεν συνεργάστηκε με τη Δημοτική Αρχή.
Ο κ. Τσούκας στην τοποθέτησή του είπε πως αναγνωρίζει πως έχει ευθύνες γιατί υπέγραφε ως πρόεδρος αλλά δεν μπορεί να φταίει για όλα ο πρόεδρος και κατέληξε πως όταν έρθει η ώρα θα ειπωθούν πολλά.
Ο πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου Αν. Κακλαμάνος απάντησε στις προσωπικές βολές που δεχθηκε από τον κ. Τσούκα.
Ο δήμαρχος Τρίπολης τόνισε πως «για πρώτη φορά ζητήθηκε να πάρει νομιμότητα η απόφαση να αποδοθούν ευθύνες. Εγώ θα αποδείξω ακριβώς το αντίθετο από αυτό που λέει ο κ. Τσούκας».
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...