Ανοίγει διάπλατα ο δρόμος για το γήπεδο της ΑΕΚ – Θετικά γνωμοδότησε η Γ.Γ. Περιβάλλοντος του ΥΠΑΠΕΝ

Η Γενική Γραμματεία Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού περιβάλλοντος του ΥΠΑΠΕΝ γνωμοδότησε θετικά για την μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του νέου γηπέδου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, ένα από τα έγγραφα που απαιτούνται για να προχωρήσει ομαλά η διαδικασία έκδοσης άδειας ανέγερσης του γηπέδου.


Παρά τα άσχημα νέα από τον δήμο Νέας Φιλαδέλφειας το πρωΐ, τελικά όπως όλα δείχνουν δεν υπάρχει κανένα πλέον εμπόδιο για την ολοκλήρωση των διαδικασιών ανέγερσης του νέτου γηπέδου στον φυσικό χώρο της ΑΕΚ.
Η εταιρία «Δικέφαλος 1924» που έχει συσταθεί για τον σκοπό, έλαβε σήμερα την έγκριση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων από τη Γενική Γραμματεία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και τη γενική διεύθυνση χωρικού σχεδιασμού και αστικού περιβάλλοντος. Είναι ένα από τα έγγραφα που απαιτούνται για να προχωρήσει η διαδικασία, που όλα δείχνουν ότι εξελίσσεται ομαλά.
Αυτό άλλωστε φαίνεται κι από τις δηλώσεις του Γιάννη Τσιρώνη στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα FM».
Ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος επανέλαβε ότι η θετική εισήγηση του Συμβουλίου της Επικρατείας, ανοίγει το δρόμο για την επίσπευση των διαδικασιων, ανεξαρτήτως ενστάσεων που προτάσσει ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας: «Για μένα, στο βαθμό που η υπόθεση πήγε στο ΣτΕ και απεφάνθη, από τη δική μας τουλάχιστον μεριά περιμένουμε τα τελικά σχέδια, για να δούμε αν είναι συμβατά με τη νομοθεσία. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα μ’ εμάς. Αν δεν δω αυτό που θα έρθει στο υπουργείο μας να πάρει έγκριση, θέλω να είμαι φειδωλός. Θα το δω και θα σας πω αν είναι ή δεν είναι συμβατό. Εμείς, δεν καθυστερούμε κάτι από την πλευρά μας και δεν είναι θέμα διστακτικότητας. Δεν είναι στα χέρια του υπουργείου αυτή τη στιγμή η υπόθεση», ήταν η τοποθέτηση του κ. Τσιρώνη.
ΠΗΓΗ: ΕΡΤ1, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...