Ρωσία: Παρολίγο σύγκρουση αμερικανικού κατασκοπευτικού με επιβατικά αεροπλάνα .

Ο στρατιωτικός ακόλουθος των ΗΠΑ κλήθηκε στο ρωσικό υπουργείο Άμυνας μετά από επεισόδιο που έλαβε χώρα στην θάλασσα της Ιαπωνίας κοντά στα ανατολικά σύνορα της Ρωσίας, όπου αμερικανικό κατασκοπευτικό αεροπλάνο εντοπίστηκε πολύ κοντά σε πολιτικά αεροπλάνα.

Η αεράμυνα της Ρωσίας εντόπισε την Κυριακή ένα κατασκοπευτικό αεροπλάνο RC-135 της αμερικανικής αεροπορίας με τους πομπούς εντοπισμού του κλειστούς.


Το πλήρωμα του αεροπλάνου δεν έδωσε στοιχεία της πτήσης του στους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας της περιοχής, παρά το γεγονός ότι πετούσε στο ίδιο υψόμετρο με πολιτικές πτήσεις.

«Σαν αποτέλεσμα της μη επαγγελματικής κίνησης του αμερικανικού αεροπλάνου, ο κίνδυνος σύγκρουσης με πολιτικά αεροπλάνα ήταν υπαρκτός» δήλωσε ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου που πρόσθεσε ότι ζητήθηκε από τους αρμόδιους αμερικανούς να λάβουν μέτρα ώστε να μην συμβαίνουν τέτοια περιστατικά κοντά στα ρωσικά σύνορα στο μέλλον.

Το πρακτορείο Interfax μετέδωσε ότι τουλάχιστον δυο επιβατικά αεροπλάνα Ευρωπαϊκών αερογραμμών κινδύνευσαν από αυτό το περιστατικό

Οι ρώσοι ελεγκτές χρειάστηκε να εκτρέψουν από την πορεία τους ένα Boeing 777 της Ολλανδικής KLM και ένα αεροπλάνο των Ελβετικών αερογραμμών που πετούσαν από τις χώρες τους με προορισμό της Ιαπωνία.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...