Fashion tip : Πως να καταλάβεις ότι ένα παπούτσι είναι άνετο χωρίς καν να το φορέσεις

Πόσες φορές έχεις διαλέξει και αγοράσει παπούτσια χωρίς καν να τα δοκιμάσεις γιατι είτε δεν προλάβαινες είτε γιατι απλά ήσουν σίγουρη ότι θα είναι τέλεια; Μάλλον πολλές, αφού αν ρίξεις μια ματιά στην παπουτσοθήκη σου, θα δεις πολλά ζευγάρια σου τα οποία είναι σχεδόν αφόρετα και καινούργια.
Μέχρι σήμερα αυτό, μιας και αυτό το άρθρο δημιουργήθηκε για να σε βοηθήσει να ξεχωρίζεις τα άνετα παπούτσια με το μάτι, χωρίς καν να τα δοκιμάσεις. Τι λες; Είσαι έτοιμη να μάθεις τους τρόπους;

1. Τσέκαρε το τακούνι :
Αν είσαι σε mood να αγοράσεις και να φορέσεις ψηλοτάκουνα πρέπει να γνωρίζεις ότι το χοντρό τακούνι αλλλιώς στηρίζει το πόδι σου σε αντίθεση με το λεπτό. Άρα αν θες κάτι άνετο και δεν προλαβαίνεις να το δοκιμάσεις, δώσε την ψήφο σου στο ψηλοτάκουνο με το χοντρό τακούνι.

2. Δώσε βάση στα πιο χαλαρά κορδόνια :
Πολλά παπούτσια έχουν κορδόνια είτε στο μπροστινό μέρος είτε απλά δένουν στον αστράγαλο. Αν λοιπόν θέλεις ένα τέτοιου είδους παπουτσιού, πρόσεξε τα κορδόνια να έχουν πρώτον ελαστικότητα και δεύτερον να δένουν χαλαρά.

3. Διάλεξε ένα παπούτσι που έχει σόλα με επένδυση :
Ένα παπούτσι που έχει σόλα από υλικά με ποιότητα αλλά και με extra επένδυση και με μια απλή κίνηση καταλαβαίνεις ότι θα είναι άνετη και όχι σκληρή και θα σε δυσκολέψει στο περπάτημα, είναι εκείνο που πρέπει να αποκτήσεις με κλειστά μάτια.

4. Αγόρασε εκείνο το παπούτσι που είναι από φυσικά υλικά :
Αν δεις κάποιο παπούτσι και καταλάβεις ότι είναι φτιαγμένο από κάθε είδους δέρμα, ή σουέντ, έχεις περισσότερες πιθανότητες να αγοράσεις ένα άνετο και καλό παπούτσι, από το να πάρεις ένα που είναι φτιαγμένο από συνθετικά υλικά.

5. Τσέκαρε την σταθερότητα του :
Eιδικότερα αν θέλεις να διαλέξεις ένα flat παπούτσι τότε τα πράγματα είναι πιο εύκολα. Με τα 2 χέρια σου έλεγξε την ελαστικότητα του πάτου και όσο πιο πολύ λυγίζει τόσο πιο άνετο και ευλοφόετο θα είναι.




Ωραία τα ψηλοτάκουνα, αλλά πολλές φορές ανάλογα τις επιλογές σου κάποια σε βολεύουν περισσότερο και άλλα δεν μπορείς να τα περπατήσεις ούτε 1 μέτρο. Για να είσαι επό εδώ και πέρα πιο σίγουρη για τις αγορές σου αλλά και να γλιτώσεις τους πόνους στα πόδια, μάθε ποια είναι τα 3 πράγματα που πρέπει να προσέχεις πριν επιλέξεις ένα ζευγάρι ψηλοτάκουνα. Γιατι οι λεπτομέρεια κάνει την διαφορά...
1. Tην κατασκευή τους :
Όπως ήδη θα έχεις καταλάβει από τη μικρή ή μεγάλη εμπειρία σου, ορισμένα ψηλοτάκουνα που έχεις στη ντουλάπα σου μπορεί να τα φοράς για 10 ώρες και να μη νιώθεις καμία κούραση. Και  από την άλλη, έχεις παπούτσια που στα πρώτα 5 λεπτά, νιώθεις και λες και τα φοράς 24 ώρες. Και όμως και για τις δύο περιπτώσεις, η κατασκευή τους έχει σημασία. Πρόσεξε καλά, πριν αγοράσεις οποιοδήποτε ζευγάρι ψηλοτάκουνα, να αγκαλιάζει το πέλμα και να έχει μαλακό πάτο.

2. Tα υλικά τους :
Πολύ σημαντικό στοιχείο που πρέπει πάντα να προσέχεις (για να έχεις) είναι τα υλικά των παπουτσιών σου να είναι από ποιοτικά δέρματα. Έτσι δεν θα μυρίζουν τα ψηλοτάκουνα σου και αποκλείεται να ερεθιστούν με οποιοδήποτε τρόπο τα πόδια σου.

3. Tα brands :
Το κάθε brand ξεχωριστά όπως είναι φυσικό έχει τις δικές του φόρμες στα παπούτσια. Για να μάθεις ποιο ψηλοτάκουνο σου ταιριάζει πιο πολύ, κάνε τα πειράματα σου και δοκίμασε όσα περισσότερα διαφορετικά παπούτσια μπορείς. Θα εκπλαγείς από την ποικιλία και σίγουρα θα μάθεις ποια brand είναι για εσένα και ποια όχι.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...