Ανάμεσα στα 25 κορυφαία μυστικά χωριά του κόσμου 2 ελληνικά



Θα λατρέψετε σίγουρα την πανέμορφη χώρα του νησιού με το εκκλησάκι της Παναγίας στην κορυφή του λόφου όπου εντοπίζεται να "παρατηρεί" όλα όσα εκτυλίσσονται στη Χώρα και σίγουρα θα ξετρελαθείτε με τις παραλίες της. Στα συν, βέβαια, και τα λιγοστά χωριουδάκια έξω από τη Χώρα όπως η Άνω Μεριά, ο Καραβοστάσης και η Αγκάλη που θα σας χαρίσουν αμέτρητες γραφικές εικόνες.

..
..Στην εικοστή θέση συναντάται ακόμη ένα ελληνικό, χωριουδάκι, αυτή τη φορά στην Ηπειρωτική Ελλάδα. Ο λόγος για την Καρδαμύλη, από τα πιο όμορφα χωριά της Μεσσηνιακής Μάνης σε απόσταση 37 χλμ. ανατολικά της Καλαμάτας. Κουκλίστικη και αρχοντική βρίσκεται στα πόδια του Ταϋγέτου, απέναντι από το νησάκι Μερόπη. Το χωριό "εποπτεύεται" από την παλιά πόλη με τα εντυπωσιακά αναστηλωμένα και αναπαλαιωμένα πυργόσπιτα και την μεταβυζαντινή εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα.








 πηγη
Στην εικοστή θέση συναντάται ακόμη ένα ελληνικό, χωριουδάκι, αυτή τη φορά στην Ηπειρωτική Ελλάδα. Ο λόγος για την Καρδαμύλη, από τα πιο όμορφα χωριά της Μεσσηνιακής Μάνης σε απόσταση 37 χλμ. ανατολικά της Καλαμάτας. Κουκλίστικη και αρχοντική βρίσκεται στα πόδια του Ταϋγέτου, απέναντι από το νησάκι Μερόπη. Το χωριό "εποπτεύεται" από την παλιά πόλη με τα εντυπωσιακά αναστηλωμένα και αναπαλαιωμένα πυργόσπιτα και την μεταβυζαντινή εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα. Πηγή: www.greekguide.com

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...