Ε. Κουντουρά: Καλύτερη η εικόνα του τουρισμού το 2016 σε σχέση με πέρυσι

Η κ. Κουντουρά σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Το Χωνί», τόνισε ότι «νέα υψηλά επίπεδα αγγίζουν συνεχώς τα στοιχεία των διεθνών αεροπορικών αφίξεων στο αεροδρόμιο της Αθήνας, από τις αρχές της χρονιάς, με το εξάμηνο να έχει κλείσει
ήδη με αύξηση μεγαλύτερη του 4%», και υπογραμμίσει ότι αντίστοιχή και ίσως καλύτερη είναι η εικόνα που καταγράφεται στα περιφερειακά αεροδρόμια και στα λιμάνια της χώρας.
Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία επισημαίνει η αναπληρώτρια υπουργός, «οι διεθνείς αεροπορικές αφίξεις είναι αυξημένες κατά 4,4% σε σχέση με πέρυσι ενώ σε διπλάσιο ποσοστό εμφανίζεται η αύξηση των αφίξεων στα περιφερειακά αεροδρόμια κατά 9% τον Ιούλιο και 10% τον Αύγουστο».
Ενδεικτική του κλίματος, σημειώνει η κ. Κουντουρά είναι η ανακοίνωση της Ένωσης των Βρετανών Ταξιδιωτικών Πρακτόρων, την προηγούμενη εβδομάδα, για την αύξηση κατά 5% των κρατήσεων των Βρετανών τουριστών προς την Ελλάδα το φετινό καλοκαίρι. Επίσης, προσθέτει, ιδιαίτερα σημαντική είναι την φετινή χρονιά και η παρουσία των Ρώσων τουριστών στην χώρα. «Μόνο το πρώτο πεντάμηνο του 2016, οι αφίξεις τους αυξήθηκαν περισσότερο από 47% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2015, και εκτιμούμε ότι η τάση αυτή θα συνεχιστεί μέχρι το τέλος της χρονιάς».

Για τις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής, επισημαίνει ότι και αυτές κινούνται ανοδικά και συνεχίζονται οι προσπάθειες και προς αυτήν την κατεύθυνση ώστε να επαυξηθεί και αυτή η δυναμική.

Διαβάστε επίσης

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...