Με σημείωμα-παγίδα επιχείρησαν να παραπλανήσουν το δικαστή

Σημείωμα - παγίδα, για να να είναι σίγουροι ότι ο δικαστής θ’ ανοίξει τον παγιδευμένο φάκελο - βόμβα, είχαν βάλει πάνω στο ντοσιέ που του έστειλαν με τον εκρηκτικό μηχανισμό οι τρομοκράτες.


Το σημείωμα ήταν δήθεν από καθηγητή λαογραφίας, o οποίος υποτίθεται έστελνε και το ντοσιέ στο δικαστή, ζητώντας τη βοήθεια του για εκδήλωση σχετική με τα ακαδημαϊκά του ενδιαφέροντα.
Σύμφωνα με το σχέδιο των τρομοκρατών η επιστολή δεν θα κινούσε την υποψία στο δικαστή με αποτέλεσμα αυτός ν’ ανοίξει τον παγιδευμένο φάκελο.
Παρά το γεγονός ότι το σημείωμα, μετά την ελεγχόμενη έκρηξη από το τμήμα εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών, σκίστηκε σε κομμάτια, οι Αρχές κατάφεραν να τα ενώσουν και να διαβάσουν το περιεχόμενο.
Έτσι μιλούν, πλέον, ξεκάθαρα για ένα πολύ καλά οργανωμένο σχέδιο που μπορεί μεν να εκτελέστηκε από εσχάτως στρατολογημένα μέλη, όμως σίγουρα -λένε- η μεθοδολογία προέρχεται από παλαιό μέλος. Προσθέτουν, επίσης, ότι εμφανές είναι το μένος που έχουν να σκοτώσουν κάποιο από τα άτομα που έχουν στο στόχαστρό τους.
Το σημείωμα βρίσκεται στα εγκληματολογικά εργαστήρια και γίνεται έλεγχος για DNA και αποτυπώματα.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...