ΗΠΑ - ** Όλοι μαζί ενάντια στον Τραμπ

Μήνυμα ενότητας προς το Δημοκρατικό κόμμα και τους ψηφοφόρους έστειλε ο Μπέρνι Σάντερς, ο οποίος τάχθηκε και επισήμως στο πλευρό της Χίλαρι Κλίντον για την κούρσα προς την προεδρία των ΗΠΑ. Με αιχμηρό τρόπο σχολίασε την είδηση ο Ντόναλντ Τραμπ.
Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Πόρτσμουθ του Ν. Χαμσάιρ οι δύο πρώην αντίπαλοι για το χρίσμα των Δημοκρατικών έκαναν την πρώτη κοινή τους εμφάνιση
με τον γερουσιαστή να τονίσει πως είναι κρίσιμη η συσπείρωση για να ηττηθεί ο Ντόναλτν Τραμπ.
«Η Κλίντον είναι η υποψήφια του Δημοκρατικού Κόμματος για την προεδρία και σκοπεύω να κάνω ό,τι περνά από το χέρι μου για να διασφαλίσω ότι θα γίνει η νέα πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής», δήλωσε επευφημούμενος ο Σάντερς σε κοινή προεκλογική συγκέντρωση στο Πόρτσμουθ του Νιου Χαμσάιρ.
Δύο εβδομάδες πριν από το εθνικό συνέδριο των Δημοκρατικών ο Μπέρνι Σάντερς δήλωσε «Δεν είναι μυστικό ότι διαφωνώ με την Χίλαρι Κλίντον σε πολλά ζητήματα, αλλά αυτές οι εκλογές δεν είναι για την Κλίντον, τον Σάντερς ή τον Τραμπ. Είναι για τις ανάγκες του αμερικανικού λαού και την αντιμετώπισh των πολύ σοβαρών προκλήσεων που αντιμετωπίζουμε».
Από την πλευρά της η Χίλαρι περιμένει η κοινή τους εμφάνιση να στρέψει προς την πλευρά της τους υποστηρικτές του Μπέρνι Σάντερς σε αντίθεση με μια πρόσφατη έρευνα για το Reuters η οποία καταγράφει ότι μόνο το 40% των οπαδών του Σάντερς θα τη στηρίξουν.
Η κοινή τους εμφάνιση πραγματοποιήθηκε έπειτα από εβδομάδες διαπραγματεύσεων μεταξύ των δύο στρατοπέδων των Δημοκρατικών, καθώς ο Σάντερς ασκούσε πιέσεις για παραχωρήσεις από την Κλίντον αναφορικά με την φιλελεύθερη πολιτική της ατζέντα.
Ο Τραμπ εξέδωσε ανακοίνωση τονίζοντας πως ο Σάντερς με την υποστήριξη του στην Κλίντον έγινε μέρος ενός «διεφθαρμένου συστήματος».
   Χίλαρι ΚλίντονΗΠΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...