Αλ. Τσίπρας: Δεν πρέπει να χάσουμε την ευκαιρία της Συνταγματικής Αναθεώρησης

«Παίρνουμε μία πρωτοβουλία που δεν θέλουμε να είναι κυβερνητική, γι’ αυτό κι εσείς είστε εδώ. Εκπροσωπείτε όχι μόνο διαφορετικούς επαγγελματικούς ή ακαδημαϊκούς χώρους, αλλά και το ευρύτερο φάσμα των απόψεων που υπάρχει στην ελληνική κοινωνία», ανέφερε ο Πρωθυπουργός υποδεχόμενος στο Μέγαρο Μαξίμου τα μέλη που συγκροτούν την Οργανωτική Επιτροπή Διαλόγου για τη Συνταγματική Αναθεώρηση.

Καταγραφή όλων των απόψεων

Όπως τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, στόχος είναι να μη χαθεί μία μεγάλη ευκαιρία, αξιοποιώντας και καταγράφοντας όλες τις απόψεις.
Ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι «το Σύνταγμα της χώρας προβλέπει τη διαδικασία, αυτή θα είναι η διαδικασία, η κοινοβουλευτική».
Πριν από την προβλεπόμενη διαδικασία, ο κ. Τσίπρας είπε πως «θέλουμε να εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα, ώστε ο τελευταίος βουλευτής, τα κόμματα, η Βουλή ως συλλογικό υποκείμενο, να έχει καταγεγραμμένες τις απόψεις, τις αντιθέσεις, τις συμπτώσεις και τις πιθανές συνθέσεις, μέσα από μία πλατιά και ουσιαστική διαδικασία διαλόγου».
Σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό, με δεδομένο ότι το Σύνταγμα «διέπει ως θεσμικό πλαίσιο όλες τις διαδικασίες του πολιτεύματος, της πολιτικής, οικονομικής, κοινωνικης ζώης», πρέπει να απασχολήσει όλους τους πολίτες τι πρέπει να αλλάξει και τι όχι.
Ο κ. Τσίπρας ευχαρίστησε τα μέλη της Επιτροπής για την ανταπόκρισή τους στην πρόσκληση, σημειώνοντας ότι δεν κατέστη δυνατόν να ανταποκριθούν όλοι όσοι προσκλήθηκαν, για λόγους που είχαν να κάνουν με τις προσωπικές υποχρεώσεις τους.
Εξερχόμενη του Μαξίμου, η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου έκανε λόγο για μια πολύ σπουδαία Επιτροπή και πρωτοβουλία, σπεύδοντας να ξεκαθαρίσει ότι δεν υποκαθιστά το άρθρο 110 του Συντάγματος.
Στην Επιτροπή μετέχουν στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης, ακαδημαϊκοί αλλά και εκπρόσωποι του καλλιτεχνικού κόσμου.
Πηγές: ΕΡΤ1, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...