Σκουρλέτης: Στημένος ο διαγωνισμός για την πώληση μονάδων της ΔΕΗ

«Στημένο» αποκάλεσε το διαγωνισμό για την ιδιωτικοποίηση μέρους των παραγωγικών μονάδων της ΔΕΗ ο Πάνος Σκουρλέτης.
Μιλώντας στον Σκάι, ένας διαγωνισμός είναι στημένος όταν «σε αναγκάζουν να πουλάς σώνει και καλά μέχρι το τέλος Ιουλίου του 2018. Είναι σαν να παίζεις χαρτιά και να σου έχουν πει εξαρχής ότι το πρωί θα έχεις χάσει τα μισά σου λεφτά», σημείωσε ο υπουργός Εσωτερικών.

Ο κ. Σκουρλέτης κατήγγειλε μάλιστα πως στελέχη των τεχνικών κλιμακίων των θεσμών θέλουν να κάνουν «ρεσάλτο» στη δημόσια περιουσία, κάνοντας λόγο για «βαποράκια συμφερόντων». «Δεν μπορεί να το αποδείξω αυτό, αλλά είναι πολιτική εκτίμηση», διευκρίνισε.
Ο υπουργός χαρακτήρισε ως ιδεοληψία και δογματισμό την πώληση της ΔΕΗ, εκφράζοντας φόβους για ένα τέτοιο ενδεχόμενο. «Τα υδροηλεκτρικά», είπε, «έχουν βγει έξω, αλλά με αυτά που έχουμε δει δεν αμφιβάλλω ότι μπορεί να ξαναμπούν. Στην πρώτη αξιολόγηση, δεν είχε τεθεί θέμα το είπαν και οι ίδιοι θεσμοί», σημείωσε.
«Να πωλήσουμε το 40% για 300 εκατ. ευρώ; Είναι επιχειρήματα του αέρα αυτά. Ναι, μπορεί και να πουλήσεις, δεν είμαι δογματικός, αλλά μέσα από δικό μας σχεδιασμό, όχι επιβαλλόμενο», πρόσθεσε ο ίδιος, αναφέροντας ότι «ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Τζανακόπουλος είπε χθες ότι αγωνιζόμαστε για ισχυρή δημόσια επιχείρηση ηλεκτρισμού. Με καλύπτει αυτό εμένα, το τι θα γίνει θα το δούμε», είπε. Μάλιστα, αποκάλυψε ότι την Τρίτη κατ’ ιδίαν επικοινωνία με τον πρωθυπουργό και τόνισε ότι σέβεται τις συλλογικές αποφάσεις, γιατί έτσι έχει γαλουχηθεί. «Το θέμα για εμένα δεν είναι ατομικό, αυτή την στιγμή λαμβάνονται κρίσιμες αποφάσεις, να λειάνω την απόφαση προσπαθώ, σε κάθε περίπτωση πάντως προηγείται η τελική συλλογική στάση», είπε χαρακτηριστικά.
«Η προηγούμενη κυβέρνηση έλεγε ότι το 66% έπρεπε να περάσει σε ιδιώτες, αλλά αυτό δεν ήταν άνοιγμα. Το δίκτυο λέγαμε ότι έπρεπε να βρίσκεται υπό δημόσιο έλεγχο, πείσαμε τους θεσμούς και οι Κινέζοι αγόρασαν το 24% του ΑΔΜΗΕ αντί 376 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για την πιο πετυχημένη μερική ιδιωτικοποίηση», σχολίασε ο υπουργός Εσωτερικών, καταλήγοντας ότι «θα είναι αποτυχία να οδηγηθούμε σε τέταρτο μνημόνιο».
Τέλος, ο κ. Σκουρλέτης ισχυρίστηκε ότι ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε θα ήθελε τον Κυριάκο Μητσοτάκη πρωθυπουργό, καθώς προέρχονται από συγγενείς χώρους. «Απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν συνωμοτήσει οι πάντες, εγχώριες και ξένες δυνάμεις - και τα ΜΜΕ. Ενοχλεί που υπάρχει κυβέρνηση της Αριστεράς σε μια μικρή χώρα», υποστήριξε.
Δημοσίευση σχολίου
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...