Το συναρπαστικό λιμανάκι στην καλντέρα της Σαντορίνης-μπλε νερά κάτω κάτω από κόκκινα βράχια - Δείτε τις φωτογραφίες

Αν υπάρχει ένα νησί που σχεδόν κάθε γωνιά του να μπορεί να γίνει καρτ ποστάλ και να ταξιδέψει εικόνες της Ελλάδας σε όλο τον κόσμο, αυτή αναμφίβολα είναι η Σαντορίνη.
Μια τέτοια εικόνα είναι και το Αμμούδι, το λιμανάκι κάτω από την Οία. Τα κτίριά του, που ήταν κάποτε κυρίως αποθήκες, καθώς από εκεί φορτώνονταν τα σκάφη τα διάφορα προϊόντα, δίνουν μια ξεχωριστή πινελιά στον γραφικό οικισμό.
Κάποια από τα κτίσματα αυτά αναστηλώθηκαν στο πλαίσιο της ανοικοδόμησης, μετά τον σεισμό του 1956, ενώ ο ασφαλτόδρομος που συνδέει την Οία με το Αμμούδι άνοιξε το 1991.
Η μικρή βοτσαλωτή παραλία στο Αμμούδι είναι προσβάσιμη αφού ο επισκέπτης κατέβει περισσότερα από 200 φαρδιά σκαλιά. Τα νερά είναι εκθαμβωτικά μπλε, έχετε όμως στο νου σας πως βαθαίνουν απότομα,  κάτι που για κάποιους είναι συναρπαστικό αλλά για άλλους αποτρεπτικό. Το φόντο είναι πάντως επιβλητικό, με τους απόκρημνους ηφαιστειακούς βράχους να «σκεπάζουν» το λιμανάκι.
Από το Αμμούδι οι επισκέπτες μπορούν να επιβιβαστούν και στα πλοιάρια που τους μεταφέρουν στη Θηρασιά και τη Νέα Καμμένη.ΑΜΜΟΥΔΙ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΑΜΜΟΥΔΙ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
ΑΜΜΟΥΔΙ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΑΜΜΟΥΔΙ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΑΜΜΟΥΔΙ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΑΜΜΟΥΔΙ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
ΑΜΜΟΥΔΙ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...