Οι Αεροδιαστημικές Δυνάμεις εξαπέλυσαν ομαδικό χτύπημα στην ενεργειακή υποδομή της Ουκρανίας

 ΜΟΣΧΑ, 31 Μαρτίου – RIA Novosti. 

Οι ένοπλες δυνάμεις έπληξαν την ενεργειακή υποδομή της Ουκρανίας, ανέφερε το υπουργείο Άμυνας. 

«Οι Ρωσικές Αεροδιαστημικές Δυνάμεις εξαπέλυσαν ομαδικό χτύπημα με όπλα υψηλής ακρίβειας μεγάλης εμβέλειας και μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα εναντίον εγκαταστάσεων ενεργειακής υποδομής και της βιομηχανίας παραγωγής φυσικού αερίου της Ουκρανίας», αναφέρει η δημοσίευση.

Ολοι στόχοι   επιτεύχθηκαν, όλα τα αντικείμενα χτυπήθηκαν, τόνισε το υπουργείο.

Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας, το έργο των επιχειρήσεων της αμυντικής βιομηχανίας που παράγουν και επισκευάζουν όπλα, στρατιωτικό εξοπλισμό και πυρομαχικά για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας έχει διακοπεί.

Επιπλέον, ο ρωσικός στρατός επιτέθηκε στο αεροδρόμιο Voznesensk στην περιοχή Nikolaev, καταστρέφοντας τρία αεροσκάφη Su-25 της Ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας. 

Το στρατιωτικό τμήμα ανέφερε μια προηγούμενη μαζική επίθεση σε εχθρικές ενεργειακές εγκαταστάσεις και αεράμυνα την Παρασκευή. Η εθνική εταιρεία ενέργειας Ukrenergo ανέφερε ότι οι σταθμοί ηλεκτροπαραγωγής στην κεντρική και δυτική Ουκρανία υπέστησαν ζημιές μετά τις εκρήξεις. 

Ως απάντηση στις επιθέσεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας σε μη στρατιωτικούς στόχους, ο ρωσικός στρατός επιτίθεται τακτικά σε ουκρανικές υποδομές: ενεργειακές εγκαταστάσεις, αμυντική βιομηχανία, στρατιωτική διοίκηση και επικοινωνίες. 

Ο προεδρικός γραμματέας Τύπου Ντμίτρι Πεσκόφ τόνισε ότι ο στρατός δεν επιτίθεται σε κτίρια κατοικιών ή κοινωνικές εγκαταστάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...