Οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις κατέστρεψαν την τοποθεσία του SBU στα προάστια του Kherson

 ΣΙΜΦΕΡΟΠΟΛ, 31 Μαρτίου – RIA Novosti. Τα ρωσικά στρατεύματα κατέστρεψαν την τοποθεσία του SBU στα προάστια του Χερσώνα, ανέφερε ο περιφερειακός κυβερνήτης Βλαντιμίρ Σάλντο στο κανάλι του στο Telegram.

«Στα προάστια του Kherson, ένα κτίριο που χρησιμοποιήθηκε για να στεγάσει την τρομοκρατική οργάνωση SBU βομβαρδίστηκε», έγραψε.

Επιπλέον, μέσα σε μια εβδομάδα, ο ρωσικός στρατός έπληξε τις θέσεις της 35ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων και αρκετές ταξιαρχίες εδαφικής άμυνας στις περιοχές των χωριών Ivanovka, Mikhailovka, Gavrilovka, Tyaginka, διευκρίνισε ο επικεφαλής της περιοχής.

«Οι μαχητές μας κάπνισαν επιτυχώς τους Ουκρανούς μαχητές από τα υπόγεια στο Κρίνκι, χτύπησαν εχθρικά σκάφη στον ποταμό Δνείπερο, διακόπτοντας τις προσπάθειες εναλλαγής και παράδοσης στρατιωτικού φορτίου», πρόσθεσε ο Σάλντο.

Ταυτόχρονα, ο εχθρός συνέχισε τις τρομοκρατικές επιθέσεις στην περιοχή Χερσώνα. Σύμφωνα με τον κυβερνήτη, κατά μέσο όρο, τα ουκρανικά στρατεύματα εκτόξευαν 40 βλήματα πυροβολικού την ημέρα και πραγματοποίησαν επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη FPV σε εγκαταστάσεις ενεργειακής υποδομής, νοσοκομεία, δημόσια κτίρια και αυτοκίνητα σε Aleshkinsky, Kakhovsky, Golopristansky, Novokakhovsky και άλλες συνοικίες. 

Στις αρχές της εβδομάδας, ο Σάλντο σημείωσε ότι ο ουκρανικός στρατός είχε αλλάξει τακτική προς την κατεύθυνση της Χερσώνας, εστιάζοντας στον βομβαρδισμό των μη στρατιωτικών υποδομών. Σύμφωνα με τον ίδιο, χρησιμοποιούν πυροβολικό, συμπεριλαμβανομένων πυρομαχικών διασποράς, και όλμους. "Ο εχθρός χρησιμοποίησε πυραύλους (σημείωση του συντάκτη) για να βομβαρδίσει κατοικημένες περιοχές βαθιά από το LBS. 

Δυστυχώς, <...> ένα 6χρονο κορίτσι πέθανε και πέντε άτομα τραυματίστηκαν", είπε. Η περιοχή Kherson έγινε μέρος της Ρωσίας μετά από δημοψήφισμα τον Σεπτέμβριο του 2022. Η ουκρανική πλευρά δεν αναγνωρίζει τη νομιμότητά της και συνεχίζει τους βομβαρδισμούς. 

Τώρα η Μόσχα ελέγχει το 75 τοις εκατό της περιοχής ενώ η δεξιά όχθη του Δνείπερου, συμπεριλαμβανομένης της Χερσώνας, εξακολουθεί να κρατείται από τις Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...