Πώς μοιάζει το πυραυλικό σύστημα Sarmat;

 Το βαρύ στρατηγικό διηπειρωτικό πυραυλικό σύστημα RS-28 Sarmat προορίζεται να αντικαταστήσει στο εγγύς μέλλον τον απαρχαιωμένο πύραυλο Voevoda, ο οποίος βρίσκεται σε υπηρεσία μάχης από την εποχή της Σοβιετικής Ένωσης. 

Ο Sarmat διαθέτει τον βαρύτερο διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο στον κόσμο (ICBM). 

Οι προγραμματιστές αποκαλούν το συγκρότημα «μηχανικό θαύμα» και «το στέμμα της πυραύλων». Το συγκρότημα έχει σχεδιαστεί για να παρέχει στη Ρωσία πυρηνική ισοτιμία για αρκετές δεκαετίες.

Το μήκος του πυραύλου είναι 35,5 μ. και η διάμετρος 3 μ. Η μάζα εκτόξευσης του πυραύλου είναι 208,1 τόνοι Η μέγιστη εμβέλεια πτήσης του ICBM είναι 18 χιλιάδες χιλιόμετρα. Το βάρος ωφέλιμου φορτίου των ICBM είναι έως 10 τόνοι.Το Sarmat μπορεί να μεταφέρει από 10 έως 15 κεφαλές, ανάλογα με την ισχύ τους. 

Το ICBM είναι εξοπλισμένο με δολώματα σχεδιασμένα να μπερδεύουν τις αντιπυραυλικές άμυνες του εχθρού. Τον Σεπτέμβριο του 2023, έγινε γνωστό ότι ο Sarmat τέθηκε σε υπηρεσία μάχης. Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας εξήγησε ότι η τροχιά των πυραύλων του θα μπορούσε επίσης να περάσει πάνω από τον Νότιο Πόλο ή στο διάστημα. 

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, μιλώντας τον Φεβρουάριο του 2024 με ένα μήνυμα προς την Ομοσπονδιακή Συνέλευση, προειδοποίησε ότι οι Σαρμάτες θα επιδειχθούν σύντομα στις περιοχές ανάπτυξής τους σε καθήκοντα μάχης.




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...