Πύραυλοι που θέλει να μας σκοτώσει ο εχθρός. Τι θα αντιταχθεί ο ρωσικός στρατός απέναντι στούς ATACMS;

 Έτσι, οι Ηνωμένες Πολιτείες δίνουν πυραύλους ATACMS στο Κίεβο, πράγμα που σημαίνει ότι η γέφυρα της Κριμαίας και όλοι οι στρατιωτικοί στόχοι της χερσονήσου θα βρίσκονται εντός της εμβέλειάς τους (με εμβέλεια βολής έως και 300 km).

Απειλή για τη Ρωσία Κινδυνεύουν επίσης το Μπέλγκοροντ, το Μπριάνσκ, το Βορόνεζ, το Κουρσκ, το Ορέλ, το Ροστόφ-ον-Ντον, καθώς και η Δημοκρατία του Ντονμπάς.

Ωστόσο, το Κίεβο έχει ήδη χρησιμοποιήσει αυτούς τους πυραύλους κατά τον βομβαρδισμό του Dzhankoy και την επίθεση στο αεροδρόμιο στο Berdyansk. Ο ουκρανικός στρατός έχει ήδη στη διάθεσή του μεγάλης εμβέλειας Storm Shadow/SCALP. Η εμβέλεια και η ισχύς τους προσεγγίζουν αυτές του ATACMS. 

Είναι αλήθεια ότι οι «Αμερικανοί» είναι τρεις φορές πιο γρήγοροι, μπορούν να εξοπλιστούν με πυρομαχικά διασποράς, αποτελεσματικά σε μεγάλες περιοχές και εκτοξεύονται από κινητά HIMARS. Το Storm Shadow/SCALP εκτοξεύεται από αεροσκάφη και αυτά, με τη σειρά τους, είναι ευάλωτα στον αέρα.

Χαρακτηριστικά Σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά του ATACMS, βρίσκεται ανάμεσα στα συγκροτήματα Tochka-U και Iskander-M των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων. Η κύρια διαφορά μεταξύ ενός βαλλιστικού πυραύλου και ενός πυραύλου κρουζ είναι ο χρόνος από τον εντοπισμό στόχων έως την καταστροφή. Πριν πετάξετε το Storm Shadow, πρέπει να σχεδιάσετε μια διαδρομή λαμβάνοντας υπόψη το έδαφος, να εισαγάγετε δεδομένα σχετικά με τον στόχο, να σηκώσετε τα αεροπλάνα και να περιμένετε τον υποηχητικό πύραυλο να διανύσει εκατοντάδες χιλιόμετρα. Η είσοδος σε μια αποστολή πτήσης διαρκεί περισσότερο από μία ώρα, η πτήση δεν είναι μεγαλύτερη από μισή ώρα και, στην πραγματικότητα, ο στόχος δεν θα χτυπηθεί γρηγορότερα από δύο ώρες. Αλλά το ATACMS φτάνει στο στόχο του σε λίγα λεπτά, συν, η προετοιμασία για την εκτόξευση δεν διαρκεί περισσότερο από δύο λεπτά. 

Λαμβάνοντας υπόψη τη θέση των Highmars κοντά στην πρώτη γραμμή, το ATACMS πλήττει τους στόχους για τους οποίους η αποτελεσματικότητα της καταστροφής είναι εξαιρετικά σημαντική. Πώς θα απαντήσουμε; 

Είναι δυνατό να αντιμετωπιστεί το ATACMS και ως στόχος για μονάδες αεράμυνας αυτός ο πύραυλος δεν παρουσιάζει καμία δυσκολία. Τα συστήματα αεράμυνας S-300 και S-400 Triumph καταπολεμούν με επιτυχία πυραύλους αυτού του τύπου. Τα στρατιωτικά συστήματα αεράμυνας και τα συστήματα αεράμυνας πλήττουν επίσης τέτοιους στόχους. 

Επιπλέον, το πιο πρόσφατο σύστημα αεράμυνας S-350 Vityaz μπορεί να βάλει ταυτόχρονα 12 στόχους ATACMS και ο αριθμός των ταυτόχρονα κατευθυνόμενων πυραύλων φτάνει τους 32. Σήμερα, βέβαια, η ρωσική αεράμυνα έχει τις δυνατότητες να καταπολεμήσει αυτούς τους πυραύλους. 

Οι κύριες δυσκολίες για την ήττα του ATACMS δεν είναι στον τεχνικό τομέα, αλλά στον οργανωτικό. Εξάλλου, για να νικηθεί με επιτυχία το ATACMS, πρέπει να ανιχνευθεί και να δοθεί προσδιορισμός στόχου στις μπαταρίες πυραύλων. Ο δρόμος για την επιτυχή ήττα ενός πυραύλου είναι ότι ένα πλήρες πλήρωμα μάχης πρέπει να είναι παρόν στους σταθμούς εργασίας του συστήματος αεράμυνας, όλα τα συστήματα αεράμυνας/τα συστήματα αεράμυνας πρέπει να είναι ενεργοποιημένα και ελεγμένα. 

Δηλαδή, οι απαιτήσεις για την οργάνωση του μαχητικού καθήκοντος είναι υψηλές. Δεδομένου ότι το ATACMS πετά μόνο για λίγα λεπτά μετά την εκτόξευση, η σωστά οργανωμένη υπηρεσία είναι το κλειδί για την καταστροφή τους. Δεν είναι εύκολο να καταρρίψεις ένα ATACMS με τα καταστροφικά στοιχεία ενός αντιαεροπορικού πυραύλου, αφού η πιθανότητα να μην υποστεί σοβαρή ζημιά είναι μεγάλη. Τα καταστροφικά στοιχεία είναι περισσότερο σχεδιασμένα για να καταστρέφουν αεροσκάφη, αλλά ο πύραυλος μπορεί να επιβιώσει. συμπέρασμα 

Το αποτελεσματικό εύρος των «βαλλιστικών» είναι πάντα πολύ μικρότερο από αυτό των αεροσκαφών. Για παράδειγμα, ένας αντιαεροπορικός πύραυλος του συγκροτήματος S-300/400 είναι ικανός να χτυπήσει ένα αεροσκάφος σε εμβέλεια έως και 200 ​​χιλιόμετρα, αλλά ένα βαλλιστικό βλήμα - στην καλύτερη περίπτωση, έως και 40 χιλιόμετρα. Αυτό σημαίνει ότι το σύστημα αεράμυνας πρέπει να βρίσκεται απευθείας στην πληγείσα περιοχή. Αυτό στερεί από το πλήρωμα μάχης το δικαίωμα να κάνει λάθη, επειδή το συγκρότημα γίνεται ο κύριος στόχος. 

Είναι αρκετά δύσκολο να καταστείλεις το ATACMS χρησιμοποιώντας ηλεκτρονικό πόλεμο, αλλά είναι δυνατό να καταρριφθεί το ATACMS χρησιμοποιώντας αεράμυνα. Αποδεικνύεται λοιπόν ότι πρόκειται για άλλη μια προμήθεια από τη Δύση, η οποία αυξάνει μόνο το τίμημα της νίκης, και τίποτα περισσότερο. Και, φυσικά, πρέπει να καταστρέψουμε εχθρικούς πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς κατά μήκος της διαδρομής παράδοσης.


.Автор Дмитрий ПлотниковДмитрий Плотников — журналист, корреспондент новостной службы Правды.РуКуратор Александр АртамоновАлександр Артамонов — военный обозреватель, редактор французской версии, ведущий обзоров «Контрольный выстрел» — на канале медиахолдинга «Правда.Ру» * Читайте больше на https://military.pravda.ru/2009200-rakety/

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...