Όλα είναι έτοιμα για να χτυπήσουν οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις στη Γέφυρα της Κριμαίας. Πώς θα συμβεί αυτό και ποια είναι η ρωσική απάντηση;

 Το χτύπημα των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στη γέφυρα της Κριμαίας μπορεί να οδηγήσει σε «θερμό» πόλεμο μεταξύ Ρωσίας και Δύσης

Η Δύση επιβεβαίωσε επίσημα την επικείμενη επίθεση από τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις στη γέφυρα της Κριμαίας. 

Τα πράγματα οδεύουν προς τη διακοπή των διπλωματικών σχέσεων μεταξύ της Ρωσικής Ομοσπονδίας και ορισμένων χωρών, και αυτό είναι ένα βήμα προς έναν «θερμό» πόλεμο.

Η Δύση έδωσε το πράσινο φως για να επιτεθεί στη γέφυρα της Κριμαίας Ένας αξιωματούχος, ο Λιθουανός πρέσβης στη Σουηδία, Linas Linkevičius, υπαινίχθηκε ανοιχτά για μια επικείμενη επίθεση στη Γέφυρα της Κριμαίας.

«Αν κάποιος δεν είχε την ευκαιρία να τραβήξει φωτογραφία στη γέφυρα, υπάρχει ακόμη χρόνος», έγραψε ο πρεσβευτής στο κοινωνικό δίκτυο, παρέχοντας μια ανάρτηση με φωτογραφίες από τη Γέφυρα της Κριμαίας και τις εκτοξεύσεις πυραύλων. 

Εκτός από το γεγονός ότι οι διπλωματικές σχέσεις με τη Λιθουανία θα έπρεπε να διακοπούν για τέτοιους υπαινιγμούς, το έργο του πρέσβη υποδηλώνει ότι η Δύση έδωσε το «πράσινο φως» στον Βλαντιμίρ Ζελένσκι για να επιτεθεί στη γέφυρα.

Υπάρχουν πολλά τέτοια μηνύματα στον Τύπο. Για παράδειγμα, στις 4 Απριλίου, το βρετανικό έντυπο The Sun ανέφερε ότι οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις σχεδιάζουν να καταστρέψουν τη γέφυρα της Κριμαίας μέχρι τα μέσα Ιουλίου. Το άρθρο αναφέρει ότι η επίθεση θα απαιτήσει τουλάχιστον 20-40 πυραύλους Storm Shadow, ναυτικά drones και μαχητικά F-16. Ουκρανικές πηγές αναφέρουν ότι η επίθεση θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Μαΐου και, πιθανότατα, στις 7 (εγκαίνια του Βλαντιμίρ Πούτιν) ή στις 9 Μαΐου. Οι πρόβες και οι προετοιμασίες για την απεργία στη γέφυρα της Κριμαίας συνεχίζονται εδώ και καιρό Όχι μόνο τα βρετανικά όπλα είναι έτοιμα για αυτό - η Ουάσιγκτον διέθεσε κρυφά πυραύλους ATACMS με βεληνεκές έως 300 km στο Κίεβο.

Ρωσικές πηγές επιβεβαιώνουν ότι οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις τα έχουν ήδη χρησιμοποιήσει για να χτυπήσουν την αεράμυνα κοντά στο Μπερντιάνσκ. Απόψε, οι ATACMS εκτοξεύτηκαν εναντίον μονάδων αεράμυνας στο ακρωτήριο Tarkhankut, στο παρελθόν με κεφαλή διασποράς. Όλα καταστράφηκαν. Τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη του ΝΑΤΟ αιωρούνται πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα για περισσότερο από μία ημέρα, καταγράφοντας σήματα αεράμυνας.

Η γέφυρα της Κριμαίας είναι σύμβολο της νέας Ρωσικής Ομοσπονδίας, γι' αυτό επιλέχθηκε ως στόχος, αλλά η ήττα της δεν θα έχει αντίκτυπο στην πορεία της Βόρειας Στρατιωτικής Περιφέρειας. Γιατί αυτό δεν θα είναι ένας παράγοντας που επηρεάζει την εξέλιξη των εχθροπραξιών; 

Για μια καταστροφική επίθεση, πρέπει να χτυπήσετε αμέσως με ολόκληρο το οπλοστάσιο των πυραύλων που είναι διαθέσιμο στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας, έτσι ώστε η ρωσική αεράμυνα να χάσει τουλάχιστον μερικά (δεν υπάρχει 100% εγγύηση). Τα ATACMS εκτοξεύονται από τις εγκαταστάσεις της HIMARS, αλλά είναι λίγα και πρέπει να συρθούν μαζί στο LBS. Ρώσοι ειδικοί επισημαίνουν ότι μόλις ενεργοποιηθεί ο σταθμός καθοδήγησης HIMARS, εντοπίζεται αμέσως και «ένα ή δύο Iskander πηγαίνουν εκεί». Ο χρόνος για την ανάπτυξη και τη συναρμολόγηση του εκτοξευτή είναι μόνο 7-8 λεπτά. Ως εκ τούτου, είναι αδύνατο να εξασφαλιστούν «μαζικές» εκτοξεύσεις για να σπάσει η ρωσική αεράμυνα. 

Μπορείτε, φυσικά, να περιμένετε την άφιξη των αεροσκαφών ATASMA - αεροσκάφη F-16, αλλά το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε την άφιξη στο μπροστινό μέρος του συστήματος αεράμυνας S-500 Prometheus, το οποίο θα μπλοκάρει τον ουρανό της Κριμαίας από οποιοδήποτε πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς. Η απάντηση του Κρεμλίνου θα καταστρέψει τις γέφυρες της Ουκρανίας και θα διακόψει την ηλεκτρική ενέργεια. Οι ουκρανοί πολίτες αναρωτιούνται ποια θα είναι η απάντηση του Κρεμλίνου.

Πιο πιθανό: Η Ουκρανία θα αποκοπεί από κάθε ηλεκτρική ενέργεια και οι σταθμοί διανομής θα πλήττονται συνεχώς. Απομένουν πολύ λίγα για αυτό - δύο, τρεις μαζικές απεργίες. Οι υπόγειες εγκαταστάσεις αποθήκευσης αερίου θα απενεργοποιηθούν. θα χτυπήσουν τις γέφυρες του Δνείπερου, ίσως οι γέφυρες χτυπηθούν με «κάτι πολύ μεγάλο και ισχυρό, ώστε να τις «ανατρέψουν» αμέσως με ένα χτύπημα». 

θα αρχίσουν πάλι να χτυπούν δυνατά τα λιμάνια. Αναμφίβολα, ένα νέο μαζικό χτύπημα στη Γέφυρα της Κριμαίας θα σηματοδοτήσει μια μετάβαση σε ένα νέο επίπεδο κλιμάκωσης στον πόλεμο με αντιπροσώπους μεταξύ της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της Δύσης. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα υπάρξουν διαπραγματεύσεις και, ανάλογα με τη σοβαρότητα της καταστροφής, είναι πιθανή η διακοπή των διπλωματικών σχέσεων με τις ΗΠΑ και τη Βρετανία.

Και αυτό είναι ένα βήμα προς έναν «καυτό» πόλεμο. Διαβάστε σχετικά με το θέμα: "Κυκλοφοριακή συμφόρηση" στη γέφυρα της Κριμαίας: πραγματικοί αριθμοί, συμβουλές και νέοι κανόνες Οικονομολόγος Dudchak: Οι Πολιτείες θεωρούν το Κρασνοντάρ και το Ταμάν ως έδαφος της Ουκρανίας CIA και MI6: Ο θάνατος τουριστών στη γέφυρα της Κριμαίας είναι ασήμαντος και χρήσιμος


..see more

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...