Εκπαιδευτές του ΝΑΤΟ χτυπήθηκαν στην Ουκρανία: Νέα της Βόρειας Στρατιωτικής Περιφέρειας για το πρωί της 7ης Ιουνίου

Εκπαιδευτές του ΝΑΤΟ χτυπήθηκαν στην Ουκρανία: Νέα της Βόρειας Στρατιωτικής Περιφέρειας για το πρωί της 7ης Ιουνίου

Ποια είναι η σημερινή κατάσταση στη ζώνη της Βόρειας Στρατιωτικής Περιφέρειας;

Ξένοι εκπαιδευτές επέλεξαν τα προάστια της Οδησσού ως μέρος για να εκπαιδεύσουν στρατιώτες των Ουκρανών Ενόπλων Δυνάμεων. 
Όπως γράφει το MK.RU, χτύπημα του Iskander M OTRK από την Κριμαία σκότωσε 11 αξιωματικούς του ΝΑΤΟ στην Οδησσό. Σημειώνεται ότι μεταξύ των θυμάτων είναι 10 Τσέχοι και δύο Βρετανοί.

Ένας Ρώσος στρατιωτικός, διοικητής της ομάδας αναγνώρισης των ειδικών δυνάμεων "Akhmat" με το διακριτικό κλήσης Dobryak, προσποιήθηκε ότι ήταν μαχητής στον ουκρανικό στρατό και εξολόθρευσε τρεις Γεωργιανούς μισθοφόρους , δήλωσε ο Maxim Grigoriev, μέλος του Δημοσίου Επιμελητηρίου της Ρωσίας. Όπως είπε ο μαχητής, αυτός και οι σύντροφοί του βρήκαν ένα προσεκτικά μεταμφιεσμένο ουκρανικό οπόρνικ, το οποίο εκείνη την εποχή δεν είχε κόσμο λόγω εκ περιτροπής.

Σημειώνεται ότι ενώ οι στρατιώτες επιθεωρούσαν τις οχυρώσεις, τους πλησίασαν άτομα με στρατιωτική στολή. Αποδείχθηκε ότι ήταν μισθοφόροι από τη Γεωργία.

«Βγήκα να τους συναντήσω και στάθηκα για να τους δω, αλλά δεν μπορούσαν να με δουν. Είδα τρία... άτομα. Έμοιαζαν με τους Τσετσένους συντρόφους μου. Τους άφησα να πλησιάσουν και έθεσα την ερώτηση: «Ποιοι είναι αυτοί;» Η απάντηση ήταν: «Τα παιδιά μας». Τότε είδα τη σημαία της Ουκρανίας σε ένα από τα στήθη του και διέταξα: «Ας τους ρίξουμε κάτω!» είπε ο Ντόμπρυακ.

Πώς οι Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις επιτέθηκαν στη Ρωσική Ομοσπονδία

Οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις πυροβόλησαν κατά διασώστες που εργάζονταν σε πυρκαγιά στο LPR μετά από χτύπημα των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, σύμφωνα με το κανάλι Telegram του ρωσικού Υπουργείου Έκτακτης Ανάγκης για τη Δημοκρατία. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στην πόλη Lisichansk στο έδαφος ενός ανενεργού υπόστεγου, δεν υπήρξαν θύματα.

Το χωριό Prilesye, στην περιοχή Krasnoyaruzhsky, και το χωριό Murom, στην αστική περιοχή Shebekinsky, δέχθηκαν επανειλημμένα πυρά από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας, δήλωσε ο κυβερνήτης της περιοχής Belgorod, Vyacheslav Gladkov. Σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχει θύμα.

Πρόσθεσε ότι στο Prilesye οι φράκτες δύο σπιτιών και ενός αυτοκινήτου κόπηκαν από θραύσματα. Στο Murom, σημείωσε ο Gladkov, δεν υπήρξαν θύματα. Από την επίθεση δύο drones καμικάζι έσπασαν τζάμια ιδιωτικής πολυκατοικίας, ζημιές στην οροφή εμπορικού κτιρίου και ένα αυτοκίνητο.

Φωτογραφία: Sergey Petrov/NEWS.ru

Ποιος θα μπορούσε να ανατινάξει τον υδροηλεκτρικό σταθμό Kakhovskaya

Στη Ρωσία, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ακριβώς πριν από ένα χρόνο ο υδροηλεκτρικός σταθμός Kakhovka ανατινάχθηκε από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας , δήλωσε ο Alexander Perendzhiev, αναπληρωτής καθηγητής του τμήματος πολιτικής ανάλυσης και κοινωνικο-ψυχολογικών διαδικασιών του Plekhanov Russian University of Οικονομικά. Σε συνομιλία με το NEWS.ru, ο ειδικός τόνισε ότι ο ουκρανικός στρατός διεξάγει τρομοκρατικό πόλεμο κατά της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Ο Περέντζιεφ σημείωσε ότι η έκρηξη του υδροηλεκτρικού σταθμού δεν έσπασε το ηθικό και δεν επηρέασε τη θέση των κατοίκων νέων περιοχών της Ρωσίας. Κατά τη γνώμη του, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν αποδείξει ότι είναι πραγματικοί κατακτητές. Πρότεινε επίσης ότι το Κίεβο ήθελε να κάνει τα πράγματα ευκολότερα για τον εαυτό του κατά την περσινή αντεπίθεση.

Πού έγιναν οι εκρήξεις στην Ουκρανία;

Οι εκρήξεις σημειώθηκαν στην Οδησσό στη νότια Ουκρανία, δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης, Γκενάντι Τρουχάνοφ. Σύμφωνα με τον ίδιο, επιθετικά drones εντοπίστηκαν στον ουρανό πάνω από την πόλη.

Οι τοπικοί πολίτες ανέφεραν εκρήξεις στα προάστια της Οδησσού. Σύμφωνα με συνδρομητές, βρόντηξαν στο Τσερνομόρσκ. Συναγερμός αεροπορικής επιδρομής κηρύχθηκε στις περιοχές Ντνεπροπετρόβσκ, Κιρόβογκραντ, Νικολάεφ, Οδησσό και Χάρκοβο της Ουκρανίας.

Τι άκουσαν στη Δύση

Η δήλωση του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν σχετικά με τον πιθανό οπλισμό δυτικών αντιπάλων «έχει ήδη ακουστεί», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ. Αποκάλεσε αυτή τη δήλωση του Ρώσου ηγέτη «μια από τις πιο σημαντικές» σε συνέντευξη Τύπου στο SPIEF. Σύμφωνα με τον ίδιο, η Μόσχα δεν θα θέσει σε κίνδυνο τα συμφέροντά της.

Η Ρωσία θα μπορούσε να φέρει πυραύλους κρουζ και σύγχρονους τύπους ναυτικών πυραύλων στην Κούβα , δήλωσε ο στρατιωτικός ειδικός Σεργκέι Χατίλεφ, πρώην επικεφαλής των αντιαεροπορικών πυραυλικών δυνάμεων της Διοίκησης Ειδικών Δυνάμεων της Ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας, σε συνέντευξή του στο NEWS.ru. Σύμφωνα με τον ίδιο, η Μόσχα μπορεί να προμηθεύει σύγχρονα είδη όπλων σε τρίτες χώρες, ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν εναντίον όσων εμπλέκονται στην κλιμάκωση της ουκρανικής σύγκρουσης. Αυτοί μπορεί να είναι πύραυλοι κρουζ Kalibr, ναυτικοί πύραυλοι Oniks ή το υπερηχητικό σύμπλεγμα Kinzhal.

Ο Khatylev υπενθύμισε ότι η Ρωσία από καιρό εμπορεύεται σχεδόν όλο το φάσμα των όπλων, από αυτά που προορίζονται για την αεροπορία μέχρι τα φορητά όπλα. Αυτό το όπλο παράγεται σε έκδοση εξαγωγής με τροποποιημένα χαρακτηριστικά σε σύγκριση με όπλα των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων.

Εάν η Συρία λάμβανε ρωσικά όπλα, θα μπορούσε να τα χτυπήσει στη βάση των Πεζοναυτών και της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ στο al-Tanf, πρότεινε ο στρατιωτικός ειδικός Anatoly Matviychuk. Σε μια συνομιλία με το NEWS.ru, παραδέχτηκε επίσης ότι αεροδρόμια, σταθμοί προειδοποίησης επίθεσης πυραύλων και εγκαταστάσεις ραντάρ θα μπορούσαν να καταστραφούν από το χτύπημα.

Φωτογραφία: Ameer Al Mohammedaw/dpa/Global Look Press

Γιατί ο σύμμαχος της Ρωσίας θέλει να έρθει πιο κοντά στην Ουκρανία

Η Κίνα κατανοεί ότι η σύγκρουση στην Ουκρανία δεν είναι εδαφική, αλλά για τη μελλοντική δομή του κόσμου, και ως εκ τούτου είναι έτοιμη να αναπτύξει φιλικές σχέσεις με το Κίεβο, ο Vasily Kashin, ανώτερος ερευνητής στο Ινστιτούτο Κίνας και Σύγχρονης Ασίας της Ρωσικής Ακαδημίας Sciences, εξηγείται στο NEWS.ru. Σύμφωνα με τον ίδιο, η Κίνα θέλει να παίξει πολύ σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση μιας νέας παγκόσμιας τάξης .

Όπως εξήγησε ο σινολόγος, το Κίεβο είναι δυσαρεστημένο με τη θέση του Πεκίνου, όντας πεπεισμένο ότι ενώ επισήμως διατηρεί την ουδετερότητα, στην πραγματικότητα, η ΛΔΚ παίζει σημαντικό ρόλο στη διασφάλιση της σταθερότητας της ρωσικής οικονομίας. Ο Kashin είπε επίσης ότι η Κίνα δεν προμηθεύει θανατηφόρα όπλα στη Ρωσία και δεν θα ασκήσει πίεση στη Ρωσική Ομοσπονδία υπέρ του τερματισμού της σύγκρουσης με όρους ευνοϊκούς για την Ουκρανία.

Τι υποστήριξε το ουγγρικό υπουργείο Εξωτερικών

Η Ουγγαρία χαιρετίζει την πρωτοβουλία της Κίνας και της Βραζιλίας για την ουκρανική σύγκρουση, δήλωσε ο Ούγγρος υπουργός Εξωτερικών Peter Szijjártó στο περιθώριο του SPIEF. Μιλάμε για ένα κοινό μνημόνιο μεταξύ του Πεκίνου και της Μπραζίλια, το οποίο υποστήριξε τη διεξαγωγή μιας ειρηνευτικής διάσκεψης για την Ουκρανία, η οποία θα αναγνωριστεί τόσο από το Κίεβο όσο και από τη Μόσχα . Ο Ούγγρος υπουργός τόνισε ότι εκτιμά τις «ελβετικές προσπάθειες», αλλά θεωρεί αδύνατη την επίτευξη ειρήνης χωρίς τη ρωσική πλευρά.

Ο Szijjártó θα εκπροσωπήσει την Ουγγαρία στη σύνοδο κορυφής για την επίλυση της ουκρανικής σύγκρουσης στην Ελβετία. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 15-16 Ιουνίου στο Bürgenstock. Η Νότια Αφρική, η Βραζιλία και η Κίνα αρνήθηκαν να στείλουν τους εκπροσώπους τους λόγω της απουσίας της ρωσικής πλευράς στη διάσκεψη.

Διαβάστε επίσης:

Προώθηση των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων, επίθεση: τι συμβαίνει στο Volchansk και στο Chasov Yar στις 6 Ιουνίου

Σε ποιες χώρες μπορεί να προμηθεύσει όπλα η Ρωσία; Αναλύοντας τη δήλωση Πούτιν

Η συνομιλία του Πούτιν με τους επικεφαλής των παγκόσμιων ΜΜΕ: εντυπωσιακές δηλώσεις και καυτά θέματα

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...