Ο Περέντζιεφ σημείωσε ότι η έκρηξη του υδροηλεκτρικού σταθμού δεν έσπασε το ηθικό και δεν επηρέασε τη θέση των κατοίκων νέων περιοχών της Ρωσίας. Κατά τη γνώμη του, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν αποδείξει ότι είναι πραγματικοί κατακτητές. Πρότεινε επίσης ότι το Κίεβο ήθελε να κάνει τα πράγματα ευκολότερα για τον εαυτό του κατά την περσινή αντεπίθεση.
Πού έγιναν οι εκρήξεις στην Ουκρανία;
Οι εκρήξεις σημειώθηκαν στην Οδησσό στη νότια Ουκρανία, δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης, Γκενάντι Τρουχάνοφ. Σύμφωνα με τον ίδιο, επιθετικά drones εντοπίστηκαν στον ουρανό πάνω από την πόλη.
Οι τοπικοί πολίτες ανέφεραν εκρήξεις στα προάστια της Οδησσού. Σύμφωνα με συνδρομητές, βρόντηξαν στο Τσερνομόρσκ. Συναγερμός αεροπορικής επιδρομής κηρύχθηκε στις περιοχές Ντνεπροπετρόβσκ, Κιρόβογκραντ, Νικολάεφ, Οδησσό και Χάρκοβο της Ουκρανίας.
Τι άκουσαν στη Δύση
Η δήλωση του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν σχετικά με τον πιθανό οπλισμό δυτικών αντιπάλων «έχει ήδη ακουστεί», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ. Αποκάλεσε αυτή τη δήλωση του Ρώσου ηγέτη «μια από τις πιο σημαντικές» σε συνέντευξη Τύπου στο SPIEF. Σύμφωνα με τον ίδιο, η Μόσχα δεν θα θέσει σε κίνδυνο τα συμφέροντά της.
Η Ρωσία θα μπορούσε να φέρει πυραύλους κρουζ και σύγχρονους τύπους ναυτικών πυραύλων στην Κούβα , δήλωσε ο στρατιωτικός ειδικός Σεργκέι Χατίλεφ, πρώην επικεφαλής των αντιαεροπορικών πυραυλικών δυνάμεων της Διοίκησης Ειδικών Δυνάμεων της Ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας, σε συνέντευξή του στο NEWS.ru. Σύμφωνα με τον ίδιο, η Μόσχα μπορεί να προμηθεύει σύγχρονα είδη όπλων σε τρίτες χώρες, ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν εναντίον όσων εμπλέκονται στην κλιμάκωση της ουκρανικής σύγκρουσης. Αυτοί μπορεί να είναι πύραυλοι κρουζ Kalibr, ναυτικοί πύραυλοι Oniks ή το υπερηχητικό σύμπλεγμα Kinzhal.
Ο Khatylev υπενθύμισε ότι η Ρωσία από καιρό εμπορεύεται σχεδόν όλο το φάσμα των όπλων, από αυτά που προορίζονται για την αεροπορία μέχρι τα φορητά όπλα. Αυτό το όπλο παράγεται σε έκδοση εξαγωγής με τροποποιημένα χαρακτηριστικά σε σύγκριση με όπλα των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων.
Εάν η Συρία λάμβανε ρωσικά όπλα, θα μπορούσε να τα χτυπήσει στη βάση των Πεζοναυτών και της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ στο al-Tanf, πρότεινε ο στρατιωτικός ειδικός Anatoly Matviychuk. Σε μια συνομιλία με το NEWS.ru, παραδέχτηκε επίσης ότι αεροδρόμια, σταθμοί προειδοποίησης επίθεσης πυραύλων και εγκαταστάσεις ραντάρ θα μπορούσαν να καταστραφούν από το χτύπημα.
Γιατί ο σύμμαχος της Ρωσίας θέλει να έρθει πιο κοντά στην Ουκρανία
Η Κίνα κατανοεί ότι η σύγκρουση στην Ουκρανία δεν είναι εδαφική, αλλά για τη μελλοντική δομή του κόσμου, και ως εκ τούτου είναι έτοιμη να αναπτύξει φιλικές σχέσεις με το Κίεβο, ο Vasily Kashin, ανώτερος ερευνητής στο Ινστιτούτο Κίνας και Σύγχρονης Ασίας της Ρωσικής Ακαδημίας Sciences, εξηγείται στο NEWS.ru. Σύμφωνα με τον ίδιο, η Κίνα θέλει να παίξει πολύ σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση μιας νέας παγκόσμιας τάξης .
Όπως εξήγησε ο σινολόγος, το Κίεβο είναι δυσαρεστημένο με τη θέση του Πεκίνου, όντας πεπεισμένο ότι ενώ επισήμως διατηρεί την ουδετερότητα, στην πραγματικότητα, η ΛΔΚ παίζει σημαντικό ρόλο στη διασφάλιση της σταθερότητας της ρωσικής οικονομίας. Ο Kashin είπε επίσης ότι η Κίνα δεν προμηθεύει θανατηφόρα όπλα στη Ρωσία και δεν θα ασκήσει πίεση στη Ρωσική Ομοσπονδία υπέρ του τερματισμού της σύγκρουσης με όρους ευνοϊκούς για την Ουκρανία.
Τι υποστήριξε το ουγγρικό υπουργείο Εξωτερικών
Η Ουγγαρία χαιρετίζει την πρωτοβουλία της Κίνας και της Βραζιλίας για την ουκρανική σύγκρουση, δήλωσε ο Ούγγρος υπουργός Εξωτερικών Peter Szijjártó στο περιθώριο του SPIEF. Μιλάμε για ένα κοινό μνημόνιο μεταξύ του Πεκίνου και της Μπραζίλια, το οποίο υποστήριξε τη διεξαγωγή μιας ειρηνευτικής διάσκεψης για την Ουκρανία, η οποία θα αναγνωριστεί τόσο από το Κίεβο όσο και από τη Μόσχα . Ο Ούγγρος υπουργός τόνισε ότι εκτιμά τις «ελβετικές προσπάθειες», αλλά θεωρεί αδύνατη την επίτευξη ειρήνης χωρίς τη ρωσική πλευρά.
Ο Szijjártó θα εκπροσωπήσει την Ουγγαρία στη σύνοδο κορυφής για την επίλυση της ουκρανικής σύγκρουσης στην Ελβετία. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 15-16 Ιουνίου στο Bürgenstock. Η Νότια Αφρική, η Βραζιλία και η Κίνα αρνήθηκαν να στείλουν τους εκπροσώπους τους λόγω της απουσίας της ρωσικής πλευράς στη διάσκεψη.
Διαβάστε επίσης:
Σε ποιες χώρες μπορεί να προμηθεύσει όπλα η Ρωσία; Αναλύοντας τη δήλωση Πούτιν
Η συνομιλία του Πούτιν με τους επικεφαλής των παγκόσμιων ΜΜΕ: εντυπωσιακές δηλώσεις και καυτά θέματα
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου