Κάμαλα Χάρις για την οπλοκατοχή: Αν κάποιος παραβιάσει το σπίτι μου, θα τον πυροβολήσω

 Η Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Κάμαλα Χάρις, μίλησε για την προθυμία της να χρησιμοποιήσει το όπλο της αν ένας εισβολέας εισέλθει στο σπίτι της .«Αν κάποιος σπάσει την πόρτα του σπιτιού μου, θα τον πυροβολήσω», είπε αστειευόμενη κατά τη διάρκεια μιας ζωντανής εκδήλωσης στο Μίσιγκαν, με οικοδέσποινα την Όπρα Γουίνφρεϊ, την Πέμπτη.

Μετά από ένα γέλιο, η υποψήφια των Δημοκρατικών συνέχισε: «Μάλλον δεν θα έπρεπε να το είχα πει, αλλά το προσωπικό μου θα το χειριστεί αργότερα».

Η μεγάλη επιστροφή της Kylie Minogue: Νέο αλμπουμ και παγκόσμια περιοδεία για την αυστραλή ποπ σταρ

 Η Kylie Minogue, η θρυλική σούπερ σταρ από την Αυστραλία, βρίσκεται στο απόγειο της καριέρας της με μια εντυπωσιακή πορεία 36 χρόνων στην ποπ μουσική. Η Minogue ετοιμάζεται να ξεκινήσει μια μεγάλη παγκόσμια περιοδεία, η οποία θα αρχίσει τον Φεβρουάριο από την πατρίδα της, την Αυστραλία, και θα συνεχιστεί σε Ασία, Ευρώπη και Αμερική.

Μετά την επιτυχία του τελευταίου της άλμπουμ, η Kylie ανακοίνωσε την κυκλοφορία του νέου της δίσκου, με τίτλο Tension 2, που αναμένεται στις 18 Οκτωβρίου. Οι προσδοκίες των θαυμαστών της είναι ιδιαίτερα υψηλές, καθώς η περιοδεία αυτή αποτελεί τη μεγαλύτερη της καριέρας της την τελευταία δεκαετία.

«O μύθος γίνεται 90 ετών»: Η Σοφία Λόρεν γιορτάζει τα γενέθλιά της στη Ρώμη

 Η Ιταλίδα σταρ Σοφία Λόρεν, είδωλο του κινηματογράφου που έχει τιμηθεί με δύο Όσκαρ στο Χόλιγουντ, γιορτάζει απόψε (20/9) στη Ρώμη τα 90 της χρόνια, λίγες μόλις ημέρες πριν από τη Γαλλίδα ηθοποιό Μπριζίτ Μπαρντό, «δύο ντίβες που επαναπροσδιόρισαν τη εικόνα της θηλυκότητας τον 20ο αιώνα», σύμφωνα με μια ιταλική εφημερίδα.

Γεννηθείσα στην Αιώνια Πόλη την 20η Σεπτεμβρίου του 1934, η αξέχαστη πρωταγωνίστρια της ταινίας «Μια ξεχωριστή ημέρα» (1977) θα σβήσει τα 90 κεριά της, κατά τη διάρκεια μιας ιδιωτικής γιορτής, που θα οργανωθεί σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο του ιστορικού κέντρου.

Παρασημοφορημένος πρώην αστυνομικός εξαπάτησε ηλικιωμένη και της απέσπασε 40.000 ευρώ

 Παρασημοφορημένος πρώην αστυνομικός εμπλεκόμενος σε απάτη σε βάρος ηλικιωμένης. Ύστερα από έρευνα της Ασφάλειας Πατρών για την εξιχνίαση απάτης σε βάρος μίας ηλικιωμένης γυναίκας στα Βραχναίικα Αχαΐας από την οποία 

οι δράστες απέσπασαν 40.000 ευρώ με το πρόσχημα της δήθεν άμεσης ανάγκης για χειρουργική επέμβαση της κόρης της, ύστερα από τροχαίο ατύχημα, ένας εκ των πρωταγωνιστών απατεώνων προέκυψε πως ήταν και ο 41χρονος παρασημοφορημένος πρώην αστυνομικός, εξαιρετικά γνωστός στην Πάτρα.

«Λάθη και παραλείψεις» παραδέχεται η μυστική υπηρεσία των ΗΠΑ για την απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ στις 13 Ιουλίου

 Ο ασκών χρέη διευθυντή της Μυστικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ, Ρόναλντ Ρόουι, παραδέχτηκε απόψε τις «αδυναμίες» που επέδειξε αυτός ο θεσμός, που είναι αρμόδιος για την προστασία των υψηλόβαθμων πολιτικών προσώπων, κατά την απόπειρα δολοφονίας του Ντόναλντ Τραμπ στις 13 Ιουλίου.

Η εσωτερική έρευνα «διαπίστωσε παραλείψεις στον σχεδιασμό και την εφαρμογή των σχεδίων» εκ μέρους της Υπηρεσίας, είπε ο Ρόουι σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. Σημείωσε ότι μολονότι ορισμένοι πράκτορες επέδειξαν ευσυνειδησία στην εκτέλεση των καθηκόντων τους, άλλοι ήταν αμελείς, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα επιβληθούν

Μύκονος: Εξαρθρώθηκε συμμορία διακίνησης ναρκωτικών

 Από την Υποδιεύθυνση Αστυνομίας Μυκόνου σε συνεργασία με ειδικό κλιμάκιο αστυνομικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας αποθήκευαν και διακινούσαν κάνναβη και κοκαΐνη στη Μύκονο.

Σε αστυνομική επιχείρηση, η οποία έλαβε χώρα πρωινές ώρες χθες, στη Μύκονο, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν τρία άτομα, ηλικίας 48, 56 και 60 ετών, από τα οποία, τα δύο μέλη της εγκληματικής ομάδας και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία –κατά περίπτωση– για εγκληματική συμμορία κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση,

Απίστευτες ιστορίες «πολιτικού αλαλούμ» σε υπουργείο Τουρισμού

 Πρόκειται για ένα υπουργείο που οι εκάστοτε πρωθυπουργοί τοποθετούσαν ως υπουργό ή υφυπουργό, την αφρόκρεμα των στελεχών τους, δυνατά δηλαδή ονόματα ή πρόσωπα που δεν είχαν και πολλές δυνατότητες να εκλεγούν βουλευτές, αλλά ήταν γνωστοί στο εκλογικό σώμα, καθώς και εκτός Ελλάδος.

Πολιτική ένταση για τα χαλιά του υπουργείου Τουρισμού

 Η κοφτερή κριτική των βουλευτών, η διευκρινιστική δήλωση και το αχούρι του Άδωνι.

Οι θρύλοι για ιπτάμενα χαλιά ξεκινούν από την εποχή του βασιλιά Σολομώντος,

ΣΥΡΙΖΑ: Άνοιξε ο δρόμος για Κασσελάκη – Η πρόταση Πολάκη και το ξέσπασμα Γεροβασίλη

 Καμία διαφοροποίηση στις ημερομηνίες εκλογών και στα κριτήρια υποψηφιοτήτων εισηγείται η Πολιτική Γραμματεία - Η Κεντρική Επιτροπή αποφασίζει το ακριβές χρονοδιάγραμμα. Αρκούν οι 30 υπογραφές για πρόεδρος.

ΠαΣοΚ: Τι δείχνουν οι «κρυφές» μετρήσεις των επιτελείων

 Πού κρίνεται η μάχη για την αρχηγία του ΠαΣοΚ - Τα δυνατά χαρτιά και οι «μαύρες τρύπες» των υποψηφίων.

Ακόμα και οι στοιχηματικές εταιρίες έχουν αναγκαστεί να αναθεωρήσουν τις προβλέψεις τους.

ΣΥΡΙΖΑ – Πολιτική Γραμματεία: Τι αποφασίστηκε για εκλογές και υποψήφιους προέδρους

 Καμία διαφοροποίηση σε ημερομηνίες και κριτήρια υποψηφιοτήτων εισηγείται η Πολιτική Γραμματεία - Η Κεντρική Επιτροπή αποφασίζει το ακριβές χρονοδιάγραμμα. Αρκούν οι 30 υπογραφές για πρόεδρος.

Τζάκρη: Να μιλάει ο κ. Ραγκούσης για bullying με ξεπερνά, ξέρει αυτός

 «Μπαγιάτικος σταλινισμός οι προσπάθειες να εμποδιστεί η υποψηφιότητά του Στέφανου Κασσελάκη» είπε η Θεοδώρα Τζάκρη.

Τζάκρη για Ραγκούση: Συνεχής έκπτωση ή πρώτα βγαίνει η ψυχή και μετά το χούι;

 «Ποια είναι η παρουσία κι η προσωπικότητα ενός εκάστου είναι γνωστό τοις πάσι στο μικρό μας τόπο» ισχυρίστηκε η Θεοδώρα Τζάκρη αφήνοντας αιχμές για το «ποιόν» του Γιάννη Ραγκούση από τα χρόνια της συνύπαρξής τους στο ΠαΣοΚ.

Λίβανος: Έρευνα για διασυνδέσεις βουλγαρικής εταιρίας με τους βομβητές που εξερράγησαν

 Έρευνα της κρατικής υπηρεσίας ασφαλείας της Βουλγαρίας και του υπουργείου Εσωτερικών για τον ρόλο βουλγαρικής εταιρίας στις φονικές εκρήξεις βομβητών στον Λίβανο.

Η Ρωσία αύξησε την παραγωγή ιδιαίτερα δημοφιλών όπλων, είπε ο Πούτιν

 Αγία Πετρούπολη, 19 Σεπτεμβρίου – RIA Novosti. Η Ρωσία, στις συνθήκες της Βόρειας Στρατιωτικής Περιφέρειας, έχει πολλαπλασιάσει την παραγωγή ιδιαίτερα δημοφιλών όπλων, είπε ο Βλαντιμίρ Πούτιν σε συνεδρίαση της Στρατιωτικής-Βιομηχανικής Επιτροπής για την ανάπτυξη συστημάτων μη επανδρωμένων αεροσκαφών για ειδικούς σκοπούς.

Το Ισραήλ άρχισε να χτυπά τον Λίβανο κατά τη διάρκεια ομιλίας του ηγέτη της Χεζμπολάχ

 ΤΕΛ ΑΒΙΒ, 19 Σεπτεμβρίου – RIA Novosti. Ο ισραηλινός στρατός πλήττει στόχους στον Λίβανο για να υπονομεύσει τις δυνατότητες του σιιτικού κινήματος της Χεζμπολάχ, ανέφερε η υπηρεσία Τύπου του IDF. «Ο Ισραηλινός Στρατός στοχεύει επί του παρόντος στόχους της Χεζμπολάχ στον Λίβανο

Αδιανόητο! Τζούντο: Αποκλείστηκε Σέρβος για 5 μήνες επειδή… έκανε τον σταυρό του στον αγώνα με τον Τσελίδη

 Οργή προκαλεί η απόφαση της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τζούντο να απαγορεύσει στον Σέρβο πρωταθλητή Νεμάνια Μάιντοφ οποιαδήποτε ενασχόληση με το άθλημα για τους επόμενους 5 μήνες επειδή έκανε τον σταυρό του. Στην καριέρα του μετρά 7 μετάλλια σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και άλλα 3 σε παγκόσμια.

Το Ολυμπιακό μετάλλιο του στέρησε στο Παρίσι ο γίγαντας Θοδωρής Τσελίδης, καθώς τον απέκλεισε στη φάση των «16».

Ο 28χρονος Σέρβος τζουντόκα ενημερώθηκε από την Διεθνή Ομοσπονδία ότι τιμωρείται με 5μηνο

Δεν πάει καλά η πράσινη μετάβαση – Το παραδέχονται και οι αρχιτέκτονές της!

 Η αδύναμη ζήτηση για πράσινα προϊόντα περιορίζει τις αναγκαίες επενδύσεις ύψους έως και 700 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε έργα χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα σε βιομηχανίες με μεγάλες εκπομπές ρύπων, όπως το αλουμίνιο, ο χάλυβας και το τσιμέντο, σύμφωνα με μια πρωτοβουλία που δρομολογήθηκε στην περσινή Σύνοδο Κορυφής των Ηνωμένων Εθνών για το Κλίμα (COP28).

Πάνω από 450 βιομηχανικά έργα μεγάλης κλίμακας σε παγκόσμιο επίπεδο αναζητούν επενδύσεις εκατοντάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων για να μειώσουν τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, ανέφερε ο Επιταχυντής Βιομηχανικής Μετάβασης (ITA) σε ανακοίνωσή του

Η Ουκρανία χάνει γρήγορα τα τελευταία της άρματα μάχης Abrams που προμήθευσαν οι ΗΠΑ

 An image released on September 14 has confirmed claims from Russian sources that another Ukrainian Army M1A1 Abrams tank has been captured by the Russian Armed Forces during ongoing hostilities. 

The tank pictured is an up-armoured model integrating Soviet Kontakt-1 explosive reactive armour and other additional protective measures added domestically. 

The tank appears to have been disabled. The image’s release comes less than a week after two prior images confirmed the losses of two other M1A1 tanks in combat - the first tank near the village of Volchye in the Pokrovsk direction in the disputed Donbas region, and the second in the same region near the settlement of Berdychi.

ICOM: «Εδώ και περίπου 10 χρόνια έχουν πάψει να παράγονται οι ασύρματοι που εξερράγησαν στον Λίβανο»

 Από τις εκρήξεις σκοτώθηκαν 20 άνθρωποι και τραυματίστηκαν άλλοι 450, ανάμεσά τους μέλη του κινήματος Χεζμπολάχ

Η ιαπωνική κατασκευάστρια ICOM ανακοίνωσε σήμερα Πέμπτη (19/9) πως «εδώ και περίπου 10 χρόνια» έχει πάψει να παράγει τους ασυρμάτους που πιστεύεται πως εξερράγησαν χθες Τετάρτη στον Λίβανο.

Να σημειωθεί πώς από τις εκρήξεις σκοτώθηκαν 20 άνθρωποι και τραυματίστηκαν άλλοι 450, ανάμεσά τους μέλη του κινήματος Χεζμπολάχ, που κατηγόρησε το Ισραήλ πως τους παγίδευσε με εκρηκτικά.

Ρωσική επέλαση και ανακατάληψη περιοχών στο Κουρσκ – Διασπούν την ουκρανική άμυνα και στην Ζαπορίζια!

 Oι Ρώσοι συνεχίζουν τις ανακαταλήψεις περιοχών στο Κουρσκ, μειώνοντας κατά πολύ την υπό ουκρανική κατοχή περιοχή και οδηγώντας της ουκρανικές δυνάμεις προς τα σύνορα.

Την ίδια στιγμή διασπούν και την ουκρανική άμυνα στο Καμενσκόγιε στην Ζαπορίζια, μετά την ξαφνική επίθεση που ξεκίνησαν προ δύο ημερών και η οποία παράγει θετικά αποτελέσματα για τους Ρώσους.


Ισραήλ: Συνελήφθη Ισραηλινός που κατηγορείται ότι στρατολογήθηκε από το Ιράν για να δολοφονήσει τον Νετανιάχου

 «Ένας Ισραηλινός πολίτης συνελήφθη τον περασμένο μήνα επειδή φέρεται να είχε στρατολογηθεί από το Ιράν για να δολοφονήσει τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, τον υπουργό Άμυνας ή τον επικεφαλής της Shin Bet» αναφέρει σε άρθρο της η ηλεκτρονική έκδοση των Times of Israel. Όπως γίνεται γνωστό η Shin Bet και η αστυνομία αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωση ότι ο ύποπτος μπήκε λαθραία στο Ιράν δύο φορές και έλαβε πληρωμή για να εκτελέσει τις αποστολές. Στον ύποπτο, ο οποίος δεν κατονομάστηκε, απαγγέλθηκαν σήμερα κατηγορίες.

Κατά το δήμοσίευμα των Times of Israel :

Το Φεστιβάλ «υποδέχθηκε» τους συνδικαλιστές-εκπρόσωπους εργαζομένων που σήκωσαν ανάστημα σε Παλαιστίνη, ΗΠΑ και Γαλλία (VIDEO - ΦΩΤΟ)

 Στον χώρο του 50ού Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» βρίσκονται αυτή τη στιγμή οι συνδικαλιστές Chris Smalls, πρόεδρος του Συνδικάτου Εργαζομένων της Amazon (Amazon Labor Union) από τις ΗΠΑ, Olivier Mateu, Γενικός Γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Περιφέρειας Bouches-du-Rone από τη Γαλλία, και Suzan Tayseer Salam, πρόεδρος της Ένωσης Παλαιστινιακών Συνδικάτων της Ιερουσαλήμ.

Υπενθυμίζεται ότι οι τρεις αγωνιστές συνδικαλιστές από το εξωτερικό θα συμμετέχουν στην εκδήλωση-συζήτηση που θα πραγματοποιηθεί αύριο, Πέμπτη 19 Σεπτέμβρη, στο Στέκι Φοιτητών και Νέων Εργαζομένων με τίτλο «Σε έναν κόσμο που φλέγεται, νικητές θα είναι οι λαοί!».

Το σημερινό πρόγραμμα των εκδηλώσεων - Παίρνουμε την σκυτάλη από τη συγκλονιστική πρώτη μέρα

 Μια ατέλειωτη ροή κόσμου καταγράφηκε από την πρώτη κιόλας μέρα του Φεστιβάλ, κάνοντας την καλύτερη αρχή και προμηνύοντας τι θα ακολουθήσει τις επόμενες μέρες.

Η συμμετοχή ήταν συγκλονιστική!

Η καρδιά των νέων επαναστατών, των εργαζομένων, όλου του λαού, χτυπάει από χτες στο Πάρκο Τρίτση!

Οι δεκάδες χιλιάδες που από χτες πέρασαν τις πύλες του Φεστιβάλ έστειλαν μήνυμα ανάτασης κι ελπίδας...

Σήμερα η τελετή καθέλκυσης της φρεγάτας Belharra «Νέαρχος» – Στη Γαλλία ο Ν. Δένδιας

 Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, μεταβαίνει σήμερα Πέμπτη, στη Γαλλία, για την τελετή καθέλκυσης της Φρεγάτας FDI HN «Νέαρχος».

Όπως αναφέρει ο ίδιος σε ανάρτησή του, «μεταβαίνω την Πέμπτη 19/9/2024 στη Γαλλία, προκειμένου να παραστώ στην τελετή καθέλκυσης της δεύτερης Φρεγάτας FDI HN, “Νέαρχος”. Ένας ακόμη σημαντικός σταθμός για το Πολεμικό Ναυτικό και τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ελλάδας».

Όλγα Κεφαλογιάννη: Τι απαντάει για τα 86.000 ευρώ διακόσμησης του γραφείου της

 Να καταλαγιάσει  τις αντιδράσεις που προκάλεσε η γνωστοποίηση ότι ξοδεύτηκε δημόσιο χρήμα για την διακόσμηση του υπουργικού της γραφείου επιχείρησε η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη. 

Η κυρία Κεφαλογιάννη παρήγγειλε χαλιά αξίας 17.980 ευρώ από την επιχειρηματία Δέσποινα Μοιραράκη ενώ συνολικά οι αλλαγές στο γραφείο της υπουργού έχουν κοστίσει στο Δημόσιο τουλάχιστον 86.557,03 ευρώ.

Μέσω ανακοίνωσης που εκδόθηκε από το Υπουργείο, υποστηρίζει σχετικά με την αγορά των χαλιών ότι η «ανανέωση» ήταν επιβεβλημένη, καθώς υποδέχεται «πρόσωπα από όλο τον κόσμο».

Καταρρέει η ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία, βαρίδι η Γερμανία - Στα τάρταρα οι πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων

 Ραγδαία πτώση σημειώθηκε στις πωλήσεις των καινούργιων αυτοκινήτων τον Αύγουστο στην ΕΕ.

Η πτώση αγγίζει το 18,3% σε σχέση με τον Αύγουστο του 2023 και αποτελεί μια ανησυχητική αρνητική εξέλιξη που έχει επηρεάσει όλες τις αυτοκινητοβιομηχανίες.
Ο μειωμένος όγκος των αυτοκινήτων που πουλήθηκαν τον Αύγουστο 2024, καθώς και η απροθυμία των υποψήφιων αγοραστών αυτοκινήτων να προχωρήσουν στην απόκτηση αυτοκινήτου, θα επιφέρουν αλλαγές και αναδιαρθρώσεις στις αυτοκινητοβιομηχανίες.

Πουλάει «ρεαλισμό» η Φινλανδία: Αγοράζει όπλα από το Ισραήλ και δεν αναγνωρίζει παλαιστινιακό κράτος

 Ο πρόεδρος της Φινλανδίας Αλεξάντερ Στουμπ υπερασπίστηκε την απόφαση της χώρας του να αγοράσει όπλα από το Ισραήλ παρά τον πόλεμο στη Γάζα, τονίζοντας ότι η απόφαση αυτή ότι δεν έχει καμία σχέση με την απροθυμία της Φινλανδίας να αναγνωρίσει ένα ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος αυτή τη στιγμή.

Η Φινλανδία αγοράζει από το Ισραήλ το αντιπυραυλικό σύστημα David’s Sling (Σφενδόνη του Δαυίδ). Το Ελσίνκι θεωρεί το σύστημα αυτό υψηλή προτεραιότητα για τη δική του άμυνα λόγω των συνεχιζόμενων πυραυλικών επιθέσεων της γειτονικής Ρωσίας σε πολιτικούς και στρατιωτικούς στόχους στην Ουκρανία.

Ο Έντουαρντ Σνόουντεν παίρνει θέση για τους βομβητές: «Αυτό που έκανε το Ισραήλ δεν ξεχωρίζει από την τρομοκρατία»

 Τη δική του οπτική για την πρωτοφανή επίθεση μέσω βομβητών στον Λίβανο, κατέθεσε μέσω X ο πρώην συνεργάτης της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (CIA) και της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας των ΗΠΑ (NSA) Έντουαρντ Σνόουντεν. Στην ανάρτησή του κάνει μάλιστα λόγο για ενέργεια που δεν ξεχωρίζει από την τρομοκρατία.

Πρόκειται για τον ζωντανό θρύλο των πληροφοριοδοτών, ο οποίος είχε δώσει δημοσιότητα πληροφορίες για το αμερικανικό πρόγραμμα ηλεκτρονικής παρακολούθησης αποκαλύπτοντας ότι οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ παρακολουθούσαν τις τηλεφωνικές συνομιλίες 35 υψηλόβαθμων προσώπων διαφόρων κρατών.

Παράγοντας του ποδοσφαίρου στο «μικροσκόπιο» για απάτη μαμούθ 150 εκατ. ευρώ – Ελέγχονται συνολικά 140 άτομα

 Στο «μικροσκόπιο» των Αρχών βρίσκονται 140 άτομα, ανάμεσά τους και παράγοντας ποδοσφαιρικής ομάδας (η οποία δεν αγωνίζεται στη Super League) φέρεται να ελέγχονται για απάτη – μαμούθ με εικονικές συναλλαγές ύψους 150 εκατ. ευρώ!

Ο εν λόγω παράγοντας και τα εμπλεκόμενα πρόσωπα φέρεται να προέβαιναν σε εικονικές συναλλαγές μέσω 120 εταιρειών που ασχολούνταν με διαφορετικά αντικείμενα, όπως διαπιστώθηκε ύστερα από έλεγχο της Αρχής για την Καταπολέμηση της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, σύμφωνα με το dikastiko.gr.

Ο Λευκός Οίκος μέσω της μαύρης εκπροσώπου Τύπου επιμένουν στην ρητορική μίσους κατά του Ν.Τραμπ

 Ο μεγιστάνας και ιδιοκτήτης του “Χ” Ε.Μασκ απάντησε με μια αναδημοσίευση στους Δημοκρατικούς για τη ρητορική που χρησιμοποιούν κατά του Ν.Τραμπ αποκαλώντας τον “απειλή”.

Σήμερα η εκπρόσωπος τύπου του Λευκού Οίκου Καρίν Ζαν-Πιέρ απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου ότι αποκαλώντας “απειλή” συνεχώς τον Ν.Τραμπ πυροδοτεί κινήσεις απόπειρας δολοφονίας εναντίον του, ουσιαστικά είπε ότι θα συνεχίσει να το κάνει.

Η FED κάνει μείωση επιτοκίων «δώρο» στην Κ.Χάρις: Μετά από 4 χρόνια και λίγο πριν τις εκλογές

 Σε μείωση επιτοκίων “δώρο” στην Κ.Χάρις -για πρώτη φορά σε 4 χρόνια- μόλις κατά 50 μ.β. στο εύρος 4,75% με 5%, προχώρησε η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed) ενόψει των εκλογών της 5ης Νοεμβρίου 2024.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Επιτροπή Νομισματικής Πολιτικής (FOMC), οι πρόσφατοι δείκτες για τις ΗΠΑ υποδηλώνουν ότι η οικονομική δραστηριότητα συνέχισε να επεκτείνεται με σταθερό ρυθμό.

Υπουργείο Τουρισμού για τα περσικά χαλιά αξίας 18.000€: «Εξυπηρετούν την προώθηση της εικόνας της χώρας μας»

 Το υπουργείο Τουρισμού έδωσε απάντηση στα σχόλια για την αγορά δύο περσικών χαλιών αξίας 17.890 ευρώ με απευθείας ανάθεση από τη Δέσποινα Μοιραράκη για το γραφείο της υπουργού Όλγας Κεφαλογιάννη. 

Όπως έγινε γνωστό μέσω της Διαύγειας, το υπουργείο Τουρισμού προχώρησε σε απευθείας ανάθεση στην έμπορο Δέσποινα Μοιραράκη για την αγορά δύο περσικών χαλιών που προορίζονται για το γραφείο της υπουργού Όλγας Κεφαλογιάννη.

Η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη αγόρασε δύο περσικά χαλιά αξίας 18.000 € με τα χρήματα των φορολογουμένων!

 Η υπουργός Τουρισμού και βουλευτής της ΝΔ Όλγα Κεφαλογιάννη  αγόρασε δύο πανάκριβα, χειροποίητα χαλιά τα οποία πληρώθηκαν από τα χρήματα των φορολογουμένων προκειμένου να διακοσμηθεί το υπουργικό γραφείο της εν όψει του χειμώνα.

Όπως προκύπτει από έγγραφο που δημοσιεύτηκε στη Διαύγεια, η Όλγα Κεφαλογιάννη με απευθείας ανάθεση και μέσω δημοσίου χρήματος αγόρασε για λογαριασμό του υπουργικού της γραφείου δύο περσικά χαλιά από τη Δέσποινα Μοιραράκη έναντι 17.980 ευρώ μαζί με τον ΦΠΑ.

Τούρκος που του είχε δοθεί άσυλο βίασε 24χρονη τουρίστρια από τη Βρετανία μέσα σε ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας

 Τούρκος που του είχε δοθεί άσυλο από το ελληνικό κράτος βίασε μία 24χρονη τουρίστρια από το Λονδίνο σε ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας.

Μάλιστα, ο Τούρκος, την ώρα που τη βίαζε χρησιμοποιούσε την εφαρμογή google translate, για να της «μιλάει» στη γλώσσα της, μεταφράζοντας τις χυδαιότητες του από τα τουρκικά στα αγγλικά!

Ήταν δε, τόσο άγριος ο βιασμός της κοπέλας από τον Τούρκο με το google traslate, που η 24χρονη κατά την πράξη, ενώ επιχείρησε να προσποιηθεί ότι το απολάμβανε για να τελειώσει γρήγορα το μαρτύριο της, δεν τα κατάφερε και έκανε εμετό παρακαλώντας τον, να σταματήσει την κτηνωδία.

Άγρια κόντρα T.Μπρετόν – E.Μασκ: «Κάνε ένα βήμα πίσω και άντε και γ@@@@σου»

 Ο Τιερί Μπρετόν ανακοίνωσε το πρωί της Δευτέρας 16 Σεπτεμβρίου, την παραίτησή του από την Κομισιόν.

Πιο συγκεκριμένα αποχώρησε από την Κομισιόν με ένα «κατηγορώ» για την Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, καταγγέλλοντας υπονόμευση για να το θέσει εκτός Κομισιόν παρότι ήταν ο «εκλεκτός» του Μακρόν για την Επιτροπή.

Ο Μπρετόν αντικαταστάθηκε τελικά από τον Στεφάν Σεζουρνέ και η Γαλλία πήρε θέση Εκτελεστικού Αντιπροέδρου για την Ευημερία και τη Βιομηχανική Στρατηγική.

Reuters: «Η μονάδα 8200 υπεύθυνη για το χτύπημα στο Λίβανο» Ποια είναι η μονάδα των 20ρηδων του ισραηλινού στρατού

 Αν και το Ισραήλ δεν έχει ακόμη προβεί σε κάποιο σχόλιο για την επιχείρηση που προκάλεσε την ταυτόχρονη έκρηξη χιλιάδων βομβητών που χρησιμοποιούνταν από μέλη της Χεζμπολάχ, η επίθεση έφερε στο προσκήνιο τη μυστική μονάδα κυβερνοπολέμου 8200, η οποία σύμφωνα με δυτική πηγή ασφαλείας συμμετείχε στον σχεδιασμό της.

Ανώτερη πηγή ασφαλείας του Λιβάνου και άλλη πηγή, που επικαλείται το Reuters ανέφεραν ότι η υπηρεσία κατασκοπείας του Ισραήλ, Μοσάντ, ήταν υπεύθυνη για την επιχείρηση τοποθέτησης μικρής ποσότητας εκρηκτικών μέσα σε 5.000 βομβητές που παρήγγειλε η Χεζμπολάχ.

Δύο από τα μεγαλύτερα προγνωστικά μοντέλα αναφέρουν πότε θα… χιονίσει φέτος

 Σύμφωνα με το ECMWF και το UKMO δύο σημαντικά συστήματα εποχικών προβλέψεων, θα έχουμε λιγότερα χιόνια Δεκέμβριο και Ιανουάριο.

Η μέση πρόβλεψη για την Ευρώπη δείχνει χιονοπτώσεις κάτω του μέσου όρου.

Και τα δύο μοντέλα συμφωνούν σε μια αδύναμη περίοδο χιονόπτωσης στην Ευρώπη, εκτός από τις βόρειες περιοχές και ορισμένα κεντρικά μέρη γύρω από τις Άλπεις.

Συμπεράσματα δημοσκοπήσεων στο Μαξίμου για ΝΔ: Ανησυχία για υποχώρηση κάτω του 20% – Ποια κόμματα τους ανησυχούν και ποια όχι

 Tα συμπεράσματα των δημοσκοπήσεων έχουν προκαλέσει ανησυχία στο Μαξίμου για υποχώρηση των ποσοστών της ΝΔ ακόμα και κάτω από το 20%!

Στο Μαξίμου νιώθουν πίεση από τα δεξιά και έχουν ήδη κατασταλάξει στο ποια κόμματα τους ανησυχούν πραγματικά και ποια όχι.

Σε ό,τι αφορά την «Ελληνική Λύση» και τον Κυριάκο Βελόπουλο ναι μεν δέχονται μία σχετική πίεση αλλά θεωρούν στο Μαξίμου ότι ο συγκεκριμένος ελέγχεται απόλυτα λόγω των εκκρεμοτήτων που έχει με το κανάλι Alert.

Αυτοκίνητο με εκρηκτικά εντοπίστηκε στον χώρο της ομιλίας του Ν.Τραμπ – Για λάθος κάνουν τώρα λόγο οι Αρχές

 Οι αρχές ασφαλείας των ΗΠΑ εντόπισαν σήμερα (18/9) το απόγευμα εκρηκτικά σε αυτοκίνητο κοντά στο χώρο συγκέντρωσης του Ντόναλντ Τραμπ στο Λονγκ Άιλαντ και πλέον αρκετοί πολίτες αναρωτιούνται τι επιζητούν ορισμένοι λίγο πριν τις αμερικανικές εκλογές. 

Πριν από λίγο έγινε γνωστό ότι πρόκειται πιθανότατα περί λάθους του ειδικού σκύλου για την ανεύρεση εκρηκτικών και του χειριστή του!

Η αστυνομία εντόπισε τα «εκρηκτικά» και σύμφωνα με το δημοσιογράφο James Latino «παραβιάστηκε η περίμετρος του χώρου συγκέντρωσης και αφαιρέθηκε ένα μπλε βαρέλι».

Λίβανος: Οι βομβητές ήταν «προγραμματισμένοι» να εκραγούν, λέει πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας

 Οι βομβητές των μελών της Χεζμπολάχ που εξερράγησαν κατά εκατοντάδες την Τρίτη στον Λίβανο ήταν παγιδευμένοι και προγραμματισμένοι να εκραγούν, ανέφερε σήμερα (18/9) στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας Λιβανέζος αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας.

Τα προκαταρκτικά συμπεράσματα της έρευνας που διεξάγουν οι αρχές του Λιβάνου έδειξαν ότι οι συσκευές «ήταν προγραμματισμένες εκ των προτέρων να εκραγούν και περιείχαν εκρηκτικές ύλες δίπλα στην μπαταρία» ανέφερε η πηγή αυτή που ζήτησε να μην κατονομαστεί λόγω του «ευαίσθητου» χαρακτήρα της υπόθεσης.

Λίβανος: 14 νεκροί και 450 τραυματίες από τις νέες εκρήξεις – «Πυροδοτήθηκαν φορητοί ασύρματοι»

 Ασύρματοι πομποδέκτες (γουόκι-τόκι) που χρησιμοποιούσαν μέλη Χεζμπολάχ εξερράγησαν σήμερα (18/9) στα νότια προάστια της Βηρυτού, καθώς και στο νότιο και ανατολικό τμήμα του Λιβάνου, δήλωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγές που πρόσκεινται στο λιβανέζικο κίνημα και το (κρατικό) πρακτορείο ειδήσεων.

Τρομερός Μπράντον: Συνομίλησε με Γιαννάκη στις ΗΠΑ!

 Η συμπάθεια του μικρού Γιαννάκη στον Μπράντον Τόμας είναι γνωστή με τους δυο τους να συνομιλούν μέσω βιντεοκλήσης με τον Ισπανό φορ του ΠΑΟΚ να του το είχε υποσχεθεί.

Ο μικρός φίλος του ΠΑΟΚ, Γιάννης Παπαστεφανάκης, παραμένει στις ΗΠΑ εκεί όπου έπειτα από την χειρουργική επέμβαση που υπεβλήθη ακολουθεί το στάδιο της αποθεραπείας

Συναγερμός στον Κεραμεικό: Αιματηρό επεισόδιο με έναν τραυματία

 Συναγερμός σήμανε το πρωί της Τετάρτης στον Κεραμεικό καθώς σημειώθηκε αιματηρό επεισόδιο με πυροβολισμούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένα άτομο εντοπίστηκε φέροντας τραύμα στο πόδι από όπλο και διακομίσθηκε στο Γενικό Κρατικό Αθηνών, όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Στο σημείο βρέθηκαν έξι κάλυκες ενώ η έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών βρίσκεται σε εξέλιξη.


Περισσότερα σε λίγο…

Γερμανία: Το ακροδεξιό AfD προηγείται στις δημοσκοπήσεις στο Βραδεμβούργο

 Το ακροδεξιό κόμμα Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD), διατηρεί το δημοσκοπικό προβάδισμά της ενόψει των εκλογών της Κυριακής 22/9 στο Βραδεμβούργο, απειλώντας να ανατρέψει την παράδοση που θέλει το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) να κερδίζει τις εκλογές στο κρατίδιο.

Τι είναι οι βομβητές που σκόρπισαν τον τρόμο στον Λίβανο – Πώς λειτουργούν

 Σοκαριστικές οι εικόνες από τις ταυτόχρονες εκρήξεις βομβητών στον Λίβανο που έσπειραν τον θάνατο και προκάλεσαν χιλιάδες τραυματισμούς.

Βομβητές (ή τηλε-ειδοποιητές) είναι οι ασύρματες τηλεπικοινωνιακές συσκευές που λαμβάνουν και εμφανίζουν γραπτά ή φωνητικά μηνύματα. Μπορούν να λάβουν, να αναγνωρίζουν, να απαντούν και να δημιουργούν μηνύματα μέσω εσωτερικού πομπού.

Ουσιαστικά πρόκειται για μία μικρή συσκευή, η οποία δονείται για να ειδοποιήσει τον κάτοχό της για εισερχόμενη κλήση. Ορισμένες συσκευές παρήγαγαν τον χαρακτηριστικό ήχο (μπιπ) γι’ αυτό ονομάστηκαν και μπίπερ.

Πλαστά ποινικά μητρώα: Έρευνα μετά και τη διαβίβαση των στοιχείων από το Documento στον Άρειο Πάγο – Σιωπή Φλωρίδη

 Πώς δρούσε το κύκλωμα που αποκάλυψε το Documento

Δύο βδομάδες μετά την αποκάλυψη του Documento για το παραδικαστικό με τα πλαστά ποινικά μητρώα, και αφού ο εκδότης Κώστας Βαξεβάνης και η Κατερίνα Κατή, εν είδει αναφοράς διαβίβασαν τα στοιχεία, ο Άρειος Πάγος εξέδωσε ανακοίνωση ότι διεξάγει έρευνα.

ΣΥΡΙΖΑ: Την Πέμπτη 19/9 οι τελικές αποφάσεις για τις υποψηφιότητες – Θα απαιτούνται 30 υπογραφές μελών της ΚΕ και βουλευτών

 Στην συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ την ερχόμενη Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου θα «κλειδώσει» η προτεινόμενη διαδικασία για κύρωση υποψηφιοτήτων από το συνέδριο, το οποίο όπως επαναβεβαιώθηκε θα είναι έκτακτο, με εκλογή νέων συνέδρων από τη βάση. Η Κεντρική Επιτροπή θα συνεδριάσει το Σάββατο.

Σήμερα (17/9) συζητήθηκαν τα χρονοδιαγράμματα των διαδικασιών, τα επόμενα βήματα, όπως το τι θα γίνει μέχρι τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής και το συνέδριο.


ΠΑΣΟΚ: Νέα συνάντηση για τον τρόπο απευθείας διαλόγου στο debate

 Νέα συνάντηση έχουν σήμερα οι εκπρόσωποι των υποψηφίων για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ. Στόχος είναι να αποφασιστούν οι όροι με τους οποίους θα γίνει ο μεταξύ τους απευθείας διάλογος, στο debate που θα διεξαχθεί στις 24 Σεπτεμβρίου, και θα προβληθεί από τη συχνότητα της ΕΡΤ.

Χθες το μεσημέρι συναντήθηκαν για πρώτη φορά οι εκπρόσωποι των υποψηφίων όπου δεν προέκυψε συμφωνία για τον τρόπο απευθείας διαλόγου ανάμεσα στους υποψήφιους.


Ελλ. Λύση: Άρση του εμπάργκο της Ρωσίας για τους Έλληνες παραγωγούς και επιτηδευματίες τουρισμού,

και όχι μόνο για τις πολυεθνικές.

«Με την αρ. 232/10 Τροπολογία τριών Υπουργείων στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με τίτλο: “Διαδικασίες ελέγχου, διοικητικά μέτρα και κυρώσεις στον τομέα των γεωργικών προϊόντων και τροφίμων με Προστατευόμενες Ονομασίες Προέλευσης, Προστατευόμενες Γεωγραφικές Ενδείξεις και