Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, μια έρευνα έδειξε ότι οι καταναλωτές σταμάτησαν να αγοράζουν και να καταναλώνουν έτοιμα γεύματα και στράφηκαν προς τα φρούτα και τα λαχανικά. Αυτή η στροφή στην υγιεινή διατροφή εν μέσω την πανδημίας του κορονοϊού δείχνει ότι όλοι μας επιχειρήσαμε να δοκιμάσουμε νέες συνταγές και να πετάμε λιγότερο φαγητό.
″Εν μέσω της καραντίνας τα άτομα τρώνε υγιεινά, μαγειρεύουν το φαγητό τους και καταναλώνουν περισσότερα φρούτα και λαχανικά”, δήλωσε η Σάρλοτ Ντε Μπάκερ, η οποία συντονίζει την ομάδα ερευνών “FOOMS” για το φαγητό και ΜΜΕ του Πανεπιστημίου της Αμβέρσας στο Βέλγιο.