Κινεζική αναγνώριση για την κρητική βοήθεια

Τιμή για τον ίδιο και όλους τους Κρητικούς χαρακτήρισε τη βράβευση ο επιχειρηματίας Γιάννης Βαρδινογιάννης

Ευχαριστήρια επίσκεψη στην Κρήτη πραγματοποίησαν Κινέζοι αξιωματούχοι για να τιμήσουν τις τοπικές Αρχές και τους επιχειρηματίες που βοήθησαν στον..
απεγκλωβισμό των χιλιάδων Κινέζων εργαζομένων από τη φλεγόμενη Λιβύη.
Σε τελετή που πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ στη Χερσόνησο Ηρακλείου, ο επικεφαλής της κινεζικής αποστολής και κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος Jia Qinglin βράβευσε για την προσφορά τους μεταξύ άλλων τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, τον γενικό γραμματέα της αποκεντρωμένης διοίκησης Θανάση Καρούντζο, τον επιχειρηματία και διευθύνοντα σύμβουλο της ναυτιλιακής εταιρείας ΑΝΕΚ Γιάννη Βαρδινογιάννη, καθώς και εκπροσώπους φορέων και υπηρεσιών του νησιού.
Οπως επισημάνθηκε, στην Κρήτη τον περασμένο Φεβρουάριο μεταφέρθηκαν από τη φλεγόμενη Λιβύη με πλοία της ΑΝΕΚ περισσότεροι από 13.000 Κινέζοι, οι οποίοι φιλοξενήθηκαν για πέντε ημέρες σε Ηράκλειο και Χανιά και οι οποίοι στη συνέχεια επαναπατρίστηκαν στην Κίνα αεροπορικώς. Μάλιστα τα πλοία της ΑΝΕΚ ήταν τα πρώτα που "έπιασαν λιμάνι" στην εμπόλεμη τότε Λιβύη, παρά τον αυξημένο κίνδυνο που υπήρχε στην περιοχή. Η μεταφορά των Κινέζων "κλείστηκε" από την ίδια την ΑΝΕΚ και το υπουργείο Εξωτερικών.
"Είναι μεγάλη τιμή για μας και όλους τους Κρητικούς η βράβευση και η αναγνώριση της βοήθειάς μας από το υψηλόβαθμο στέλεχος της Κίνας", δήλωσε στο "Εθνος" ο κ. Γιάννης Βαρδινογιάννης.
"Η φιλόξενη Κρήτη και οι Κρητικοί φαίνονται στα δύσκολα. Κάναμε το χρέος μας ως άνθρωποι. Σας θεωρούμε φίλους μας και περιμένουμε τη βοήθειά σας, τώρα μάλιστα που η χώρα μας περνά δύσκολα λόγω της διεθνούς κρίσης..." είπε ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης.
Ο Κινέζος επικεφαλής υποσχέθηκε περισσότερη συνεργασία και στήριξη λέγοντας ότι από τις αρχές του χρόνου καταγράφεται αλματώδης αύξηση εισαγωγών στην Κίνα ελληνικού ελαιολάδου, κρασιού, μαρμάρου, αλλά και αύξηση κατά 67% στον τουρισμό.

Μανόλης Κοκολάκης

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...