Ιταλία προφίλ της χώρας

Πάρτε την τέχνη έργα του Μποτιτσέλι, Leonardo da Vinci, Michelangelo, Tintoretto και Καραβάτζιο, τις όπερες των Verdi και Puccini, το σινεμά του Φεντερίκο Φελίνι, προσθέστε την αρχιτεκτονική της Βενετίας, της Φλωρεντίας και της Ρώμης και μόλις ένα κλάσμα από τους θησαυρούς της Ιταλίας από πάνω των αιώνων.
Ενώ η χώρα είναι γνωστή για αυτές και άλλες απολαύσεις, είναι επίσης διαβόητος για την επισφαλή πολιτική ζωή της και είχε αρκετές δεκάδες κυβερνήσεις από το τέλος..
του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου.

Επισκόπηση

Το ιταλικό πολιτικό τοπίο υπέστη μια ριζοσπαστική αλλαγή, στη δεκαετία του 1990 όταν η "Καθαρά Χέρια" λειτουργία εκτεθεί της διαφθοράς στα ανώτατα επίπεδα της πολιτικής και των μεγάλων επιχειρήσεων. Αρκετοί πρώην πρωθυπουργοί είχαν εμπλακεί και χιλιάδες επιχειρηματίες και πολιτικοί, ερευνήθηκαν.
Η Ιταλία ήταν μία από τις έξι χώρες που υπέγραψαν το 1951 τη Συνθήκη των Παρισίων της Ευρώπης από την πορεία προς την ένταξη. Έχει πιστά στην καρδιά της Ευρώπης από τότε, αν και στις αρχές της δεκαετίας του 2000 η κυβέρνηση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι υιοθέτησε μια πιο ευρωσκεπτικιστική στάση.
Ο κ. Μπερλουσκόνι προσπάθησε να ευθυγραμμίσει την Ιταλία πιο στενά με τις ΗΠΑ, σπάζοντας τάξεις με τους παραδοσιακούς συμμάχους της χώρας, η Γαλλία και η Γερμανία, για την υποστήριξη του για την αμερικανική εκστρατεία στο Ιράκ.
Οι φιλοευρωπαϊκές Ρομάνο Πρόντι, ο οποίος ήταν πρωθυπουργός από το 2006 έως 2008, τράβηξε τα ιταλικά στρατεύματα από το Ιράκ και που για την αποκατάσταση των καλών σχέσεων με τα άλλα κράτη μέλη της ΕΕ.
Υψηλή νερό στο Ριάλτο, στη Βενετία
Βενετία: Η πόλη χτισμένη πάνω σε βραχονησίδες έχουν ναυάγιο
Η Ιταλία είναι η τέταρτη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία και για τις μεγάλες απολαμβάνουν ένα από τα υψηλότερα κατά κεφαλήν εισοδήματα στην Ευρώπη, παρά την πτώση σε παραδοσιακούς κλάδους όπως η κλωστοϋφαντουργία και η αυτοκινητοβιομηχανία, ως αποτέλεσμα της παγκοσμιοποίησης.
Αλλά έγινε ένα από τα πρώτα θύματα της ευρωζώνης στην παγκόσμια οικονομική κρίση του 2008. Μέχρι το καλοκαίρι του 2011, η Ιταλία είχε ένα από τα υψηλότερα επίπεδα του δημόσιου χρέους - ένα πανύψηλο 120% του ΑΕΠ - στην ευρωζώνη.
Υπάρχει ανησυχία για γεννητικότητας της Ιταλίας - το χαμηλότερο στην Ευρώπη - και οι οικονομικές επιπτώσεις της γήρανσης του πληθυσμού.

Τα πραγματικά περιστατικά

  • Πλήρες όνομα: Ιταλική Δημοκρατία
  • Πληθυσμός: 60.100.000 (ΟΗΕ, 2010)
  • Πρωτεύουσα: Ρώμη
  • Περιοχή: 301.338 τετραγωνικά χιλιόμετρα (116.346 τετραγωνικά μίλια)
  • Κύρια γλώσσα: Ιταλικά
  • Κύρια θρησκεία: Χριστιανισμός
  • Προσδόκιμο ζωής: 79 Χρόνια (άνδρες), 85 χρόνια (γυναίκες) (ΟΗΕ)
  • Νομισματική Μονάδα: 1 ευρώ = 100 λεπτά
  • Κύρια εξαγωγές: Μηχανήματα και εξοπλισμός μεταφορών, τα χημικά προϊόντα, ρούχα, κρασί
  • Κατά κεφαλήν ΑΕΕ: ΗΠΑ $ 35.080 (Παγκόσμια Τράπεζα, 2009)
  • Internet domain:. Αυτό
  • Διεθνής Κωδικός κλήσης: +39

Ηγέτες

Πρόεδρος: Giorgio Napolitano
Giorgio Napolitano, βετεράνος πολιτικός, ορκίστηκε 11ος μετά τον πόλεμο ο πρόεδρος της Ιταλίας το Μάιο 2006.
Πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας Giorgio Napolitano
Giorgio Napolitano
Το πρώην μέλος του Ιταλικού Κομμουνιστικού Κόμματος ήταν ένας από τους κορυφαίους αρχιτέκτονες του μετασχηματισμού του κόμματος σε ένα κοινωνικό-δημοκρατικό κίνημα.
Η ιταλική πρόεδρος είναι επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων και έχει την εξουσία να ασκήσει βέτο νομοθεσία, να διαλύσει το κοινοβούλιο και τις εκλογές κλήση.
Έπαιξε σημαντικό ρόλο σε μια άγρια ​​από δεξιά προς τα πεθάνει συζήτηση το 2009, αρνούμενη να υπογράψει το κυβερνητικό διάταγμα έκτακτης ανάγκης την παραγγελία τους γιατρούς για να συνεχίσετε τη διατροφή μια γυναίκα που ήταν σε κώμα για 17 χρόνια.
Ο πρωθυπουργός (εξερχόμενη): ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι
Σίλβιο Μπερλουσκόνι άρχισε τρίτη όριό του ως πρωθυπουργός της Ιταλίας, το Μάιο του 2008, επικεφαλής της κεντροδεξιάς συμμαχίας συμπεριλαμβανομένης και της δικής Forza Italia του κόμματος.
Ο Πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι
Τρεις φορές πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι

Στις 8 Νοεμβρίου 2011, ανακοίνωσε ότι θα παραιτηθεί από τη στιγμή που πέρασε από επείγουσες μεταρρυθμίσεις του προϋπολογισμού, αφού η κυβέρνησή του απέτυχε να συγκεντρώσει την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο κατά τη διάρκεια μιας στενά παρακολούθησαν ψηφοφορία επί του προϋπολογισμού.
Η κίνηση έλαβε χώρα εν μέσω ολοένα και μεγαλύτερη ανησυχία για το αν η ιταλική κυβέρνηση θα μπορούσε να εξυπηρετήσει το χρέος της.
Ο κ. Μπερλουσκόνι υπήρξε η κυρίαρχη μορφή στα δεξιά της Ιταλίας από τότε που ξεκίνησε την πολιτική σταδιοδρομία του κατά τη διάρκεια των ερευνών της διαφθοράς του 1994 που σάρωσε μετά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο Ιταλίας ΙΙ κομματικό σύστημα.
Μάρκα του, του λαϊκισμού και μπορούμε να το καταφέρουμε εικόνα, σε μεγάλο βαθμό προωθείται μέσω των μέσων ενημέρωσης αυτοκρατορία του, έκανε νέο Forza Italia του («Go Ιταλία!"), Το μεγαλύτερο κόμμα στο νέο κοινοβούλιο, αλλά εριστική δεξιός συνασπισμός του έπεσε μετά από μερικούς μήνες.
Ωστόσο, πέντε χρόνια αργότερα επέστρεψε στο κεφάλι τους μακροβιότερους ιταλική κυβέρνηση από το Β 'Παγκόσμιο Πόλεμο μεταξύ 2001-6.
Έχοντας χτίσει μια επιχειρηματική αυτοκρατορία εργασιών κατασκευής και των μέσων ενημέρωσης συμφέροντα στην εγγενή Μιλάνο του, είναι ένας από τους πλουσιότερους άντρες της Ιταλίας, και κατέχει τρεις από τις επτά τηλεοπτικά κανάλια της χώρας και αρκετές εφημερίδες που οδηγεί. Κατέχει, επίσης, την AC Milan ποδοσφαιρική ομάδα.
Επιχειρηματικές επαφές του και τα μέσα ενημέρωσης ρόλο έχουν οδηγήσει σε κατηγορίες για σύγκρουση συμφερόντων, κυρίως πάνω από τη νομοθεσία θεωρείται ως προστασία των εμπορικών συμφερόντων του. Ο κ. Μπερλουσκόνι έχει προσαχθεί σε δίκη, τουλάχιστον έξι φορές πάνω από τα οικονομικά ζητήματα.
Αν κριθεί ένοχος σε τρεις περιπτώσεις, ήταν αργότερα αθωώθηκε ή επωφελήθηκαν από τη λήξη της προθεσμίας παραγραφής. Έχει επίσης κατηγορηθεί για τη χρήση της νομοθεσίας, προκειμένου να αποφύγει την προσοχή των εισαγγελέων.
Δεδομένου ότι η επιστροφή στην εξουσία για τρίτη φορά το 2008, ο κ. Μπερλουσκόνι έχει αντιμετωπίσει πολλά πολιτικά σκάνδαλα και πάνω από 50 ψήφους εμπιστοσύνης.
Μια σειρά από καταγγελίες το 2009 σχετικά με τη σεξουαλική ζωή του τον οδήγησε να προσαχθούν σε δίκη τον Απρίλιο του 2011 στο Μιλάνο με την κατηγορία της κατάχρησης εξουσίας και πληρώνοντας ένα μικρό για το σεξ. Ο κ. Μπερλουσκόνι επιμένει ότι η υπόθεση έχει πολιτικά κίνητρα και κατηγορεί τους εισαγγελείς του ακολουθεί μια βεντέτα εναντίον του.
Η οικονομική κρίση του 2008 οδήγησε σε μια ώθηση στις εκτιμήσεις δημοτικότητα του κ. Μπερλουσκόνι και πήρε μέτρα για να εισφέρει χρήματα σε τράπεζες και επιχειρήσεις, αλλά ποτέ χειρότερη εκθέσεις σχετικά με την οικονομική υγεία της Ιταλίας το 2011, οδήγησε όλο και περισσότερο η χώρα του πρέπει να θεωρηθεί ως ένα άλλο δημόσιο κίνδυνο για το χρέος των ευρωζώνης.
Από το 2010, κυβερνητικό συνασπισμό του άρχισαν να φαίνονται όλο και πιο επισφαλής, με αρκετές βουλευτές αποκάλυψη.
Πρωθυπουργός (ορισθέντα): Mario Monti
Όταν η κυβέρνηση Μπερλουσκόνι έπεσε σε μια ψηφοφορία για τον προϋπολογισμό το Νοέμβριο του 2011, ο Πρόεδρος Napolitano χρεώνονται Mario Monti, οικονομολόγος και πρώην Ευρωπαίο επίτροπο ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με το σχηματισμό κυβέρνησης τεχνοκρατών για να ωθήσει μέσω του χρηματοδοτικού πακέτου λιτότητας ο κ. Μπερλουσκόνι.
Ο κ. Monti, ο πρόεδρος του ιδιωτικού Πανεπιστημίου Bocconi στο Μιλάνο, αναμένεται να λειτουργήσει ως μη-κόμμα πρωθυπουργός μέχρι τις εκλογές καλούνται στις αρχές του 2012.
Γεννημένος το 1943, ο κ. Monti σπούδασε στην Ιταλία και στο Yale, που ειδικεύεται στον τραπεζικό τομέα. Ο Πρωθυπουργός Μπερλουσκόνι διόρισε Ευρωπαϊκής Ένωσης της Ιταλίας επίτροπος το 1994, στην οποία θέση που υπερασπίστηκε μέτρων κατά των μονοπωλίων.
Ο κ. Μπερλουσκόνι αρνήθηκε να τον διορίσει εκ νέου το 2004, αλλά ο κ. Monti συνέχισε να συνεργάζεται στενά με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και διάφορα think tanks για έργα που προωθούν τη στενότερη ευρωπαϊκή οικονομική ολοκλήρωση.

Μέσα ενημέρωσης

Μεθυστικό μείγμα της Ιταλίας της πολιτικής και των μέσων ενημέρωσης έχει κάνει τους τίτλους στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, με φύλακες και ορισμένοι πολιτικοί δείχνουν να επηρεάζουν πρωθυπουργού Μπερλουσκόνι σε δημόσια και ιδιωτική ραδιοφωνία.
Mediaset TV κάμερα στο γήπεδο ποδοσφαίρου
Η οικογένεια Μπερλουσκόνι να παίξει σημαντικό ρόλο στην τηλεόραση γίγαντας Mediaset
Ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας, Rai, κατά παράδοση υπόκειται σε πολιτική επιρροή, και η Mediaset αυτοκρατορία του Μπερλουσκόνι λειτουργεί κορυφή ιδιωτικό Ιταλίας τηλεοπτικούς σταθμούς.
Ανάμεσά τους, RAI και της Mediaset τον αποτελεσματικό έλεγχο της αγοράς τηλεόρασης της Ιταλίας και είναι μια δυνητικά ισχυρό πολιτικό εργαλείο.
News Corp που ανήκει Sky Italia έχει ένα σχεδόν μονοπώλιο του τομέα της συνδρομητικής τηλεόρασης.
Ο ιταλικός Τύπος είναι ιδιαίτερα-σε περιφερειακό επίπεδο. Μιλάνο, ειδικότερα, είναι πατρίδα πολλών ημερήσιες εφημερίδες και περιοδικά. Οι περισσότερες εφημερίδες ιδιόκτητο, που συχνά συνδέονται με ένα πολιτικό κόμμα ή διοικούνται από μια μεγάλη ομάδα μέσων μαζικής ενημέρωσης.
Περίπου 2.500 εμπορικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς μετάδοσης στην Ιταλία. Μερικοί έχουν εθνική κάλυψη? Πλέον είναι η μουσική βάση. Μοιράζονται των ερτζιανών κυμάτων με τα δίκτυα δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας RAI.
Οι Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα έχει προειδοποιήσει για τους «πιάσιμο των συμμοριών της μαφίας" στα μέσα ενημέρωσης, η οποία λέει δυνάμεις πολλοί δημοσιογράφοι για να προχωρήσει με περίσκεψη. Εν τω μεταξύ, υπήρξε σθεναρή αντίσταση στα σχέδια της κυβέρνησης να περιορίσει την υποβολή εκθέσεων με βάση το υλικό που αποκτήθηκε από υποκλοπές της αστυνομίας.
Μέχρι τον Αύγουστο του 2009 υπήρχαν 30 εκατομμύρια χρήστες στο διαδίκτυο (Internetworldstats).
Ο Τύπος
  • Corriere della Sera - Μιλάνο βάση, σημαντικές ημερήσιες
  • La Repubblica - που εδρεύουν στη Ρώμη καθημερινά, που ανήκουν σε όμιλο L'Espresso
  • Il Messaggero - Ρώμη με βάση το ημερήσιο
  • La Stampa - Τορίνο με την εφημερίδα, που ανήκει στην ομάδα Fiat
  • Il Sole 24 Ore - Μιλάνο με βάση το οικονομικό καθημερινά
  •  
  •  
  •  
  •  ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...