Το Ελληνικό Καραβάνι Αλληλεγγύης κοντά στους Σομαλούς πρόσφυγες

Με τα μάτια στραμμένα σε όσους τους έχουν πραγματικά ανάγκη, τα μέλη του  Ελληνικού Καραβανιού Αλληλεγγύης βρέθηκαν χωρίς δεύτερη σκέψη και με γνώση των..
κινδύνων που εγκυμονούσε η απόφασή τους να ταξιδέψουν στα αφιλόξενα σύνορα της Κένυας με τη Σομαλία, στο πλευρό των Σομαλών προσφύγων, στο στρατόπεδο Dadaab, στη βορειοανατολική Κένυα.
Η αποστολή για τα θύματα της ξηρασίας
Οι ειδικοί  είπαν ότι η ξηρασία που  πλήττει εδώ και μήνες τις  χώρες στο Κέρας της Αφρικής, με τη Σομαλία να έχει χτυπηθεί πιο άσχημα από όλες, είναι η χειρότερη των τελευταίων 60 χρόνων και μία από τις μεγαλύτερες φυσικές, ανθρωπιστικές καταστροφές της πρόσφατης παγκόσμιας πραγματικότητας.
Το Τζιμπουτί, η Κένυα, η Αιθιοπία και η Ουγκάντα είναι σε επίσης δεινή θέση όχι, όμως, τέτοια όπως η Σομαλία. Συνολικά, βάσει επίσημων στοιχείων από τον ΟΗΕ, η ξηρασία απειλεί 13,3 εκατομμύρια ανθρώπους στην Ανατολική Αφρική.
Κατόπιν αλλεπάλληλων πιέσεων προς τις κρατικές αρχές της Κένυας από τον επικεφαλής του UNHCR Antonio Guterres για να ανοίξουν εκ νέου τα σύνορά τους με τη Σομαλία -τα οποία είχαν κλείσει το 2006 λόγω των υπεράριθμων Σομαλών προσφύγων που ήθελαν να γλιτώσουν από τον εμφύλιο πόλεμο στην πατρίδα τους που συνεχίζεται ακόμα και σήμερα- ο προσφυγικός καταυλισμός της Dadaab άρχισε από τα μέσα του περασμένου Ιουλίου να δέχεται και πάλι πρόσφυγες από τη γειτονική χώρα.



πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...