ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ Η ΡΩΜΗ Η Μέρκελ ζήτησε (;) την αποπομπή του Μπερλουσκόνι

Ιταλοί αξιωματούχοι διέψευσαν δημοσίευμα εφημερίδας που ανέφερε ότι η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ είχε μια "μυστική" τηλεφωνική συνομιλία με τον..
Πρόεδρο της Ιταλίας, τον Οκτώβριο, κατά την οποία είχε απαιτήσει την απομάκρυνση του τότε πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι.
Η Μέρκελ ζήτησε (;) την αποπομπή του Μπερλουσκόνι
Το γραφείο του Ιταλού προέδρου Τζόρτζιο Ναπολιτάνο εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία διαψεύδει την πληροφορία αυτή, που δημοσιεύτηκε από την αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal.
"Σχετικά με κάποιες πληροφορίες του τύπου--διεθνούς και ιταλικού--περί του ότι στο τηλεφώνημα, που δεν ήταν καθόλου μυστικό, της 20ής Οκτωβρίου του 2011, στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο η καγκελάριος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ, δεν έθεσε ερωτήσεις σχετικά με ιταλική εσωτερική πολιτική", αναφέρεται στην ανακοίνωση.
"Η καγκελάριος μάλιστα δεν υπέβαλε κανένα αίτημα για "αλλαγή πρωθυπουργού", προστίθεται στην ανακοίνωση.
"Η συνομιλία (των Μέρκελ και Ναπολιτάνο)" - τονίζεται - "είχε ως στόχο της μόνο τα μέτρα που λαμβάνονται για τη μείωση του ελλείμματος, για την υπεράσπιση του ευρώ και για τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις", αναφέρεται ακόμη στην ανακοίνωση.
"Τίποτα περισσότερο δεν μπορεί να προστεθεί στην ακριβή περιγραφή της συνομιλίας από το γραφείο του Ιταλού προέδρου", δήλωσε τηλεφωνικά από το Βερολίνο ένας κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφερόμενος στην πληροφορία αυτή.
Στο δημοσίευμα της που χαρακτηρίζεται ως "αναδόμηση" των γεγονότων που περιβάλλουν την κρίση χρέους που απειλεί το ευρώ, η WSJ αναφέρει ότι η Μέρκελ στο νυχτερινό της τηλεφώνημα προς τον 86χρονο Ναπολιτάνο "βάδισε σε ευαίσθητο έδαφος για μια Γερμανίδα καγκελάριο".
"Οι Ευρωπαίοι ηγέτες έχουν έναν άγραφο κανόνα, να μην παρεμβαίνει ο ένας στην εσωτερική πολιτική του άλλου. Αλλά η Μέρκελ "έσπρωξε" με ήπιο τρόπο την Ιταλία να αλλάξει τον πρωθυπουργό της, αν ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι δεν θα μπορούσε να αλλάξει την Ιταλία", αναφέρει ακόμη η WSJ


πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...