Και τώρα, τι θα γίνουμε χωρίς Μπερλουσκόνι;
Ο πρώην πρωθυπουργός ήταν όντως «μια κάποια λύση» για τους ανταποκριτές στην Ιταλία, αφού τους έδινε συνεχώς αφορμές για να του αφιερώσουν..
χιλιάδες λέξεις. Τώρα με την αποχώρησή του, η δουλειά μειώθηκε δραματικά, αφού ο Μόντι είναι «πολύ σοβαρός» για «μπούνγκα-μπούνγκα».
Και τώρα, τι θα γίνουμε χωρίς Μπερλουσκόνι;
Σκούρα τα πράγματα για τους ξένους ανταποκριτές στην Ιταλία που προβλέπουν ότι από δω και πέρα η δουλειά τους θα μειωθεί αισθητά, αφού τόσα χρόνια βασίζονταν στην ευρηματικές ατάκες, την ελευθεροστομία και την διόλου βαρετή ιδιωτική ζωή του Καβαλιέρε για να στείλουν «ενδιαφέρον υλικό» στα μέσα για τα οποία εργάζονται.
Τώρα, με τον τεχνοκράτη Μάριο Μόντι, προβλέπονται μόνο σοβαρές, οικονομικές ειδήσεις, εν ολίγοις θέματα πολύ πιο «βαρετά».
«Με τον Μπερλουσκόνι υπήρχε πάντα δουλειά. Κάθε φορά που άνοιγε το στόμα του υπήρχε κάτι να γράψεις…Τώρα ο ξένος τύπος...θρηνεί. Με την κυβέρνηση Μόντι δύσκολα φαντάζεται κανείς πάρτι (μπούνγκα-μπούνγκα)…Θα έλεγα ότι θα είναι μια λίγο πιο ήρεμη περίοδος» δηλώνει στην Corriere della Sera, o Micheal Day, ανταποκριτής της βρετανικής εφημερίδας «The Independent».
«Ποντάραμε στην προσωπικότητα και στις γκάφες του Μπερλουσκόνι. Δεν μας ενδιέφερε ότι πήγαινε σε μια σύνοδο κορυφής (αλλά αυτά που έλεγε)…όπως όταν αποκάλεσε μαυρισμένο τον πρόεδρο Ομπάμα…Η είδηση έκανε τον γύρο του κόσμου…από την σύνταξη μου ζήτησαν να γράψω ένα κομμάτι» λέει ο Γκιγιέρμο Ακουίνο, βραζιλιάνος ανταποκριτής.
Μάλιστα όταν η ρεπόρτερ της Corriere della Sera τον ρωτά αν έχει μειωθεί στο ήμισυ η δουλειά από τότε που έφυγε ο Καβαλιέρε, ο ανταποκριτής απαντά καταφατικά και γελά με νόημα.
«Με τον Μπερλουσκόνι γράφαμε για την ιδιωτική του ζωή, για τις δίκες…Τώρα τα πράγματα άλλαξαν, η Ευρώπη θα βλέπει πιο σοβαρά την Ιταλία, αλλά για μας δεν είναι το ίδιο, δεν μπορούμε να γράφουμε πια τέτοιες ιστορίες. Π.χ. μέχρι πριν ένα μήνα που ο Μπερλουσκόνι εμφανίστηκε στο δικαστήριο έγραψα κομμάτι……Έγραψα τόσα για τον Μπερλουσκόνι…τώρα που δεν είναι πια πρωθυπουργός δεν έχουμε πλέον τέτοια νέα. Για μας δεν είναι καλή είδηση η κυβέρνηση Μόντι, ελπίζω όμως ότι θα είναι για την Ιταλία» λέει ο ολλανδός ανταποκριτής Maarteh Veeger.
«Αυτό που έκανε εντύπωση είναι ότι με το που έφυγε (ο Καβαλιέρε) η Ιταλία και η ενημέρωση άλλαξε τελείως…Πλέον βλέπεις στις σελίδες των εφημερίδων σοβαρές, οικονομικές ειδήσεις, αναλύσεις» διαπιστώνει η γερμανίδα ανταποκρίτρια Thesy Kness- Bastaroli.
Δήμητρα Ράγια
πηγη
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης
(
Atom
)
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου