Η Γαλλία δεν είναι έτοιμη για την ύφεση

Με Pierre Briançon
Ο συγγραφέας είναι ένας Reuters Breakingviews αρθρογράφος. Οι απόψεις που εκφράζονται είναι δικές του..


Η Γαλλία μπορεί να πληρώσει ένα βαρύ τίμημα για 37 συνεχή χρόνια ελλείμματα του προϋπολογισμού. Ακόμα και μετά από δύο σημαντικές γύρους δημοσιονομικής λιτότητας κατά τους τρεις τελευταίους μήνες, η κυβέρνηση μπορεί να υπολείπονται του στόχου της συρρίκνωσης του ελλείμματος στη ζώνη του ευρώ-που επιβλήθηκε όριο του 3 τοις εκατό μέχρι το 2013. Οι αγορές είναι ήδη ανυπόμονοι με μισή καρδιά προσέγγιση της χώρας στην αντιμετώπιση διαρθρωτικών πρωτογενές έλλειμμα του προϋπολογισμού. Είναι πιθανό να γίνει πιο σκληρή, αν οι υψηλές αποδόσεις των κρατικών ομολόγων σε ολόκληρη την νομισματική ένωση άκρη οικονομία της περιοχής σε ύφεση το επόμενο έτος.
Ακόμη και χωρίς την ύφεση, η κυβέρνηση πρέπει να προσαρμόσει τα σχέδιά της, οι οποίοι αναλαμβάνουν ένα τοις εκατό αύξηση του ΑΕΠ το 2012. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προβλέπει αύξηση κατά 0,6 τοις εκατό, στην καλύτερη περίπτωση. Κατά ειρωνικό τρόπο, ευρωζώνη κεφάλια αποφάσισε κατά τη σύνοδο κορυφής τους τον περασμένο μήνα ότι τα σχέδια του προϋπολογισμού θα πρέπει να βασίζονται σε ανεξάρτητες προβλέψεις. Η Γαλλία δεν υπάρχει μια πιθανότητα να δώσει το παράδειγμα.
Ένα πλήρως ανεπτυγμένο ύφεση θα κάνουν την πρόκληση πολύ μεγαλύτερη. Η Γαλλία, όπως και όλα τα κράτη πρόνοιας, έχει πολλά "σταθεροποιητές" του προϋπολογισμού του. Υψηλότερων παροχών και μείωση των φόρων να μαλακώσει το οικονομικό πλήγμα, αλλά προσθέτουν στη δημοσιονομική πίεση. Η HSBC εκτιμά ότι το 1 τοις εκατό μείωση του γαλλικού ΑΕΠ το 2012 θα αυξήσει το δημοσιονομικό έλλειμμα από το 5,8 τοις εκατό του ΑΕΠ το 2011 με 5,9 το 2012 - και εξακολουθεί να είναι υπερβολικά υψηλή-5 τοις εκατό το 2013.
Γάλλοι πολιτικοί θα πρέπει να προετοιμάζεται για το χειρότερο, αλλά δεν φαίνεται να λαμβάνει τα 3 τοις εκατό του ΑΕγχΠ σοβαρά. Χρησιμοποιούν τον Απρίλιο προεδρικές εκλογές για να παίξει πολιτική παρά να αντιμετωπίσουμε την πραγματικότητα. Νικολά Σαρκοζί, ο δημοφιλής κατεστημένων, δεν θέλετε να προσθέσετε στο τελευταίο σχέδιο λιτότητας του, και η σοσιαλιστική υποψήφιος Francois Hollande κάνει ό, τι μπορεί για να μην παραπέμπουν σε οδυνηρές επιλογές.
Και οι δύο άνδρες λένε ότι θέλουν να κρατήσουν triple-A της χώρας βαθμολογία? Απώλεια της θα προσθέσει μέχρι τρία δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως για το νομοσχέδιο το ενδιαφέρον, σύμφωνα με την επικεφαλής της αντιπροσωπείας του χρέους της γαλλικής κυβέρνησης. Οι ψηφοφόροι και οι επενδυτές θα πρέπει να ισχύουν οι υποψήφιοι για να εξηγήσω ακριβώς τι είδους αυστηρότητα σκέφτονται για - έστω και μόνο για να ανακαλύψει ότι δεν σκέφτονται καθόλου

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...