Αυτό Δύο Γενάρη τό Ιράν πραγματοποιεί μία νέα σειρά  δοκιμών των πυραύλων νέας γενιάς και η προσομοίωση συνεχίζεται με το κλείσιμο των Στενών του Ορμούζ, η διαδρομή μέσω του οποίου ρέει το 40% της κίνησης..
πετρελαίου στον κόσμο. Η νέα εποχή των αυξημένων εντάσεων μεταξύ Ουάσινγκτον και της Τεχεράνης έρχεται δύο ημέρες μετά την έναρξη ισχύος νέας κυβέρνησης των ΗΠΑ οικονομικές κυρώσεις. UU. κατά του Ιράν.
«Δεν είχαμε διαταγή να μπλοκάρει τα στενά του Ορμούζ," το ιρανικό ναυτικό διοικητή, ναύαρχος Habibolá Sayari, λεπτομερώς ότι πρόκειται για ένα δοκίμιο στο πλαίσιο του «Velayat 90 'τακτικούς ελιγμούς (στα περσικά,« Κυριαρχία »), στον Περσικό Κόλπο. Την ίδια στιγμή, η Τεχεράνη τονίζει ότι ο στόχος τεστ ήταν να "καθιστούν αδύνατη την κυκλοφορία οποιουδήποτε τύπου σκάφους για Ορμούζ».
"EE. UU. Προσπαθεί να κάνει κάθε προσπάθεια να επιβάλλει συνεχώς νέες κυρώσεις κατά του Ιράν. Όταν η εξαγωγή του ιρανικού πετρελαίου βρίσκεται σε κίνδυνο, ίσως το Ιράν μπλοκάρει τα στενά του Ορμούζ, αλλά μπορεί να επηρεάσει την πλοήγηση σε αυτόν τον τομέα. σε αυτή την περίπτωση υπάρχει ο κίνδυνος να ξεκινήσει μια σύγκρουση που μπορεί να κλιμακωθεί και να προκαλέσουν έναν πόλεμο ", είπε RT Hisham Jaber, διευθυντής του Κέντρου για Μεσανατολικών Σπουδών στη Βηρυτό (Λίβανος). Πολιτικός αναλυτής επισημαίνει, εξάλλου, ότι οι κυρώσεις κατά του Ιράν επηρεάζει όχι μόνο αυτή τη χώρα, αλλά τις διεθνείς τους καταναλωτές του πετρελαίου, όπως η Κίνα και η Ιαπωνία στην πρώτη θέση.


πηγη planet stars RT TV

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...