Αυτοκτονία

Ο ακατανόητος εφησυχασμός, το μυαλό στη Ντόρτμουντ..
και δύο «στημένα» στάθηκαν αρκετά για να σπαταλήσει ο Θρύλος δύο βαθμούς μέσα στο «κάστρο» του και να μετατρέψει μια εύκολη νίκη σε μια... ισοπαλία με γκρίνια, 2-2 απέναντι στον ΟΦΗ στην 8η αγωνιστική της Super League. Το «ξεκλείδωμα» των Κρητικών με το γκολ του Τζεμπούρ στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου και η διεύρυνση του σκορ από το τέρμα του Μιραλάς στο 62' έδινε την εντύπωση ότι όλα θα κυλήσουν ομάδα, αλλά... Η κακή έξοδος του Κοστάντζο στο 74 έφερε το γκολ του Μάντζιου και μια σύγχυση στην άμυνα με την προβολή του Γεωργίου τρία λεπτά αργότερα άλλαξαν τα δεδομένα και βέβαια το ρεκόρ του Θρύλου με τις συνεχόμενες νίκες στο Ναό σταμάτησε στον αριθμό «17».
Ο Βαλβέρδε άφησε τον Ιμπαγάσα εκτός 11άδας βάζοντας στη θέση του Φετφατζίδη και δίνοντάς του τη μπαγκέτα του οργανωτή. Στην επίθεση η τριάδα των Μιραλάς-Τζεμπούρ-Αμπντούν δεν άλλαξε και το κλίμα στο «Γ. Καραϊσκάκης» έδινε την εντύπωση ότι όλα θα πάνε καλά. Οι πρωταθλητές γνωρίζοντας ότι ο ΟΦΗ θα έπαιζε πολύ ταμπούρι έδειχναν να είχαν την υπομονή να περιμένουν μέχρι την κατάλληλη στιγμή για να κερδίσουν. Βλέποντας ότι οι χώροι στον άξονα είχαν κλείσει μια και υπήρξε πολυκοσμία, πότε με τους Μανιάτη-Αμπντούν και πότε με τους Χολέμπας-Μιραλάς έψαχναν να κάνουν την καλή κίνηση και να ανοίξουν κάποια δίοδο για την εστία του Κάρολ.
Είναι γεγονός ότι ο Θρύλος δεν είχε την ανάλογη φρασκάδα που μας συνηθίζει σε εντός έδρας παιχνίδια του. Χαρακτηριστικό είναι ότι η πρώτη μας καλή ευκαιρία έγινε στο 18 κι ήταν ένα φάουλ του Χολέμπας. Ο ΟΦΗ μας κοίμησε χρησιμοποιώντας πράγματα που είχε χρησιμοποιήσει και στην Τούμπα και «τσίμπησε» βαθμό, αν και σήμερα το ματς δεν είχε την ίδια μορφή. Αφού ο Κοστάντσο έβαλε STOP σε τετ α τετ του Λόπεθ στο 21', το... κάστρο γύρισε και ο Ολυμπιακός έχοντας συνεχώς τη μπάλα στα πόδια του αναζητούσε μια καλή στιγμή. Τελικά αυτή ήλθε στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου και αποτέλεσε ατομική ενέργεια του Ζεάν Μακούν. Ο Καμερουνέζος με «τακουνιά» έδωσε πάσα πάρε-βάλε στον Φετφατζίδη αυτός καθυστέρησε αλλά έκανε καλό σουτ το οποίο ο Κάρολ έδιωξε δύσκολα πασάροντας στον... Τζεμπούρ που δεν δυσκολεύτηκε ν' ανοίξει το σκορ.
Στην επανάληψη ο «Τσινγκούρι» έχοντας διαγνώσει σημάδια έλλειψης οργάνωσης έβαλε τον Ιμπαγάσα για να «τελειώσει» το ματς και ο Αργεντινός είναι γεγονός ότι έδωσε κάτι παραπάνω στον Θρύλο. Η ομάδα απειλεί πολύ πιο συχνά, (σ.σ. Μακούν 46', Τζεμπούρ 49', Μιραλάς 59') και δείχνει να «καθαρίζει» το ματς όταν στο 62' ο «δαίμονας» μετά από σέντρα του Μανιάτη με διπλή προσπάθεια κάνει το 2-0. Κάπου εκεί όλοι άρχισαν να σκέφτονται την... Ντόρτμουντ με τον πρώτο τον προπονητή μας που άλλαξε μέσα σε λίγα λεπτά το δίδυμο των αμυντικό χαφ με τους Μοδέστο και Πάντελιτς να παίρνουν τη θέση των Ορμπάιθ και Μακούν. Ηδη βέβαια ο ΟΦΗ είχε... ισοφαρίσει! Δύο γκολ... δωράκια. Αλλά έτσι δεν είναι το ποδόσφαιρο;
Στο 74ο λεπτό ο Κοστάντσο δεν υπολόγισε καθόλου καλά το φάουλ του Καμπάνταη και είδε τη μπάλα ν' αναπαύεται στα δίχτυα του. «Δράστης» ο Μάντζιος που πρόλαβε και πήρε την κεφαλιά πριν την έξοδο του Αργεντινού που ευθύνεται για τη μείωση του σκορ. Κάτι που δεν ισχύει για την ισοφάριση η οποία προήλθε πάλι από «στημένη» φάση. Τρία λεπτά μετά το 2-1 σε κόρνερ των Κρητικών και σύγχυση ο Γεωργίου με προβολή ισοφάρισε! Εδώ όπως μπορείτε να διαπιστώσετε και στο video που ακολουθεί η άμυνά μας δεν μπορεί ν' απομακρύνει σε φάση που μοιάζει εύκολη. Στα εναπομείναντα λεπτά ο Βαλβέρδε έβαλε στο ματς τον Πάντελιτς, αλλά η ψυχολογία είχε γυρίσει πλευρό και ο Θρύλος δεν μπορούσε...
Πλέον, είναι η ώρα να σκεφτούμαι την Ντόρτμουντ και ν' αφήσουμε πίσω τη σημερινή απώλεια. Η Σούπερ Λίγκα έχει ακόμη πολύ δρόμο, ωστόσο για το μέλλον μας  στην Ευρώπη το ματς που ακολουθεί στη Γερμανία είναι κομβικό. Ο Θρύλος το ξαναέκανε με τους πρωταθλητές Γερμανίας. Έπαιξε μαζί τους μετά το 1-1 με την ΑΕΚ και ήταν κυρίαρχος. Καιρός είναι να το επαναλάβει...
Για όσους κρατούν αριθμούς και στατιστικά το σημερινό «Χ» είναι η πρώτη εντός έδρας ισοπαλία του Θρύλου μετά το 0-0 με τον Άρη στις 16 Μαΐου του 2010 σε ματς για τα πλέι οφ του πρωταθλήματος.
ΣΚΟΡΕΡ: 45' Τζιμπούρ, 62' Μιραλάς – 74' Μάντζιος, 77' Γεωργίου
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σελίμος (Λακωνίας)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 90+1' Λόπεθ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Κοστάντσο, Μανιάτης, Μέλμπεργκ, Τζιμπούρ, Μιραλάς,Φετφατζίδης, Χολέμπας, Μαρκάνο, Ορμπάιθ (70' Μοντέστο), Μακούν (80' Πάντελιτς), Αμπντούν (46' Ιμ παγάσα).
ΟΦΗ: Κάρολ, Γαλανόπουλος, Ταυλαρίδης, Μπουλούτ, Μάντζιος, Κάλαϊτζιτς, Μπόντορ (76' Ρόβας), Γεωργίου, Σίσιτς (67' Καπάνταης), Χ. Λόπεθ, Ζ. Λόπεθ (72' Βερόν).


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...