Πάμε για «τελικό»!

Ο Νικόλας Βασιλαράς γράφει στο blog του στο gazzetta για το ματς του Αγρινίου, που με τις απουσίες στην επίθεση γίνεται «τελικός» για τους πράσινους..

Καταρχήν καλή χρονιά με υγεία και όσο το δυνατόν λιγότερες σκοτούρες σε όλους μας. Εξαρχής το ματς στο Αγρίνιο χαρακτηριζόταν ως «κομβικό» υπό την έννοια ότι είναι το δυσκολότερο από μια σειρά αγώνων (8 σε 25 μέρες) και πρέπει να το κερδίσεις όχι απλά για να μην σου κοπεί η φόρα, αλλά για να πάρεις και μεγαλύτερη κόβοντας παράλληλα τα πόδια των ανταγωνιστών σου.
Τα αγωνιστικά δεδομένα που δημιουργήθηκαν τις τελευταίες μέρες κάνουν το πράσινο εγχείρημα ακόμη πιο δύσκολο με αποτέλεσμα το τριφύλλι να αναζητάει μια μικρή υπέρβαση. Ετσι θα μπορεί κάλλιστα να χαρακτηριστεί ένα διπλό σε εκτός έδρας ματς πρωταθλήματος δίχως σχεδόν ολόκληρή σου την επίθεση. Ή μήπως διαφωνεί κανείς;
Όταν ο Ζεσουάλδο Φερέιρα πήρε την απόφαση να επιλέξει να εκτίσει ο Λέτο στο συγκεκριμένο παιχνίδι την ποινή του σαφώς και δεν μπορούσε να μυρίσει τα νύχια του γι’ αυτό που θα ακολουθούσε, οπότε και η όποια κριτική στην επιλογή του γίνεται πλέον εκ του ασφαλούς και είναι της πλάκας. Αν είχε τον Αργεντίνο το πρόβλημα θα ήταν μικρότερο και δεν θα το συζητάγαμε καν.
Οι τραυματισμοί του Κουίνσι και του Ρούντολφ βάζουν στον Πορτογάλο έναν έξτρα πονοκέφαλο και κανείς δεν ξέρει τι ακριβώς θα επιλέξει. Το πρόβλημα γίνεται μεγαλύτερο γιατί μιλάμε για ματς που πρέπει να το κερδίσεις και όχι απλά να μην το χάσεις, άρα θα πρέπει να παίξεις επιθετικά, έστω κι αν δεν έχεις επιθετικούς.
Βεβαίως και είναι θετικό ότι στο ρόστερ υπάρχουν τουλάχιστον ο Πετρόπουλος με τον Τοτσέ, το θέμα ωστόσο είναι ότι ενδεχόμενη χρησιμοποίηση ενός εκ των δύο θα σημάνει και αλλαγή του συστήματος καθώς μέχρι τώρα ο Παναθηναϊκός παίζει χωρίς καθαρό και «βαρύ» σέντερ φορ. Ειδάλλως πας σε ένα δίδυμο Κλέιτον – Μαυρία μπροστά ώστε να μην αλλάξεις τουλάχιστον την τακτική πάνω στην οποία η ομάδα έχει ρολάρει για τα καλά. Δύσκολος αν μη τι άλλο ο γρίφος, δύσκολα γενικώς τα πράγματα.
Από την άλλη ενδιαφέρον παρουσιάζει πάντως και ο βαθμός ετοιμότητας έπειτα από τη διακοπή. Συνήθως είναι «θέμα» αυτό. Το καλό είναι ότι ο Παναθηναϊκός του Φερέιρα μετά τις διακοπές γυρίζει φουριόζος. Πέρσι τέτοια εποχή ξεκίνησε την αντεπίθεση την οποία φρέναραν ο Καλόπουλος και οι βοηθοί του, ενώ και φέτος η αναγέννηση άρχισε μετά το μήνα που βρέθηκε εκτός δράσης εξαιτίας των αγώνων της Εθνικής και των παιχνιδιών με ομάδα Α και Β.
Σε κάθε περίπτωση το μόνο βέβαιο είναι ότι ο Παναθηναϊκός πάει σε μια πολύ μεγάλη μάχη την Τετάρτη. Μια μάχη από την οποία αν βγει νικητής θα έχει αποδείξει και στον τελευταίο ότι έχει άντερα και μέταλλο πρωταθλητή, θα έχει τουμπάρει ολοκληρωτικά όλα τα καλοκαιρινά προγνωστικά...




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...