Πώς να πάρει την Ουκρανία πίσω στο δημοκρατικό δρόμο

πρόσφατα πολιτικά γεγονότα στην Ουκρανία, με αποκορύφωμα την εξαιρετικά..
αμφισβητήσιμη καταδίκη και φυλάκιση του πρώην πρωθυπουργού Ιουλίας Τιμοσένκο, απαιτεί αποτελεσματική διεθνή αντίδραση από δημοκρατικές χώρες.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση, τις χώρες του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη, τον Καναδά και τις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν μεγάλο ενδιαφέρον σε αυτά τα γεγονότα που έχουν επενδύσει χρόνο και εκατομμύρια επί εκατομμυρίων για να βοηθήσει την Ουκρανία να βγει από την έρημο της Σοβιετικής Ένωσης και να τη βοηθήσει να βρείτε μια θέση στον δημοκρατικό κόσμο.
Οι διεθνείς προσδοκίες και τις ελπίδες των Ουκρανών πολιτών να εξουδετερώνεται από την σημερινή πολιτική ηγεσία της Ουκρανίας. Το 2010 εκλογή του Προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς έχει οδηγήσει σε μια σοβιετικού τύπου σύνταγμα, συγκρίσιμες κατασταλτικές πρακτικές και τη δίωξη των πολιτικών αντιπάλων. Ο δημοκρατικός χώρος συρρικνώνεται ανησυχητικά. Με τα διεθνή πρότυπα, έχουν ουκρανική συνταγματικών, νομικών και δικαστικών συστημάτων έχουν σε σοβαρό κίνδυνο. Καθώς η χώρα ταλαντεύεται προς την κατεύθυνση της κατάλυσης της δημοκρατίας και των ελευθεριών του, πώς μπορεί αυτές οι εξελίξεις να αντιστραφεί;
Αν και οι διεθνείς φωνές που έχουν ενταχθεί σε μια χορωδία του καταδίκη και την απογοήτευση, δράση την οποία απουσιάζουν. Βυθισμένη σε οικονομική και πολιτική κρίση της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι έξαλλος για το παρόν. Νέα δημοκρατικά κράτη που γειτνιάζουν Ουκρανία (Πολωνία, Ουγγαρία, Ρουμανία, Σλοβακία) έχουν ανεπαρκή πολιτικό βάρος πρόβλημα ο Ουκρανός Πρόεδρος. Οι άλλες γειτονικές χώρες - Λευκορωσία και Ρωσία - αδιαφορούν για τα δημοκρατικά ιδεώδη. Επιπλέον, Γιανουκόβιτς και το καθεστώς του αποδείξουν σαφώς τη σοβιετική νοοτροπία που θα αγνοήσει εύκολα όλες τις επικρίσεις. Έχουν δείξει ξανά και ξανά.
Στο πρόσωπο αυτής της ισχυρογνωμοσύνη, ο δημοκρατικός κόσμος πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του. Είναι καιρός για τους ομοϊδεάτες τις δημοκρατικές χώρες να λάβουν τα κατάλληλα και μετράται κυρώσεις με τις οποίες το καθεστώς Γιανουκόβιτς μπορεί να πειστεί να αναστρέψει την πορεία της.
Κατ 'αρχάς, ένας συνασπισμός κρατών (π.χ. η Ευρωπαϊκή Ένωση, οι Ηνωμένες Πολιτείες, μέλη της Κοινοπολιτείας, χώρες του ΟΑΣΕ) θα πρέπει να σχηματιστεί για να επιβάλει μια επιλεκτική απαγόρευση χορήγησης θεωρήσεων ταξιδίου ενάντια στον ουκρανικό υπαλλήλων και των οικογενειών τους (μερικοί από τους οποίους ζουν ήδη στο εξωτερικό!). Η απαγόρευση θα πρέπει να αποσκοπούν στην ασφάλεια, δικαστικών και εισαγγελικών υπουργεία και οι πολιτικοί είναι γνωστό ότι ενδιαφέρονται για τη δίωξη των πολιτικών αντιπάλων. Αυτά αποτελούν το επιθετικό πυρήνα του καθεστώτος Γιανουκόβιτς. Αυτή η ομάδα φοβάται να απομονωθεί σε μια χώρα της οποίας φωλιά που έχουν λερωθεί.
Η απαγόρευση χορήγησης θεωρήσεων θα πρέπει επίσης να εφαρμοστεί στον πρόεδρο του κοινοβουλίου της Ουκρανίας (δεν είναι πραγματικά ένα «ηχείο» στη δυτική κοινοβουλευτική της έννοια). Οπλισμένοι με την εντολή του προέδρου για ουσιαστικά αμετάβλητο από τη σοβιετική εποχή, ο πρόεδρος χειρίζεται το κοινοβουλευτικό σύστημα να καταστεί δυνατό για το καθεστώς του Γιανουκόβιτς να διαλύσει εν τη γενέσει της δημοκρατίας της Ουκρανίας.
Δεύτερον, εφαρμόζει οικονομικές πιέσεις. Πριν από την Πολωνία επανασύνδεσε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και η Παγκόσμια Τράπεζα το 1986, κατά την άποψή του "υποχρεωμένοι" να εκδώσει δύο διαδοχικές δηλώσεις αμνηστία για τους πολιτικούς κρατούμενους. Δεν είναι κακή ιδέα για την Ουκρανία; Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης έχει μια μοναδική δημοκρατική απαίτηση όταν δανείζει χρήματα. Επίσημη εντολή της ΕΤΑΑ είναι «η προώθηση της ιδιωτικής και επιχειρηματικής πρωτοβουλίας στις χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, χώρες που έχουν δεσμευτεί και εφαρμόζουν τις αρχές της πολυκομματικής οικονομίας της δημοκρατίας, του πλουραλισμού και της αγοράς (υπογράμμιση δική μου)." Η Ουκρανία είναι σε καμία περίπτωση δεν καταδεικνύουν μεγάλο ενδιαφέρον για την εφαρμογή των δημοκρατικών αρχών . Ακριβώς το αντίθετο. Έτσι, επιβραδύνοντας τις πληρωμές και τις επενδύσεις που θα πιέσει την κυβέρνηση του οποίου δημοσιονομική κατάσταση είναι επικίνδυνη. Αυτό το ζήτημα πρέπει να τεθεί στις οικονομικές διαδρόμους της ΕΤΑΑ, η οποία το Δεκέμβριο του υποσχέθηκε $ 100 εκατομμύρια για τη στήριξη της Ουκρανίας μικρών επιχειρήσεων, αγνοώντας τις δικές της εντολής της!
κάποια χώρα πρέπει να οδηγήσει μια συνέλευση των σχετικών δημοκρατικών κρατών διατεθειμένη να συμμετάσχει σε μια ταξιδιωτική απαγόρευση / θεωρήσεων, όπως αναφέρεται παραπάνω και για την εφαρμογή οικονομικής πίεσης. Καναδά θα μπορούσε να διαδραματίσει αυτό το ρόλο. Τόσο ο πρωθυπουργός Στίβεν Χάρπερ και του υπουργού Εξωτερικών Τζον Baird έχουν εκφραστεί έντονα για την έλλειψη σεβασμού του καθεστώτος Γιανουκόβιτς για δημοκρατικές βάσεις. Μοχλοί για να μετακινήσετε την Ουκρανία σε μια δημοκρατική κατεύθυνση είναι διαθέσιμες. Αφήστε τη διεθνή κοινότητα πράξη και όχι απλώς να συζητάμε.

Nestor Gayowsky είναι από Qualicum Beach στο νησί του Βανκούβερ στον Καναδά.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.kyivpost.com/news/opinion/op_ed/detail/119976/ # ixzz1iWWmlMTx

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...