ΡΩΣΙΑ Δοκιμές νέων μαχητικών αεροσκαφών

Ο αριθμός των ρωσικών μαχητικών 5ης γενεάς T-50 (ПАК ФА), που θα χρησιμοποιηθούν σε δοκιμαστικές.. πτήσεις, θα αυξηθεί το 2015 σχεδόν κατά 5 φορές, δήλωσε ο Αρχηγός της Πολεμικής Αεροπορίας της Ρωσίας πτέραρχος Αλεξάντρ Ζέλιν.
Ηπρώτη πτήση του T-50 (ПАК ФА) έγινε στις 29 Ιανουαρίου 2010 στο Κομσομόλσκ επί του Αμούρ. Στις αρχές Μαρτίου 2011 εκεί απογειώθηκε και το δεύτερο πρότυπο προοριζόμενο για πτήσεις. Την περίοδο αυτή διεξάγονται δοκιμές σε όλο το φάσμα των παραμέτρων σε στάθμευση και πτήση.
Η πρώτη δημόσια εμφάνιση του μαχητικού έγινε στις 17 Αυγούστου 2011 στην παγκόσμια αεροδιαστημική έκθεση ΜΑKS-2011 στο Ζούκοφσκι στα περίχωρα της Μόσχας.
«Αυτή τη στιγμή έχουν δοθεί για δοκιμές τρία αεροσκάφη και σε σύντομο χρόνο αναμένεται να προστεθούν άλλα τρία. Ο συνολικός αριθμός που προορίζεται για δοκιμές είναι 14 αεροσκάφη», είπε ο Ζέλιν.

Το υπό ανάπτυξη επιθετικό αεροσκάφος (ΠΑΚ ΦΑ, Τ-50, Ι-21) είναι μαχητικό πέμπτης γενεάς πολλών χρήσεων, που σχεδιάζεται από τμήμα της Ενιαίας Αεροκατασκευαστικής Εταιρείας OKB Sykhoi, όπου έχει ονομαστεί Τ-50. Το αεροσκάφος προορίζεται να αντικαταστήσει στις ρωσικές αεροπορικές δυνάμεις τα Μig-29 και Su-27.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...