ΡΩΣΙΑ «Τακτικός πυραυλικός εξοπλισμός»: υπερσύγχρονοι πύραυλοι για την Αεροπορία και το Ναυτικό

Η Πολεμική Αεροπορία της Ρωσίας πολύ σύντομα θα πάρει υπερσύγχρονο τακτικό πύραυλο που κατασκευάστηκε από την εταιρεία «Τακτικός πυραυλικός..
εξοπλισμός»,- ανακοίνωσε ο Γενικός Διοικητής της Πολεμικής Αεροπορίας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, στρατηγός Αλεξάντρ Ζέλιν.
Σήμερα η εταιρεία «Τακτικός πυραυλικός εξοπλισμός» είναι μία από τις πρωτοπόρες εταιρείες του κόσμου ως προς την εκπόνηση σχεδίων και την κατασκευή αυτού του είδους εξοπλισμών. Ο νέος υπερσύγχρονος πύραυλος θα ενισχύσει σημαντικά το δυναμικό της Πολεμικής Αεροπορίας της Ρωσίας. Γίνεται λόγος για τον πύραυλο τύπου αέρα-αέρα μεγάλου βεληνεκούς,- είπε ο Γενικός Διευθυντής της εταιρείας  «Τακτικός πυραυλικός εξοπλισμός» Μπορίς Ομπνόσοφ.
«Ο νέος πύραυλος καλείται να αντικαταστήσει τον εξαγώμενο πύραυλο R-33Ε, που περιλαμβάνεται στο σύστημα μακρινής αναχαίτισης των καταδιωκτικών MiG-31. Θα έχει κατά δύο περίπου φορές μεγαλύτερη απόσταση πτήσης και ικανότητα να προσβάλει στόχους σε ύψη από 15 μέτρα ως 25 χιλιόμετρα, καθώς επίσης και να πετά με υπερφόρτωση κατά δύο φορές μεγαλύτερη από εκείνη του P-33E. Είναι πύραυλος παντός καιρού, που μπορεί να αναχαιτίζει τόσο τα καταδιωκτικά, τα αεροσκάφη κάθετης εφόρμησης και τα βομβαρδιστικά, όσο και τους πυραύλους κρουζ.
Η απόσταση εκτόξευσης του νέου πυραύλου ανέρχεται σε 200 χιλιόμετρα, ενώ του πυραύλου R-33Ε είναι 120 χιλιόμετρα. Το σύστημα κατεύθυνσης σε στόχο του νέου πυραύλου εξασφαλίζει την προσβολή του σε όλες τις γωνιές  και στις συνθήκες ραδιοηλεκτρονικών παράσιτων στο φόντο τόσο της γήινης, όσο και της υδάτινης επιφάνειας.
Ανάμεσα στις υπερσύγχρονες  επεξεργασίες της εταιρείας «Τακτικός πυραυλικός εξοπλισμός» είναι επίσης και ένας πύραυλος κρουζ εναέριας βάσης. Για γνωστούς λόγους οι πληροφορίες για τα χαρακτηριστικά του είναι πολύ περιορισμένες. Παρόλα αυτά, έγινε γνωστό ότι πρόκειται για το νέο πύραυλο της οικογένειας Kh-55. Αυτό το αυτόνομο όπλο υψηλής ακριβείας, μεγάλου και μεσαίου βεληνεκούς  είναι ικανό να εκτελεί και τη λειτουργία στρατηγικής μη πυρηνικής συγκράτησης. Η εταιρεία «Τακτικός πυραυλικός εξοπλισμός» δίνει μεγάλη προσοχή στην κατασκευή νέων πυραύλων κατά των πλοίων επιφάνειας,- τόνισε ο Μπορίς Ομπνόσοφ.«Δουλεύουμε επίσης και προς αυτή την κατεύθυνση. Είναι γνωστά τα συστήματά μας Mosquito-E και Uran-Ε. Στο πλαίσιο της τελευταίας έκθεσης παρουσιάσαμε επίσης και τον πύραυλο Kh-35UE, ο οποίος ουσιαστικά είναι πύραυλος νέας γενιάς μιά και ως προς την απόσταση και την προστασία του από παράσιτα ξεπερνά κατά δύο φορές το προηγούμενο ανάλογό του. Τώρα πλησιάζουν στο τέλος τους οι δοκιμές του Kh-35UE.
Πρέπει να σημειωθεί επίσης οτι πολλοί ξένοι παραγγελείς επιδεικνύουν μεγάλο ενδιαφέρον για τα προϊόντα της εταιρείας  «Τακτικός πυραυλικός εξοπλισμός»,- τόνισε ο γενικός διευθυντής της Μπορίς Ομπνόσοφ.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...