Liberation: Χαστούκι στους Ελληνες πολιτικούς για τις βουλευτικές αποζημιώσεις

Χαστούκι στους Ελληνες βουλευτές από δημοσίευμα της Liberation που δικαιολογεί την οργή των πολιτών εις βάρος τους..
Στο άρθρο για τους Έλληνες πολιτικούς αναφέρεται σε βουλευτές που είναι από τους καλύτερα αμειβόμενους στην Ευρώπη και μάλιστα σημειώνεται αναλυτικά ο μισθός τους, οι επιπλέον αποζημιώσεις που παίρνουν αλλά και τα προνόμια που έχουν λόγω αξιώματος, επιτροπές.

Ακολούθως γίνεται αναφορά στο πόθεν έσχες των βουλευτών που δημοσιεύτηκε πριν λίγες βδομάδες στο ίντερνετ, τονίζοντας ότι πολλοί δεν δείχνουν ιδιαίτερα εύποροι αλλά παραδόξως έχουν εύπορους συγγενείς ή συζύγους… Ιδιαίτερη αναφορά μάλιστα, κάνει στους πολιτικούς αρχηγούς ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ, ΚΚΕ και ΔΗΣΥ αλλά και στον πρώην πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή.
Στο δημοσίευμα καταγράφεται πως οι Έλληνες βουλευτές «αρνούνται κατηγορηματικά οποιαδήποτε μείωση του μισθού τους ενώ αντίθετα δε διστάζουν να μειώνουν τα εισοδήματα των συμπατριωτών τους» και παραθέτει τις αμοιβές των συναδέλφων τους σε Γαλλία, Ιταλία και Γερμανία. Ειδικά για τους τελευταίους, τονίζει ότι λαμβάνουν μισθό 7.688 ευρώ χωρίς άλλα προνόμια.
"Δεν είναι σύμπτωση που οι Έλληνες διαδηλωτές φωνάζουν “κλέφτες” περνώντας μπροστά από το Κοινοβούλιο στην πλατεία Συντάγματος", καταλήγει το δημοσίευμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...