Τουρκικές δυνάμεις σκοτώνουν 15 μαχητές Γυναικείας μονάδα του Κουρδικού ΡΚΚ

Γυναικεία μονάδα του Κουρδικού  ΡΚΚ αφανίστηκαν από τουρκικό στρατό στην επαρχία Μπιτλίς, λέει το υπουργείο Εσωτερικών..

Δεκαπέντε γυναίκες Απώ το κούρδικό αυτονομιστικό κίνημα σκοτώθηκαν σε μάχη με τις τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας στα νοτιοανατολικά της χώρας, το τουρκικό Υπουργείο Εσωτερικών έχει πει.
Οι συγκρούσεις έλαβαν χώρα σε μια αγροτική περιοχή της επαρχίας Μπιτλίς, ένα κέντρο της ένοπλης εξέγερσης που διεξάγεται από το Κόμμα του παράνομου Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (ΡΚΚ), σύμφωνα με δήλωση που από το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Ανατόλια το Σάββατο.
Μια τοπική πηγή ασφαλείας δήλωσε Tο Κούρδικό αυτονομιστικό κίνημα είχε μια σειρά από γυναίκείες μονάδες και ότι ένας από αυτούς είχε εξαφανιστεί.
Η δήλωση του υπουργείου είπε επίσης ότι ένα μέλος της τοπικής κουρδικής ένοπλης βίας από την Τουρκία σκοτώθηκε και τρεις άλλοι τραυματίστηκαν στις μάχες.
Βία ξέσπασε το Σάββατο η ημέρα μετά τις τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας τυλιγμένη μια μαζική επίθεση κατά του ΡΚΚ μαχητές γύρω από Mount Cudi κοντά στα ιρακινά σύνορα, που άφησε επτά αστυνομικοί και έξι αντάρτες νεκροί.
Η επιχείρηση ήταν η μεγαλύτερη κατά των Κούρδων μαχητών μέχρι στιγμής φέτος και να συμμετέχουν χιλιάδες μέλη των δυνάμεων ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένης της αστυνομίας και του στρατού, υποστηριζόμενες από ελικόπτερα και μαχητικά αεροσκάφη.
Θανάτων Σαββάτου φέρει τον αριθμό των Κούρδων ανταρτών που σκοτώθηκαν σε λιγότερο από μία εβδομάδα έως 21, ενώ οκτώ μέλη των δυνάμεων ασφαλείας έχασαν τη ζωή τους, γεγονός που αντικατοπτρίζει την άνοδο στην καταπολέμηση της με την προσέγγιση της άνοιξης.
Τους τελευταίους μήνες, η κυβέρνηση έχει εντείνει τις πιέσεις σχετικά με την εικαζόμενη υποστηρικτές των Κούρδων ανταρτών.
Τον Δεκέμβριο, η τουρκική αεροπορικές επιδρομές σκοτώθηκαν 34 Κούρδων λαθρεμπόρων κοντά στα ιρακινά σύνορα, τον Δεκέμβριο, όταν οι διοικητές τους μπέρδεψαν για μαχητές του ΡΚΚ.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...