Αυστραλία Την Κυριακή η παρέλαση για την εθνική επέτειο στη Μελβούρνη

Χιλιάδες Ελληνόπουλα θα παρελάσουν την Κυριακή στο Μνημείο Πεσόντων της Μελβούρνης για την Εθνική Επέτειο 25ης Μαρτίου. Δεκάδες παροικιακά και κρατικά σχολεία της μητρόπολης του Ελληνισμού της Αυστραλίας θα δώσουν χρώμα, ζωντάνια και παλμό στον αυριανό πανομογενειακό εορτασμό..


Σύμφωνα με την εφημερίδα 
"Νέος Κόσμος",αθρόα θα είναι η συμμετοχή στον αυριανό εορτασμό των εθνικοτοπικών και άλλων ομογενειακών φορέων, για να συμπληρώσουν την λαμπρή εικόνα του εορτασμού και να υπενθυμίσουν στο εθνικό κέντρο, την υπόλοιπη διασπορά, ότι ο χρόνος δεν χαλαρώνει τις σχέσεις μας με την Ελλάδα και ότι παλιές και νέες γενιές Ελληνοαυστραλών συνεχίζουμε να τιμάμε τους προγόνους, που αναμετρήθηκαν με την πανίσχυρη Οθωμανική Αυτοκρατορίας, μετά από 400 χρόνια σκλαβιάς, για τα ιδανικά της ελευθερίας και της δημοκρατίας.

Τον εορτασμό θα τιμήσουν, και φέτος, ο πρωθυπουργός, Τεντ Μπέιλιου και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Ντάνιελ Άντριους, ενώ η ομογενής βουλευτής, Μαρία Βαμβακινού και η ομογενής σκιώδης υπουργός, Σοφία Μιραμπέλα, θα αντιπροσωπεύουν την πρωθυπουργό, Τζούλια Γκίλαρντ και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Τόνι Άμποτ, αντίστοιχα.

 Επίσης, τον εορτασμό θα τιμήσει ο βουλευτής Νέας Δημοκρατίας (Φλώρινας), κ. Ευστάθιος Κωνσταντινίδης, που έφθασε στην πόλη μας χθες βράδυ – ο βουλευτής Επικρατείας του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού (ΛΑ.Ο.Σ) κ. Ιωάννης Κοραντής, θα τιμήσει τον εορτασμό της εθνικής επετείου στο Σίδνεϊ.
Όπως, πάντα, θα παραστούν στον εορτασμό οι εθνικοθρησκευτικές μας Αρχές, αντιπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων Αυστραλίας και το άγημα
Ο Γενικός Γραμματέας της Οργανωτικής Επιτροπής, Κώστας Νικολόπουλος, καλεί την ομογένεια να παραστεί στον εορτασμό για να χειροκροτήσει τα παιδιά μας και να τα ενθαρρύνει να κρατήσουν ζωντανή την παράδοσή μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...