Γαλλία Πρωην στρατιώτης και νεοναζί ο δράστης της Τουλούζης;

Η αστυνομία στη Γαλλία πιστεύει πως ένας από τους εικονιζόμενους στρατιώτες είναι ο δράστης της δολοφονίας τεσσάρων ανθρώπων, έξω από εβραϊκό σχολείο στην Τουλούζη τη Δευτέρα...


Οι τρεις στρατιώτες φέρονται να εκδιώχτηκαν πριν από λίγο καιρό από τον στρατό για την αντισημιτική στάση τους αλλά και τις διασυνδέσεις τους.


Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης της επίθεσης υπηρέτησε στο Αφγανιστάν ως αλεξιπτωτιστής.


Η αστυνομία έχει συνδέσει το χθεσινό αιματηρό περιστατικό, με δύο άλλες επιθέσεις την περασμένη εβδομάδα στις οποίες έχασαν τη ζωή τους τρεις στρατιώτες με καταγωγή από τη βόρεια Αφρική και την Καραϊβική. Το ίδιο όπλο και το ίδιο κλεμμένο μηχανάκι χρησιμοποιήθηκαν και στις τρεις περιπτώσεις, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές.




Ο υπουργός Εσωτερικών Κλοντ Γκεάν ανακοίνωσε μάλιστα ότι ο δράστης της χθεσινής επίθεσης ήταν ένας ψυχρός δολοφόνος που μαγνητοσκόπησε την πράξη του με μικρή κάμερα που είχε κρεμάσει στο λαιμό του.


«Αυτό προσθέτει ένα ακόμα στοιχείο στο προφίλ του δολοφόνου. Είναι κάποιος που είναι αρκετά βάναυσος ώστε να το μαγνητοσκοπήσει. Αυτό δείχνει το προφίλ ενός δολοφόνου που είναι πολύ ψυχρός, πολύ αποφασισμένος, με ακριβείς κινήσεις και επομένως πολύ σκληρός», δήλωσε ο Γκεάν.


Κατά τη χτεσινή επίθεση, έχασε τη ζωή του ένα 30χρονος ραβίνος και οι δύο γιοι του, ηλικίας τριών και έξι ετών και η 8χρονη κόρη του διευθυντή του σχολείου.






Πάντως, ο Γάλλος πρόεδρος ενεργοποίησε στη νοτιοδυτική Γαλλία για πρώτη φορά το σύστημα επαγρύπνησης και πρόληψης του κινδύνου σοβαρών επιθέσεων στην ανώτατη, τέταρτη βαθμίδα του, που καθορίζεται από το πορφυρό χρώμα.


Σε αυτήν την βαθμίδα δίνεται η δυνατότητα για τη λήψη σειράς αυστηρών μέτρων και ελέγχων, σε τρένα, εναέριο κυκλοφορία, για περιορισμούς στην κυκλοφορία, καθώς και κλείσιμο σχολείων. Φύλακες τοποθετήθηκαν έξω από όλα τα θρησκευτικά σχολεία, καθώς και σε μουσουλμανικούς και εβραϊκούς τόπους λατρείας, ενώ περίπου διακόσιοι αστυνομικοί συμμετέχουν στο ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του δράστη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...