ΟΤΕ: Πάγωμα ωριμάνσεων και μαχαίρι σε επιδόματα

ΟΤΕ: Πάγωμα ωριμάνσεων και μαχαίρι σε επιδόματα Επίθεση στην ΕΕΤΤ για τα υπερβολικά εμπόδια που βάζει στον ΟΤΕ εξαπέλυσε ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού, ενώ προανήγγειλε επαναδιαπραγμάτευση της συμφωνίας με την ΟΜΕ - ΟΤΕ για τα εργασιακά..

Μεταξύ άλλων ο κ.Τσαμάζ είπε:
Για εργασιακό κόστος σε σταθερή τηλεφωνία Ελλάδας:
«Η μείωση του εργασιακού κόστους είναι πάγιος στόχος. Έχουμε τη συμφωνία με την ομοσπονδία. Μέλημά μας είναι να τη διατηρήσουμε και πάνω σε αυτή να καταφέρουμε να μειώσουμε το κόστος ακόμη περισσότερο. Δε θέλουμε να χαλάσουμε τη συμφωνία γιατί διασφαλίζει θέσεις εργασίας. Υπάρχουν μερικά πράγματα που μας τα επιβάλει πια ο νόμος, π.χ. το πάγωμα των ωριμάνσεων».
Eφόσον προσαρμοστεί η συμφωνία στο νέο νομοθετικό πλαίσιο, θα αυξηθεί η περικοπή κόστους 160 εκατ. ευρώ;
«(Το 160 εκατ. ευρώ) Θα ενισχυθεί. Όλα τα καινούρια μέτρα θα αποτελέσουν αντικείμενο συζήτησης και με τους εκπροσώπους των εργαζομένων. Με βάση τον καινούριο νόμο η μονιμότητα στον ΟΤΕ έχει αρθεί, οπότε συμφέρει το συνδικάτο να διατηρήσουμε τη συμφωνία που έχουμε για τα επόμενα τρία χρόνια και να συμφωνήσουμε από κοινού σε περαιτέρω μειώσεις. Αυτό θα αφορά σε διάφορα επιδόματα και ωριμάνσεις. Οι συζητήσεις αναμένεται να ξεκινήσουν μέσα στο επόμενο δίμηνο, τρίμηνο».
Για τους στόχους σε σχέση με το εργασιακό κόστος σε σταθερή τηλεφωνία Ελλάδας:
«Aυτή τη στιγμή είναι γύρω στο 35% επί των εσόδων. Στόχος είναι να μειωθεί στο 22- 23% μέσα σε τρία-τέσσερα χρόνια. Έχουμε την τριετή σύμβαση και θα έχουμε και μειώσεις προσωπικού με natural attrition και εθελουσία έξοδο. Προϋπόθεση για μια εθελουσία έξοδο είναι να διορθωθεί το φορολογικό καθεστώς των επιδομάτων για τις εθελούσιες και να δοθεί η δυνατότητα αυτασφάλισης στο ΤΑΠΟΤΕ».
Για VDSL:
«Έως σήμερα, ο ΟΤΕ είναι η μοναδική εταιρία που έχει πραγματοποιήσει επενδύσεις σε VDSL ή σε οπτικές ίνες, υποδομές απαραίτητες για τη χώρα. Ο ΟΤΕ όμως αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να προχωρήσει. Έχουμε επενδύσει στο VDSL, αλλά δεν μπορούμε να βγούμε στη λιανική γιατί ο ρυθμιστής δεν μας έχει δώσει ακόμα τιμές λιανικής. Μας είπαν ότι πρέπει να περάσει ένα εξάμηνο, μετά τον Ιούνιο, από τη στιγμή που μας έδωσαν τιμές χονδρικής. Στο VDSL έχουμε επενδύσει ήδη πάνω από 90 εκατ. ευρώ. Τα επόμενά μας βήματα θα εξαρτηθούν από τις τιμές που θα μας εγκρίνει ο ρυθμιστής στη λιανική. Είμαστε έτοιμοι, έχουμε έτοιμη υποδομή στα ΚΑΦΑΟ για να δώσουμε υψηλές ταχύτητες στους πελάτες μας και ακόμη δεν μας επιτρέπεται».
Για την ΕΕΤΤ:
«Ο ρυθμιστής έχει δημιουργήσει στον ΟΤΕ μεγαλύτερο πρόβλημα από ότι η οικονομική κρίση. Νοιώθουμε σαν sitting ducks. Αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα δεν συμβαίνει με κανέναν άλλο ρυθμιστή στην Ευρώπη. Άλλες εταιρείες incumbent με τα μερίδια της αγοράς που έχει ο ΟΤΕ δεν ρυθμίζονται με τον τρόπο που ρυθμιζόμαστε εμείς. Από τη μια, ο ρυθμιστής χρησιμοποιεί τα μοντέλα τιμολόγησης με τρόπο που δημιουργεί μεγάλη διαφορά στις τιμές λιανικής από τον ανταγωνισμό, σαν να αποσκοπεί στο να προστατεύσει τους εναλλακτικούς. Από την άλλη, μας εμποδίζει να βγούμε στη λιανική. Οι ανταγωνιστές μας δεν έχουν τους πόρους για να επενδύσουν στο VDSL, oπότε ο ρυθμιστής καθυστερεί και εμάς από την εμπορική διάθεση στον τελικό καταναλωτή.
Αυτή τη στιγμή, η χώρα περιμένει να γίνουν επενδύσεις, να προσελκύσει επενδυτές από το εξωτερικό. Ο ΟΤΕ είναι μια ελληνική εταιρία που θα μπορούσε άνετα να επενδύει πάνω από 300 εκατ. ευρώ το χρόνο (ΟΤΕ & COSMOTE), ποσά ονειρικά για την παρούσα περίοδο. Αλλά ο ρυθμιστής έχει αφεθεί να κάνει τηλεπικοινωνιακή πολιτική, ρόλος που ανήκει στο αρμόδιο υπουργείο και όχι στην ΕΕΤΤ».
Για pricing gap με εναλλακτικούς:
«Αυτή τη στιγμή κυμαίνεται κατά μέσο όρο στο 50%. Στην Ευρώπη, το pricing gap μεταξύ incumbent και εναλλακτικών είναι το πολύ 10-15%. Έχουμε πετύχει πολλά σε επίπεδο μείωσης κόστους και θα περιμέναμε να δούμε τα αποτελέσματα και στις τιμές λιανικής προς όφελος του καταναλωτή. Εμείς είμαστε έτοιμοι να προσφέρουμε φθηνότερες υπηρεσίες κατά 20-25%. Προσπαθούμε να περιορίσουμε την ελεύθερη πτώση στην οποία βρίσκεται ο ΟΤΕ στην παραδοσιακή τηλεφωνία αυτήν τη στιγμή. Η εταιρία δεν μπορεί να συνεχίσει έτσι, χάνουμε τους πελάτες μας. Είναι θέμα βιωσιμότητας».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...