Απηύδησε μέχρι και ο Αμερικανός υπ. Οικονομικών με τους εταίρους μας «Σταματήστε τις περικοπές και τους φόρους»

Έκκληση προς τους Ευρωπαίους πολιτικούς και οικονομικούς ταγούς να αλλάξουν άμεσα την πολιτική διαχείρισης της κρίσης σε μια..
«πιο ήπια και βιώσιμη πολιτική» απευθύνει ο Τίμοθι Γκάιτνερ, υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ.

Απηυδισμένος από τις συνεχείς περιοριστικές πολιτικές επιλογές των Ευρωπαίων -που εκτός των άλλων αποδεικνύονται σε κάθε ευκαιρία ατελέσφορες και επώδυνες-, ο Αμερικανός υπουργός προχώρησε σε δημόσια παρέμβαση για την οικονομία της Ευρώπης και μάλιστα από το βήμα της Επιτροπής Χρηματοπιστωτικών Υπηρεσιών του Κογκρέσου...


«Η οικονομική ανάπτυξη είναι πιθανόν να είναι αδύναμη για κάποιο χρονικό διάστημα. Η διαδρομή της δημοσιονομικής προσαρμογής πρέπει να είναι σταδιακή και οι μεταρρυθμίσεις χρειάζονται χρόνο και δεν είναι αποτελεσματικές χωρίς χρηματοδοτική στήριξη, η οποία επιτρέπει στις κυβερνήσεις να δανείζονται με ανεκτά επιτόκια» σημείωσε.


Για να συμπληρώσει: «Αν κάθε φορά που η οικονομική ανάπτυξη είναι απογοητευτική, οι κυβερνήσεις αναγκάζονται να περικόπτουν αμέσως τις δαπάνες ή να αυξάνουν τους φόρους, αυτό θα δημιουργούσε τον κίνδυνο ενός αυτοενισχυόμενου αρνητικού σπιράλ λιτότητας, που "σκοτώνει" την ανάπτυξη».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...