ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΑ - ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ Αλλαγή σελίδας με ισχυρή εντολή από τη βάση

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος είναι από το βράδυ της Κυριακής ο 4ος πρόεδρος στην 38χρονη ιστορία του ΠΑΣΟΚ. Μιλώντας αμέσως μετά την επικύρωση της εκλογής του από τουλάχιστον 200.000 φίλους του Κινήματος, απηύθυνε προσκλητήριο..
ενότητας και συστράτευσης, το οποίο συνόδευσε με ισχυρές δόσεις αυτοκριτικής αλλά και τη χάραξη ενός νέου, ελπιδοφόρου ορίζοντα για τη χώρα.
Αλλαγή σελίδας με ισχυρή εντολή από τη βάση
«Υπάρχει προοπτική αναπλήρωσης των απωλειών, χρειάζεται όμως δουλειά και σχέδιο», σημείωσε από την Ιπποκράτους ο νέος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ.
ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ 18/03
Την ίδια στιγμή, γύρω στις 8.30 το απόγευμα δηλαδή, από την Επιτροπή Καταστατικού και Πιστοποίησης (ΕΚΑΠ) του Κινήματος γινόταν γνωστό, ότι στο 25% των καταμετρηθέντων εκλογικών τμημάτων, είχαν ψηφίσει 49.742 άτομα, από τα οποία τα 48.142, δηλαδή ποσοστό 96,78%, υπέρ του Ευάγγελου Βενιζέλου.
Βάσει αυτών, στο ΠΑΣΟΚ εκτιμούσαν ότι ο αριθμός των 200.000 ψηφισάντων πρέπει να θεωρείται δεδομένος, χωρίς μάλιστα να αποκλείεται ακόμη μεγαλύτερη συμμετοχή.

Αλλαγή σελίδας με ισχυρή εντολή από τη βάση
Και ήταν αυτή η μεγάλη συμμετοχή, πάντα δεδομένων των πολιτικών συνθηκών της τελευταίας διετίας, στην οποία αναφέρθηκε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στην πρώτη του δήλωση: «Με την εντυπωσιακή για τα δεδομένα της εποχής συμμετοχή του, τα μέλη και οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ δεν ήθελαν απλά να αναδείξουν και να στηρίξουν τον νέο πρόεδρο του Κινήματος. Ήθελαν να στείλουν ένα ισχυρό μήνυμα πως το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, ότι δεν έχασε την ψυχή του, πως είναι εφικτός ο στόχος μας για νίκη στις εκλογές, για πρωτιά, προκειμένου το ΠΑΣΟΚ να έχει τον καθοριστικό ρόλο στις εξελίξεις», τόνισε ο κ. Βενιζέλος.
«Σήμερα επανιδρύθηκε η σχέση του ΠΑΣΟΚ με τους πολίτες», είπε ακόμη ο νεοεκλεγείς πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δηλώνοντας συγκινημένος από την συμμετοχή των μελών, στελεχών και φίλων του Κινήματος.
Δήλωσε ιδιαίτερα συγκινημένος από την συμμετοχή των απλών πολιτών που νιώθουν την κρίση στο πετσί τους, που γνωρίζουν ότι το ΠΑΣΟΚ έδωσε ένα αγώνα εθνικής επιβίωσης και τώρα δίνει τον αγώνα για την ανάκαμψη της χώρας και την έξοδό της από την κρίση.
Ευχαρίστησε όσους συμμετείχαν, τους απόδημους Έλληνες καθώς και τον Γιώργο Παπανδρέου για την προσφορά του στην παράταξη αλλά και την σημερινή δήλωση στήριξης της νέας ηγεσίας του Κινήματος.
Χαρακτήρισε τη σημερινή εκλογή «μεγάλη άσκηση πολιτικής και οργανωτικής ετοιμότητας», που έστειλε το μήνυμα ότι ο στόχος για «πρωτιά» στις εθνικές εκλογές είναι εφικτός
Εκτίμησε ότι ο «λαός θέλει ασφάλεια και σταθερότητα, γνώση της αλήθειας και συναίσθηση ότι οι θυσίες κατανέμονται δίκαια».
Διαβεβαίωσε ότι έχει πλήρη συνείδηση των διαπραχθέντων λαθών και ότι είναι γνώστης της δυσαρέσκειας, της πίκρας, και των δυσχερειών που αντιμετωπίζουν οι πολίτες, προσθέτοντας από την άλλη ότι η Ελλάδα έχει και πάλι ελπίδα υπό την προϋπόθεση να γίνει πολύ δουλειά από όλους.
Κάλεσε, τέλος, σε συστράτευση λέγοντας ότι αναλαμβάνει την ευθύνη μιας συλλογικής προσπάθειας, από την οποία «ουδείς θα μείνει εκτός».
Τελετή παράδοσης τη Δευτέρα
Η αλλαγή σκυτάλης στο ΠΑΣΟΚ θα γίνει τη Δευτέρα στις 3 μετά το μεσημέρι. Ο Γιώργος Παπανδρέου έφυγε γύρω στις 9 το βράδυ της Κυριακής από τα γραφεία της οδού Ιπποκράτους όπου είχε και συνεργασία με τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Αποχωρώντας, πέρασε από την αίθουσα Τύπου για να χαιρετήσει τους δημοσιογράφους, τους οποίους πληροφόρησε για την αυριανή διαδικασία στην Ιπποκράτους, η οποία θα ακολουθήσει τη συνάντηση του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου με τον νέο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ στη 1.00 το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου.
Καλά σημάδια από νωρίς
Οι 1074 κάλπες στα 760 εκλογικά κέντρα όλης της Ελλάδας άνοιξαν στις 9 το πρωί και, βοηθούντος του καλού καιρού, από την πρώτη στιγμή φάνηκε ότι η προσέλευση των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ ήταν μεγαλύτερη της προσδοκωμένης, γεγονός που οδήγησε τελικά την Ιπποκράτους να παρατείνει την εκλογική διαδικασία αρχικά έως τις 6 το απόγευμα και κατά τόπους έως τις 7.00, ύστερα από σχετικά αιτήματα.
Ο νέος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, ψήφισε στις 10.00 το πρωί της Κυριακής σε εκλογικό τμήμα της Νέας Φιλαδέλφειας, όπου προσήλθε συνοδευόμενος από την σύζυγο και την κόρη του:
«Το ΠΑΣΟΚ ξαναβρίσκει τον εαυτό του, ξαναβρίσκει την ψυχή του, ξαναβρίσκει τους ανθρώπους που το συγκροτούν. Γιατί το ΠΑΣΟΚ δεν είναι τα ηγετικά του στελέχη, δεν είναι ο οργανωτικός του ιστός, είναι η ίδια η κοινωνική του βάση. Γι΄αυτό η σημερινή ημέρα είναι πάρα πολύ σημαντική.
Είμαι βέβαιος ότι με τη μεγάλη συμμετοχή, την ευρεία συμμετοχή -τα δείγματα είναι ήδη από την πρώτη ώρα πάρα πολύ θετικά, πάρα πολύ ικανοποιητικά- θα διαψεύσουμε όλους εκείνους που νομίζουν ότι η μεγάλη δημοκρατική παράταξη δεν μπορεί να ανακάμψει. Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ», σημείωσε μεταξύ άλλων στη δήλωσή του ο κ. Βενιζέλος.
Ο απερχόμενος πρόεδρος Γιώργος Παπανδρέου, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Αντα, ψήφισε στις 12.30 σε εκλογικό τμήμα της Νέας Ερυθραίας.
«Η χώρα δεν βούλιαξε και μάλιστα αλλάζει προς το καλύτερο. Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να συνεχίσει ως πυλώνας σταθερότητας από τη μια και ως φορέας αλλαγής από την άλλη», δήλωσε ο κ. Παπανδρέου εκφράζοντας την ελπίδα ότι η επόμενη ηγεσία θα έχει μπροστά της «περισσότερη ξαστεριά και πιο ηλιόλουστες μέρες».
«Είναι η ώρα», συμπλήρωσε ο κ. Παπανδρέου, «να παλέψουμε ο καθένας μας με τις δικές του δυνάμεις, να αλλάξουμε τη χώρα, να την κάνουμε πιο αισιόδοξη, να φύγουμε από τον συλλογικό κυνισμό και να πάμε στη συλλογική δύναμη».
Πρόσθεσε ότι ο ίδιος «ως απλός πολίτης» θα είναι κοντά στην προσπάθεια για αλλαγή της χώρας.
Μικροπροβλήματα στη Θεσσαλονίκη
Με καθυστέρηση περίπου μισής ώρας έφτασαν στη Θεσσαλονίκη τα λευκά ψηφοδέλτια, ενώ παρατηρήθηκε και έλλειψη φακέλων, με αποτέλεσμα να υπάρξουν διαμαρτυρίες από ψηφοφόρους.
Διαμαρτυρία στην Ιεράπετρα
Για περίπου μια ώρα διακόπηκε η ψηφοφορία στο κεντρικό εκλογικό τμήμα στο Δήμο Ιεράπετρας στην Κρήτη, έπειτα από αίτημα ομάδας αγροτών από την περιοχή Λασιθίου που ζήτησαν να εκφραστεί διαμαρτυρία για την εξαγγελθείσα απεργία των ναυτεργατών, που θέτει σε κίνδυνο ευπαθή αγροτικά προϊόντα. Οι ιθύνοντες του ΠΑΣΟΚ απoδέχθηκαν το αίτημα των αγροτών και ως «ένδειξη συμπαράστασης» διέκοψαν για λίγο την εκλογική διαδικασία.
Ενταση σε Βριλήσσια...
Στις 2.30 το μεσημέρι ένταση απειλήθηκε στα Βριλήσσια όταν ομάδα συγκεντρωμένων αποδοκίμασε τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ και πέταξε γιαούρτια εναντίον τους. Επί τόπου έσπευσαν τρία περιπολικά χωρίς ωστόσο να χρειαστεί να επέμβουν.
...και Λουτράκι
Μίνι επεισόδιο σημειώθηκε και στο Λουτράκι έξω από το κτήριο όπου διεξάγεται η εκλογική διαδικασία, όταν γύρω στις 3.30 το μεσημέρι, ομάδα περίπου 10 ατόμων άρχισε να φωνάζει υβριστικά συνθήματα κατά του ΠΑΣΟΚ και μελών του. Ο γραμματέας της τοπικής δημοτικής οργάνωσης ανέφερε ότι οι συγκεντρωθέντες προσπάθησαν να δημιουργήσουν κλίμα έντασης, αφού κάποιοι εξ' αυτών είχαν πάει και το πρωί στο ίδιο σημείο κι έβγαζαν φωτογραφίες. Η ομάδα αποχώρησε ενώ, στο μεταξύ, είχε ειδοποιηθεί και η Αστυνομία που έσπευσε στο χώρο.
Στιγμές έντασης σημειώθηκαν επίσης σε εκλογικά κέντρα της Νέας Σμύρνης και της Νίκαιας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...