Ψηλά στις προτιμήσεις Ρουμάνων η Βόρεια Ελλάδα

Σταθερά τη Βόρεια Ελλάδα «ψηφίζουν» ως προορισμό διακοπών οι Ρουμάνοι τουρίστες, με τη δημοτικότητα της Θεσσαλονίκης να διατηρείται σε υψηλή θέση..

Το 2011 διανυκτέρευσαν στα ξενοδοχεία της πόλης πάνω από 26.200 τουρίστες από τη Ρουμανία, αριθμός αυξημένος κατά 18,3%, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης (ΕΞΘ), με αφορμή τη συμμετοχή της στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού του Βουκουρεστίου (TTR), ως συνεκθέτριας στο περίπτερο του ΕΟΤ (στις 15-18/3).

Ενθαρρυντικά είναι τα μηνύματα και για το 2012, σε μια στιγμή μάλιστα που οι αφίξεις από την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων βαραίνουν σημαντικά στη «ζυγαριά» του βορειοελλαδικού τουρισμού, καθώς αντισταθμίζουν τις απώλειες από τη μεγάλη πτώση των Ελλήνων επισκεπτών στη Θεσσαλονίκη. 

«Σκοπός της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης για φέτος, είναι να κάνει ένα μεγαλύτερο άνοιγμα στη ρουμανική αγορά, καθώς πιστεύει πως η ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων μπορεί να αποτελέσει σταθερή αξία για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης», υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση της ΕΞΘ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...