Τουλάχιστον 29 άνθρωποι βρήκαν τον θάνατο στη μεξικανική Πολιτεία Νουέβο Λεόν, στη διάρκεια επιθέσεων που αποδίδονται στο οργανωμένο έγκλημα

Μακελειό στο Μεξικό..Τουλάχιστον 29 άνθρωποι βρήκαν τον θάνατο στη μεξικανική Πολιτεία Νουέβο Λεόν, στη διάρκεια επιθέσεων που αποδίδονται στο οργανωμένο έγκλημα, ανακοίνωσε η κυβέρνηση της βόρειας αυτής περιοχής που γειτνιάζει με τις ΗΠΑ.
«Είκοσι πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε διαφορετικά επεισόδια στη μητροπολιτική ζώνη του Μοντερέι, την πρωτεύουσα του Νουέβο Λεόν, τα οποία παρουσιάζουν τα πολύ ιδιαίτερα και τυπικά χαρακτηριστικά του οργανωμένου εγκλήματος», τονίζει ο Χόρχε Ντομένε, εκπρόσωπος του υπουργείου για την ασφάλεια της Πολιτείας..

Μεταξύ των νεκρών συγκαταλέγονται τέσσερις άνθρωποι, των οποίων τα πτώματα βρέθηκαν ημίγυμνα με σημάδια βασανιστηρίων, κοντά στο Μοντερέι, ανακοινώθηκε από την τοπική αστυνομία.
Καμία πληροφορία δεν παρατίθεται από την αστυνομία για τις συνθήκες θανάτου των άλλων 21 θυμάτων.
Επιπλέον, άλλη επίσημη πηγή από την ίδια Πολιτεία ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο την ανακάλυψη στο Μοντερέι των διάτρητων από σφαίρες πτωμάτων τριών ανδρών και μίας γυναίκας, οι οποίοι είχαν δηλωθεί αγνοούμενοι τις προηγούμενες ώρες, αυξάνοντας στους 29τον απολογισμό των νεκρών του διημέρου.
Η περιοχή της Μοντερέι, της τρίτης μεγαλύτερης πόλης του Μεξικού με τέσσερα εκατομμύρια κατοίκους, αποτελεί τη σκηνή της πολυαίμακτης αντιπαράθεσης δύο αντιπάλων συμμοριών που ανταγωνίζονται για τον έλεγχο της αγοράς ναρκωτικών.

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...