Active Member: Γιορτάζουν 20 χρόνια στο low bap...ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ Πειραιώς 100 Τετάρτη 29 Αυγούστου Προσέλευση 9 μ.μ.

Συναυλία του γκρουπ που ξεκίνησε το 1992 στο Γκάζι την Τετάρτη
Τα χρόνια μπορεί να παίρνουν αλλά κάποια πράγματα δεν αλλάζουν. Οπως για παράδειγμα η διάθεση των Active Member όχι μόνο να γράφουν μουσική αλλά κυρίως να την παρουσιάζουν live. Σαν εκείνη το βράδυ της Τετάρτης στον πολυχώρο Τεχνόπολις του Δήμου Αθηναίων, στο Γκάζι..
.

ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ Πειραιώς 100 Τετάρτη 29 Αυγούστου Προσέλευση 9 μ.μ. Εισιτήρια: Προπώληση 10 ευρώ/ Ταμείο 15 ευρώ www.lowbap.com
Τι και αν ο BD Foxmoor είναι στούντιο προετοιμάζοντας νέο άλμπουμ, το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Δεκέμβριο; Τι και αν η Sadahzinia είναι έγκυος στον μήνα της; Οι Active Member, ανεβαίνουν στη σκηνή για να γιορτάσουν μαζί με τους φίλους τους, τα 20 αυτά χρόνια στη μουσική. Καλοκαίρι του 1992 ήταν όταν ο Μιχάλης Μυτακίδης, αποφάσισε να δημιουργήσει τους Active Member, για να γίνουν το μέσο για να εκφράσει όσα του περιέγραφε η ζωή κι ακόμα φόβους, όνειρα κι εφιάλτες. Ολα αυτά αποτέλεσαν πολύ σύντομα τον πυρήνα μιας ευρύτερης κοινότητας που βαφτίστηκε Low Bap, που πολύ απλά σημαίνει «να στηρίζεις το λόγο σου με τη ζωή σου και το αντίστροφο». Από τότε δεν σταμάτησαν τη δημιουργική πορεία όχι μόνο στα μουσικά αλλά και γενικότερα στα πολιτιστικά δρώμενα. Δίσκοι, συλλεκτικές εκδόσεις σε βινύλιο, low bap ντοκυμαντέρ, σάουντρακ ταινιών και ντοκιμαντέρ (Catastroika, Oligarchy, Hitman: Εξομολόγηση ενός Οικονομικού δολοφόνου κτλ.), θεατρικά έργα (βλ. Φεστιβάλ Αθηνών κτλ.), βιβλία, ραδιόφωνο αλλά και webradio, fanzines, περιοδικά, εκατοντάδες συναυλίες και παράξενα project, συζητήσεις, lowbap φεστιβάλ και η λίστα δεν σταματάει εδώ.

Μιλώντας ο Μιχάλης Μυτακίδης, στο «ΒΗΜΑ», με αφορμή τη συναυλία αυτή, χαρακτήρισε την εικοσαετία αυτή, ως «είκοσι χρόνια δράσης, τα οποία και γιορτάζουμε και ευχόμαστε να ακολουθήσουν και άλλα τόσα. Επειδή πολύ απλά αυτή η εικοσαετία συμβολίζουν μια ολόκληρη ζωή. Μυρωδιές, όνειρα, εικόνες, ήχοι. Αν θα έβαζα έναν τίτλο αυτός θα ήταν ''Τα πρώτα όμορφα χρόνια της ζωής μου''. Και μην πάει κανενός το μυαλό στα λεφτά. Τα οφέλη από αυτό το ταξίδι δεν είναι οικονομικά. Είναι η όρεξη που μας κρατάει όρθιους. Αλλά και το γεγονός ότι πάντα μέσα σε όλα τα προβλήματα συμβαίνει κάτι μαγικό και όλα λύνονται».

Τα σχέδια για τους Active Member, δεν σταματούν εδώ. «Εκτός από το "Αρσενάλι" (= οπλοστάσιο), το νέο μας άλμπουμ», σημειώνει ο Μιχάλης Μυτακίδης εξηγώντας ότι «θα υπάρξει και το φεστιβάλ low bap, που γίνεται σε τέλος κάθε χρόνου, και κάποιες συναυλίες σε πολύ μεγάλους χώρους με φθηνότερο εισιτήριο».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...