Εκτός ομίλων Champions League ο Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός ήθελε, πάλεψε, αλλά δεν κατάφερε να απειλήσει τη Μάλαγα κι εκείνη με το 0-0 που απέσπασε στο ΟΑΚΑ του πήρε το εισιτήριο για το Champions League.
Αγχωμένοι και ανεξήγητα επιφυλακτικοί οι «πράσινοι», δεν μπόρεσαν να φτιάξουν ευκαιρίες και πλέον μεταφέρουν τα ευρωπαϊκά τους όνειρα στο Europa League..

Ο Φερέιρα κατέβασε την ομάδα του με το αγαπημένο του για φέτος 4-2-3-1. Ο Καρνέζης ήταν κάτω από τα δοκάρια και στην άμυνα –από δεξιά προς αριστερά- οι Βύντρα, Βελάσκες, Πίντο, Σπυρόπουλος. Στο κέντρο οι Βιτόλο-Κατσουράνης ήταν οι αμυντικοί μέσοι και μπροστά τους, οι Ζέκα (δεξιά), Χριστοδουλόπουλος (αριστερά) και Σισοκό (ελεύθερος). Στην κορυφή, ξεκίνησε ο Φορναρόλι. Οι τρεις μεσοεπιθετικοί άλλαζαν συχνά θέση ενώ πολλές φορές ο Ζέκα πήγαινε στο κέντρο και πλαισίωνε τους Κατσουράνη-Βιτόλο και το σύστημα μετατρέπονταν σε 4-3-3.
Ο Πελεγκρίνι κατέβασε την ομάδα του με 4-2-3-1. Ο Καμπαγέρο έκατσε κάτω από τα δοκάρια και στην άμυνα –από δεξιά προς αριστερά- αγωνίστηκαν οι Γκάμεθ, Ντεμικέλις, Γουέλιγκτον και Μονρεάλ. Στο κέντρο ξεκίνησαν ο Τουλαλάν με τον Καμάτσο ως αμυντικοί μέσοι και μπροστά τους οι Ελισέου (αριστερά), Ίσκο(ελέυθερος) και Χοακίν (δεξιά) τροφοδοτούσαν τον 16χρονο Φαμπρίς. Ο Χοακίν με τον Ελισέου, άλλαζαν συχνά πτέρυγες.
Ο Παναθηναϊκός με την στήριξη των 35.000 και πλέον οπαδών του μπήκε με σκοπό να πιάσει από τον… λαιμό την Μάλαγα πιέζοντας σαν δαιμονισμένοι στα πρώτα λεπτά. Οι Ισπανοί δεν αγχώθηκαν καθόλου από το πρέσινγκ των «πράσινων» και απελευθέρωναν πολύ εύκολα την μπάλα, αφού στην ομάδα του Πελεγκρίνι υπάρχουν κάποιοι ποδοσφαιριστές με αρκετά υψηλή ποιότητα.
Συν τοις άλλοις, όταν το «τριφύλλι» κέρδιζε την μπάλα από το πρέσινγκ και προσπαθούσε να αντεπιτεθεί, οι παίκτες της Μάλαγα έκλειναν… σεμιναριακά όλους τους χώρους, πιέζοντας πολύ έξυπνα στην μεσαία γραμμή και δεν άφηναν τον Παναθηναϊκό να επιτεθεί με τον τρόπο που ήθελε.
Ο χρόνος κυλούσε και καμία από τις δύο ομάδες δεν δημιουργούσε κλασσική ευκαιρία. Με συνέπεια, το πρώτο μέρος να λήξει ισόπαλο 0-0, κάτι που βόλευε τους Ισπανούς, οι οποίοι είχαν αποφασίσει πως θα «τρέξει» ο ρυθμός του αγώνα και η αλήθεια είναι πως το είχαν καταφέρει πάρα πολύ καλά.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Φερέιρα έριξε στην μάχη τον Μαυρία στη θέση του πολύ αρνητικού Ζέκα και ο πιτσιρικάς έδωσε περισσότερη πνοή από τον Πορτογάλο. Παρόλα αυτά οι Ισπανοί, με περισσότερη δυσκολία μεν, κρατούσαν δε. Ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να πατήσει περιοχή και η σημαντικότερη στιγμή του ήταν από μία εκτέλεση φαουλ του Χριστοδουλόπουλου.
Μετά το 60’ το «τριφύλλι» αναγκαστικά ανέβηκε πολύ ψηλά μήπως και καταφέρει με τους πολλούς παίκτες που ανέβασε και βάλει κάποιους εξ’ αυτών στην περιοχή. Αυτό είχε συνέπεια να υπάρχουν αρκετοί κενοί χώροι και η Μάλαγα έφευγε πολλές φορές στην κόντρα επίθεση απειλητικά. Ο χρόνος κύλαγε χωρίς κάποια μεγάλη στιγμή και ο Φερέιρα έπαιξε τα τελευταία του χαρτιά.
Έβγαλε τον κουρασμένο Κατσουράνη βάζοντας τα… φρέσκα πόδια του Μαρίνου, και… γέμισε την περιοχή ρίχνοντας στην μάχη τον Τοσέ, αντί του Φορναρόλι(73’). Φάνηκε όμως πως ήταν πολύ αργά, αφού οι «πράσινοι» έδειχναν κουρασμένοι. Και όσες απέλπιδες προσπάθειες έκαναν, έπεφταν πάνω στο τείχος των αμυντικών της Μάλαγα, με το 0-0 να είναι το δίκαιο αποτέλεσμα.

Παναθηναϊκός (Φερέιρα): Καρνέζης, Βύντρα, Βελάσκες, Πίντο, Σπυρόπουλος, Βιτόλο, Κατσουράνης(71’ Μαρίνος), Ζέκα(46’ Μαυρίας), Σισοκό, Χριστοδουλόπουλος, Φορναρόλι(73’ Τοτσέ)

Στον πάγκο: Καπίνο, Σεϊταρίδης, Πετρόπουλος, Τριανταφυλλόπουλος

Μάλαγα (Πελεγκρίνι): Καμπαγέρο, Γκάμεθ, Γουέλιγκτον, Ντεμικέλις, Καμάτσο, Χοακίν, Τουλαλάν, Μονρεάλ, Ελισέου, Ίσκο, Φαμπρίς(63’ Χουάνμι)

Στον πάγκο: Καμενί, Σέμπα, Ντούντα, Μπουονανότε, Σάντσεζ, Πορτίγιο
phgh

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...