Πύρινη κόλαση σε όλη τη χώρα ..ΔΕΙΤΕ ΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΧΡΟΝΟ ΤΙΣ ΦΩΤΙΕΣ ΑΝΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

ΔΕΙΤΕ ΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΧΡΟΝΟ ΤΙΣ ΦΩΤΙΕΣ ΑΝΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ


ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ
                                           http://papos.space.noa.gr/fend_static/  ..


 Μάχη με τις φλόγες δίνουν για μια ακόμη μέρα οι πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρώντας την κατάσβεση των πυρκαγιών στα πύρινα μέτωπα που βρίσκονται αυτή την ώρα σε εξέλιξη.

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης κηρύχθηκε η Ρόδο, λόγω της ανεξέλεγκτης πυρκαγιάς σε δασική έκταση στην περιοχή του Αγίου Σουλά.  Στην περιοχή επιχειρούν 16 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα.

Σε εξέλιξη είναι από το βράδυ της Δευτέρας δασική πυρκαγιά στις Πινακάτες του νοτίου Πηλίου. Η φωτιά ξέσπασε στην τοποθεσία Αργυρέικα, χωρίς όμως να κινδυνεύει ο ομώνυμος οικισμός. Στην περιοχή επιχειρούν 45 πυροσβέστες με 17 οχήματα, 34 άτομα πεζοπόρο τμήμα και εθελοντές.

Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη είναι η πυρκαγιά στο Σκοπό Φλώρινας. Η πυρκαγιά προέρχεται από την ΠΓΔΜ και καίει δασική και χορτολιβαδική έκταση. Στην περιοχή βρίσκονται 22 πυροσβέστες με 10 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα αποτελούμενο από 15 άτομα και τέσσερις εθελοντές.

Παράλληλα, σε εξέλιξη είναι φωτιά στην Εράτυρα Κοζάνης που καίει θαμνώδεις εκτάσεις, ενώ υπό μερικό έλεγχο έχουν τεθεί οι φωτιές στο Φελί και στο Δασύλλιο Γρεβενών που έκαψαν δασικές εκτάσεις.


Σε εξέλιξη βρίσκεται επίσης πυρκαγιά σε δασική έκταση στο Κερί Ζακύνθου. Στο σημείο επιχειρούν 10 πυροσβέστες με πέντε οχήματα, ενώ κατά τη διάρκεια της ημέρας από αέρος επιχείρησαν δύο αεροσκάφη.

Δασική πυρκαγιά εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 18.00 στην περιοχή Μέλισσα του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης. Στην περιοχή επιχειρούν 26 πυροσβέστες με 13 οχήματα 12 άτομα πεζοπόρο.

Πυρκαγιά ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Μπίστη στην Ύδρα. Στο σημείο βρίσκονται 9 άτομα πεζοπόρο.

Περισσότερες από τέσσερις πυρκαγιές βρίσκονται σε εξέλιξη αυτή την ώρα σε Ηράκλειο και Χανιά με τις πυροσβεστικής δυνάμεις να βρίσκονται επι ποδός για την κατάσβεσή τους, ενώ πιο σοβαρή είναι η φωτιά που εκδηλώθηκε στον Ομαλό. Εκεί βρίσκονται 7 οχήματα της Πυροσβεστικής με 16 άνδρες κι ένα πεζοπόρο τμήμα και δίνουν μάχη με τις φλόγες σε δύσβατο σημείο, ενώ οι ισχυροί άνεμοι δυσχεραίνουν το έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Ένα ακόμη πύρινο μέτωπο εκδηλώθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης στις 6 το πρωί στην περιοχή Κιάφα στο Κορωπί, το οποίο τέθηκε αισίως υπό έλεγχο λίγο μετά τις 07:00 το πρωί.

Αργά το μεσημέρι τέθηκε επίσης υπό έλεγχο πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει το πρωί στο όρος Όθρυς στη Στυλίδα Φθιώτιδας.

Υπό έλεγχο τέθηκε λίγο μετά τις 20.30 η πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει σε δασική έκταση στο Νέο Βουτζά Αττικής. Στο σημείο βρέθηκαν 40 πυροσβέστες με 19 οχήματα 20 άτομα πεζοπόρο και ένα ελικόπτερο. 

Πυρκαγιές ξέσπασαν την Τρίτη στο νομό Ηλείας: Η πρώτη εκδηλωθηκε σε δασική έκταση στο Γεράκι του δήμου Ηλίδας Ηλείας. Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με επίγεια και εναέρια μέσα βρέθηκαν στο σημείο, και κατάφεραν λίγο μετά τις 19.00 να θέσουν την φωτιά υπό μερικό έλγχο. Η δεύτερη, που ξέσπασε επίσης σε δασική έκταση στην Αγία Κυριακή (του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας), τέθηκε υπό μερικό έλεγχο νωρίς το απόγευμα.

Εντωμεταξύ, υπό μερικό έλεγχο τέθηκε το πρωί της Τρίτης η φωτιά που ξέσπασε,  το απόγευμα της Δευτέρας, στην Ασπροβάλτα Θεσσαλονίκης αλλά και λίγο αργότερα το μεσημέρι στην περιοχή Καρύνια - Πολεμίτα Λακωνίας.

Σύμφωνα με τον έως τώρα απολογισμό, η πυρκαγιά έκαψε 100 στρέμματα δασικής και 10 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης (σε οικοπεδικούς χώρους). Ακόμη, κάηκαν στον οικισμό «Ριβιέρα» ένα λυόμενο σπίτι, μία στέγη διπλοκατοικίας και δύο παραπήγματα.

Οι πυροσβέστες έδωσαν μάχη όλη τη νύχτα με της φλόγες, ενώ το έργο τους δυσχέραιναν οι δυνατοί άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή, προκαλώντας συνεχείς αναζωπυρώσεις.

Στην περιοχή παραμένουν πέντε οχήματα της Πυροσβεστικής με τα πληρώματά τους.

Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη είναι πυρκαγιά που ξέσπασε τη νύχτα σε δασική έκταση στην περιοχή Βάβδο Χαλκιδικής, όπου επιχειρούν πυροσβέστες. Από τη φωτιά δεν απειλούνται σπίτια ή εγκαταστάσεις.

Στο μεταξύ, οι θυελλώδεις άνεμοι που έπνεαν τη νύχτα στη Θεσσαλονίκη προκάλεσαν πτώσεις δένδρων και κλαδιών σε διάφορα σημεία της πόλης, ενώ ξεριζώθηκαν τέντες από καταστήματα και μπαλκόνια οικοδομών. Στα σημεία που προκλήθηκαν προβλήματα επενέβησαν, κατά περίπτωση, η Πυροσβεστική και συνεργεία των κατά τόπους δήμων.
Ακόμη, μία δασική πυρκαγιά στην περιοχή Λυκόχια Αρκαδίας κοντά στη Μεγαλόπολη τέθηκε υπό μερικό έλεγχο στις τέσσερις τα ξημερώματα. Στο έργο της κατάσβεσης παίρνουν μέρος 20 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα, 17 άτομα πεζοπόρο τμήμα, δύο αεροσκάφη και άλλα δύο αεροπλάνα τύπου πετζετέλ.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε και η φωτιά που εκδηλώθηκε στην Καλλικράτεια Χαλκιδικής , όπως και η δασική πυρκαγιά στη Μεγάλη Κερασιά, στην Καλαμπάκα.

Υπό μερικό έλεγχο και η δασική πυρκαγιά στην περιοχή Λανάκι Λευκάδας. Στο σημείο βρίσκονται 15 πυροσβέστες με 6 οχήματα, 10 άτομα πεζοπόρο και 4 αεροσκάφη.

Ακόμη, υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στη Μεταμόρφωση Πύλου του νομού Μεσσηνίας.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...