Πακιστάν: 15 νεκροί στις διαδηλώσεις για τον Μωάμεθ

Δεκαπέντε άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και περίπου 200 τραυματίστηκαν σήμερα, κατά τη διάρκεια βίαιων διαδηλώσεων κατά της αμερικανικής παραγωγής αντιισλαμικής ταινίας "Η αθωότητα των μουσουλμάνων".
Πακιστάν: 15 νεκροί στις διαδηλώσεις για τον Μωάμεθ
Δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν στο Καράτσι και πέντε στην Πεσαβάρ κατά την διάρκεια των αιματηρών διαδηλώσεων. Δεκάδες φέρεται να είναι οι τραυματίες, εκ των οποίων ορισμένοι είναι σε κρίσιμη κατάσταση..

Στο Καράτσι η αστυνομία χρησιμοποίησε πραγματικά πυρά για να διαλύσει το πλήθος και μεταξύ των θυμάτων είναι και ένας αστυνομικός.
Η σημερινή ημέρα στο Πακιστάν, κηρύχθηκε επίσημη αργία, τιτλοφορούμενη «Ημέρα αγάπης για τον προφήτη Μωάμεθ» προκειμένου οι πολίτες να συμμετάσχουν στις διαδηλώσεις για την αντι-ισλαμική ταινία που έχει εξοργίσει τους μουσουλμάνους.
Πολιτικά και θρησκευτικά κόμματα, μεταξύ τους το κυβερνών Λαϊκό Κόμμα του Πακιστάν, κάλεσαν το λαό να καταδικάσει την «ιερόσυλη ταινία» απευθύνοντας ωστόσο έκκληση για την πραγματοποίηση ειρηνικών διαδηλώσεων. Οι υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας δεν λειτουργούν σε αρκετές πόλεις, όπως στο Καράτσι, στην Πεσαβάρ και Κουέτα για λόγους ασφαλείας.
«Μια επίθεση στον Ιερό προφήτη είναι επίθεση σε 1,5 δισεκατομμύριο Μουσουλμάνους. Συνεπώς είναι κάτι απαράδεκτο» δήλωσε ο πρωθυπουργός του Πακιστάν, Ρ. Ασράφ.
Έκτακτα μέτρα ασφαλείας για τις διπλωματικές τους αποστολές, έχουν λάβει οι χώρες της Δύσης και κυρίως οι ΗΠΑ, αλλά και η Γαλλία, μετά την δημοσίευση των εμπρηστικών σκίτσων του Μωάμεθ στην σατιρική εφημερίδα Charlie Hebdo.
πηγη

περισσότερα ειδήσεις. video. Eπιμέλεια planet stars.. VIDEO REUTERS..

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...