Ολονύχτιο κυνήγι δουλεμπορικού σκάφους νότια της Κρήτης

Συναγερμός στο Λιμενικό
Θρίλερ τα ξημερώματα ανοικτά της Κρήτης όταν εντοπίστηκε να πλέει στα διεθνή χωρικά ύδατα ένα δουλεμπορικό σκάφος το οποίο επιχείρησε να αποβιβάσει λαθρομετανάστες στο νησί..

Η άμεση κινητοποίηση του Λιμενικού Σώματος απέτρεψε την επιχείρηση των δουλεμπόρων, οι οποίοι όμως κατάφεραν να ξεφύγουν ρίχνοντας στην θάλασσα έναν αλλοδαπό, τον οποίο και χτύπησαν στο κεφάλι!
Το περιστατικό σημειώθηκε ανοικτά της Ιεράπετρας, όταν το Λιμενικό αντιλήφθηκε την παρουσία ενός αλιευτικού σκάφους μήκους δέκα περίπου μέτρων να κινείται ύποπτα στα διεθνή χωρικά ύδατα, ενώ λίγο αργότερα σκάφος του Λ.Σ. το προσέγγισε και διαπίστωσε την ύπαρξη πάνω σε αυτό 22 συνολικά ατόμων.
Οι δουλέμποροι, στη θέα του σκάφους του Λιμενικού, ανέπτυξαν ταχύτητα, προκειμένου να διαφύγουν της σύλληψης.
Οι άνδρες του Λιμενικού εντόπισαν στη θάλασσα έναν αλλοδαπό τον οποίο και περισυνέλεξαν, ενώ ο άνδρας που έφερε τραύματα δήλωσε ότι είναι Σομαλός.
Το σκάφος του Λιμενικού επέστρεψε στο λιμάνι της Ιεράπετρας όπου ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ παρέλαβε τον αλλοδαπό και τον μετέφερε στο νοσοκομείο προκειμένου να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες έχει ήδη δώσει κατάθεση στο Λιμενικό, το οποίο διενεργεί και την σχετική προανάκριση.
Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι οι Λιμενικές Αρχές βρίσκονται σε ετοιμότητα καθώς αναμένεται αύξηση του κύματος των λαθρομεταναστών με αφορμή και την έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί στη Συρία αλλά και σε άλλες χώρες.

Πηγή: prismanews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...