ΗΠΑ: Συνελήφθη ο Νακούλα, παραγωγός της αντι-ισλαμικής ταινίας

Ο παραγωγός της αντί-ισλαμικής ταινίας «Η αθωότητα των μουσουλμάνων», Νακούλα Μπασελέι Νακούλα ο οποίος προκάλεσε τα αιματηρά γεγονότα στη Μέση Ανατολή και επικηρύχθηκε από πακιστανό υπουργό, συνελήφθη χθες Πέμπτη στο Λος Άντζελες.
Διατάχθηκε η φυλάκισή του χωρίς εγγύηση με τις κατηγορίες ότι παραβίασε τους όρους της αποφυλάκισής του έπειτα από καταδίκη του σε 21 μήνες φυλάκισης το 2010 για τραπεζική απάτη.
Οι υπεύθυνοι αναστολών πραγματοποίησαν έρευνα σε βάρος του 55χρονου Νακούλα Μπασελέι Νακούλα για το αν φτιάχνοντας την ταινία παραβίασε τους όρους της αποφυλάκισής του, το 2011. Ένας όρος της αποφυλάκισης του χριστιανού κόπτη ήταν η απαγόρευση της πρόσβασης στο Ίντερνετ ή της χρήσης ψευδωνύμων χωρίς την έγκριση του υπεύθυνου αναστολής. «Αυτή τη στιγμή το δικαστήριο δεν έχει εμπιστοσύνη στον κατηγορούμενο», δήλωσε η δικαστής Σούζαν Σίγκαλ ανακοινώνοντας την απόφαση.
Οι ομοσπονδιακοί υπεύθυνοι αναστολών εξέτασαν εντόπισαν οκτώ περιπτώσεις παραβίασης όταν διεξήγαγαν την έρευνα. Ο συνήγορος του Νακούλα, Στίβ Σέιντεν, ζήτησε να αφεθεί ελεύθερος ο πελάτης του με εγγύηση 10.000 δολαρίων. Ο ίδιος δήλωσε πως «ανησυχεί εξαιρετικά για την ασφάλεια του Νακούλα», διευκρινίζοντας πως μπορεί να μην είναι ασφαλής σε ομοσπονδιακή φυλακή στο Λος Άντζελες λόγω της παρουσίας εκεί μουσουλμάνων φυλακισμένων. Οι εισαγγελείς απάντησαν πως ο Νακούλα θα είναι ασφαλέστερος ως κρατούμενος απ' ό,τι έξω από τη φυλακή.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...